رضوان صادقزاده، دبیر بیستوسومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللیقرآن (ایکنا) درباره این رویداد هنری اینگونه اظهارنظر کرد: برای اولین بار از سوی مجید ملانوروزی، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از من دعوت شد تا دبیری این جشنواره را برعهده بگیرم. با این توضیح سومین دورهای است که دبیر جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان را برعهده دارم. دلیل اینکه این مسئولیت را قبول کردم نیز این بود که احساس میکردم این رویداد میتواند سبب اتفاقات بسیار خوبی در حوزه تجسمی شود، به ویژه که قادر است عاملی باشد تا به واسطه آن استعداد نسل جوان بهتر و بیشتر شناخته شود.
وی افزود: سال گذشته این جشنواره در نیشابور برگزار شد و امسال نیز قرار است در سنندج برپا شود. دلیل تغییر شهر برای میزبانی جشنواره این است که میخواهیم همه شهرهای ایران میزبان این رویداد باشند تا بتوان استعدادهای تمامی شهرها را شناسایی کرد؛ البته باید سیاستی بیندیشم که این تغییر سالیانه نباشد، بلکه هر شهر به طور متوسط 3 سال میزبان جشنواره باشد، چون معتقدم یک سال نمیتواند آنچنان که باید ما را در رسیدن به خواستهمان کمک کند.
این نقاش در پاسخ به این سوال که مضمون و مفهوم اصلی آثار در جشنواره ملی جوانان چیست؟ تصریح کرد: مفهومی ویژه و خاص در جشنواره مد نظر ما نیست، چون اجازه دادهایم تا هنرمندان با فراغ بال در این زمینه فعالیت کنند. برای همین در میان کارها، هم آثاری مشاهده میشوند که مضمونشان قرآنی است و هم کارهایی که در آنها انقلاب یا دفاع مقدس مد نظر خالقان آثار است. همچنین باید این نکته را تصریح کنم که استفاده از کلام یا تصاویر استانی که در آن جشنواره برگزار میشود، جزء توجهات این رویداد هنری است. دلیل این اتفاق نیز این است که میخواهیم داشتههای کشورمان بهتر به مردم معرفی شود.
این هنرمند نقاش در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در میان کارهایی که در جشنواره به نمایش در میآید مسلماً موضوعات قرآنی وجود دارد، به ویژه در حوزه خوشنویسی و نگارگری، چون این هنرها ارتباط بسیار نزدیکی با موضوعات قرآنی دارد. مطلب دیگر اینکه گرایش هنرمندان ما به این دست موضوعات از آنجا نشئت میگیرد که این مفاهیم در بطن و ریشه هنرمندان ماست، برای همین معمولاً هنرمندان بدون هیچ سفارش یا دستوری به سمت موضوعات دینی و قرآنی سوق پیدا میکنند.
صادقزاده در انتهای سخنان خود گفت: از نگاه من در جشنوارههای عمومی نگاه به موضوعات دینی و قرآن باید شکلی آزاد و اختیاری داشته باشد، چون سفارش باعث میشود از کیفیت کار کاسته شده و به نوعی تولیدات به سمت تکرار و کلیشه سوق پیدا کند.