کد خبر: 3519760
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰
مصباحی‌مقدم در گفت‌وگو با ایکنا تشریح کرد؛

نظر رهبری درباره شورای فقهی بانک مرکزی و جزئیات نامه جهانگیری به ایشان

گروه اقتصاد: به گفته مصباحی‌مقدم، مقام معظم رهبری، اخیرا در مورد شورای فقهی بانک مرکزی تأکید کرده‌اند که باید به عنوان یکی از ارکان بانک مرکزی در نظر گرفته شود و به عبارت دیگر پیشنهاد مجلس در مورد طرح اصلاح بانکداری کشور و افزودن شورای فقهی را مورد تأیید قرار داده‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، عضو کارگروه اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو کارگروه اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا در مجلس نهم، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره آخرین وضعیت طرح اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا و دلایل مخالفت دولت با آن اظهار کرد: طرحی در مجلس شورای اسلامی در دستور رسیدگی برای اصلاح قانون بانکداری است؛ این طرح ظاهرا تاکنون توسط 230 نماینده امضاء شده و دولت نیز هم‌زمان درصدد این بوده که لایحه‌ای را برای اصلاح نظام بانکی ارائه دهد.
اختلاف دولت و مجلس بر سر شورای فقهی
مصباحی مقدم‌: البته آماده‌سازی این لایحه بسیار طول کشید و هنوز هم آماده نشده و در دولت مصوب نشده است. یک تفاوت اساسی که در طرح و لایحه اصلاح نظام بانکی وجود دارد در مورد شورای فقهی بانک مرکزی است.
وی خاطرنشان کرد: در طرح پیشنهادی ما، شورای فقهی برای بانک مرکزی به عنوان یکی از ارکان بانک مرکزی در نظر گرفته شده است؛ این شورای فقهی، بر همه آئین‌نامه‌ها، قراردادها و همه آنچه را که به سیستم بانکی مربوط بوده و به عنوان مقررات تلقی می‌شود، نظارت می‌کند که با مبانی دینی ناسازگار نباشد.
نامه جهانگیری به رهبر معظم انقلاب
عضو هیئت‌رئیسه انجمن مالی اسلامی ایران ادامه داد: اعضای بانک مرکزی و دولت با تشکیل این شورای فقهی به صورت قانونی مخالف بودند؛ به این صورت که این شورا نباید از ارکان بانک مرکزی تلقی شود و به همین دلیل جناب آقای اسحاق جهانگیری، معاون اول رئییس‌جمهور، نامه‌ای خدمت مقام معظم رهبری نوشته و تقاضا کردند که به مجلس توصیه شود که دست نگه دارد و این طرح را در دستور کار قرار ندهد تا اینکه دولت لایحه اصلاح نظام بانکی را ارائه دهد.
عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) افزود: البته بنده متن این تقاضا را ندیده‌ام اما نسبت به شورای فقهی هم نظر مناسبی نداشته‌اند و منعکس کرده و شاید هم منعکس نکرده‌‌اند اما مقام معظم رهبری پاسخ داده‌اند که بنده در کار مجلس دخالت نمی‌کنم اما در مورد شورای فقهی بانک مرکزی تأکید کرده‌اند که باید به عنوان یکی از ارکان بانک مرکزی در نظر گرفته شود و به عبارت دیگر پیشنهاد مجلس را در مورد طرح اصلاح بانکداری کشور و افزودن شورای فقهی مورد تأکید قرار داده‌اند.
سرنوشت لایحه دولت
عضو کارگروه اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا خاطرنشان کرد: این نامه به تازگی نوشته شده و از مقام معظم رهبری درخواست کرده‌اند که به مجلس دهم توصیه شود تا جلوی تصویب طرح اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا گرفته شود.
وی همچنین درباره سرنوشت لایحه اصلاح نظام بانکی در دولت اظهار کرد: تا آنجا که بنده مطلعم، بانک مرکزی لایحه اصلاح نظام بانکی را  آماده کرده و به دولت تحویل داده اما هنوز در دولت تصویب نشده است.

گفت‌وگو از اکبر ابراهیمی

captcha