به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، امروز، 15 مردادماه، در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به توصیه قرآن در رابطه با دوری از مال حرام و ربا گفت: خداوند خطاب به ربا دهندگان میفرماید؛ حال که حاضر نیستید از ربا دست بردارید با خدا و پیامبر اعلام جنگ کنید.
وی در مورد برخی اظهارنظرها در رابطه با قانونی جلوه دادن حقوق های نامتعارف اظهار کرد: یکی از مسائلی که در رابطه با حقوق های نامتعارف مطرح شد این بود که آنها به قوانین عمل کردند و قانون به آنها اجازه داده بود که چنین حقوق های کلانی دریافت کنند.
خطیب جمعه تهران گفت: زمانی که مردم ایران به جمهوری اسلامی رأی دادند به این معنا بود که اگر قانونی در این نظام غیر اسلامی باشد، از نظر ما باطل است و ما آن قانون را به رسمیت نمی شناسیم؛ آیا می توان گفت که این حکم اسلامی است و عقل به ما اجازه می دهد که عضو هیئت مدیره ای در چند جلسه ای بنشیند و کلامی بگویند و میوه ای میل کند و در پایان ماه حقوقش ده ها میلیون باشد و از آن طرف کارگر بیچاره ای که در عمق چاه صد متری کار می کند و هر آن احساس می کند نابود می شود و یا تنفس برایش مشکل می شود، یک یا دو میلیون بگیرد؛ این دو از نظر عقل و وجدان قابل تحمل هستند.
وی افزود: امام علی(ع) حاضر نشد یک من گندم بیشتر به برادرش عقیل بدهد، آن وقت آیا میشود حقوقهای نجومی را اسلامی بدانیم؟
آیت الله موحدی کرمانی با بیان اینکه طبقه مستضعف و محروم قدرت آن را ندارند که حتی نسخه دارویی خود را تهیه کنند، ادامه داد: ثبوتاً اینگونه حقوق ها شرعی نیست و وجهه شرعی و اسلامی ندارد.
وی با اشاره به انباشت انبوهی از قوانین و مقررات گفت: نظام، مجلس شورای اسلامی را موظف کرده قوانین و مقررات را بررسی کند و آنچه خلاف اسلامی است را کنار بگذارد؛ برخی قوانین از زمان پیش از انقلاب مانده و هنوز بررسی نشده که اسلامی است یا غیر اسلامی؛ حال اگر در این دوره اجرایی شود که نمی توان گفت اسلامی است.
خطیب جمعه تهران خاطرنشان کرد: انبوه فراوانی از قوانین انباشته شده و در کنار آنها آیین نامه ها و ضوابط و مقرراتی است که هنوز مجلس آنها را بررسی نکرده است و نمی توان گفت آنها اسلامی است، بنابراین مسئولان توجه کنند اگر مجلس نتوانست قوانین را به ویژه قوانینی که از زمان شاه مانده بررسی کند نباید گفت آنها قوانین اسلامی است و طبق آنها عمل کرد.
وی تصریح کرد: ممکن است برخی نمی دانستند که غیر اسلامی عمل کرده اند اما الان که متوجه شده اند اموال مشروع نیست، باید آن را به بیت المال برگردانند.
امام جمعه موقت تهران در پایان به کارشکنی آل سعود در رابطه با اعزام زائران ایرانی به حج اشاره کرد و خطاب به مقامات آل سعود آیه 114 سوره بقره را خواند و گفت: در قرآن کریم آمده است؛ «وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا أُولَئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوهَا إِلَّا خَائِفِينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ/ و كيست بيدادگرتر از آن كس كه نگذارد در مساجد خدا نام وى برده شود و در ويرانى آنها بكوشد آنان حق ندارند جز ترسان لرزان در آن [مسجد]ها درآيند در اين دنيا ايشان را خوارى و در آخرت عذابى بزرگ است».
وی ادامه داد: گیرم آل سعود مانع حج زائران شوند، اما باید بدانند که دیگر راهی برای ورود به مسجد الحرام ندارند به جز با وحشت و ترس؛ چرا که اینها دچار عذاب الیم مردمی میشوند؛ هم در دنیا رسوا خواهند شد و هم در قیامت دچار عذاب شدید می شوند.
بنابراین گزارش، موحدی کرمانی در خطبه اول نماز جمعه با اشاره به ضرورت رعایت صداقت، گفت: صدق مسئله ای است که در قرآن به آن توجه شده است؛ آنچه در قیامت نافع است صدق در سخن، ادعا و عمل است.
وی افزود: اگر کسی مسئولیتی دارد یک دوره کامل عهدنامه مالک اشتر را مطالعه کند و ببیند امیرالمؤمنین(ع) در رابطه با حکومت چه دستوراتی داده و به رویه امام علی(ع) و اهل بیت عمل کند.
امام جمعه موقت تهران ضمن تبریک فرارسیدن ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: گروهی به سمت امام موسی کاظم(ع) رفتند تا سؤالات علمی خود را خدمت ایشان عرضه کنند اما ایشان حضور نداشتند؛ سؤالات را مکتوب کردند تا خدمت امام تقدیم شود؛ حضرت معصومه(س) که آن زمان شش سال داشتند تمام سؤالات را پاسخ دادند و آماده کردند؛ وقتی امام(ع) آمدند و سؤالات و جواب ها را دیدند خیلی خوشحال شدند.
آیت الله موحدی کرمانی خاطرنشان کردند: پدران و مادران توجه کنند فرزندان خود را از همان کودکی با آداب و مسائل دینی آشنا کنند.
وی با اشاره به فرارسیدن ماه ذی القعده گفت: این ماه اختصاص دارد به مناجات و استمداد از حضرت حق تعالی برای حل مشکلات و لازم است قدر این شب ها و سحرها را بدانید.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه مناجات مخصوص ارتباط بندگان با خداوند در خلوت است، گفت: خوشا به حال کسی که خدا با او مناجات کند و با او سخن بگوید و به او توجه کند و درد دلش را بشنود.