رایزن فرهنگی ایران در بوسنی در دیدار با مفتی شهر گوراژدهبه گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علیاصغر عامری، رایزن فرهنگی کشورمان در بوسنیوهرزگوین با رمزیا پیتیچ، مفتی شهر گوراژده بوسنی، دیدار و گفتوگو كرد.
عامری در این دیدار با بیان اینكه شهر گوراژده چه در دوران جنگ و مقاومت مردانه اهالی این منطقه و چه هم اکنون از اهمیت زیادی در بوسنی برخوردار است، به ملاقات خود با رئیسالعلمای بوسنی و استقبال وی از طرحهای قرآنی نمایندگی فرهنگی ایران اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: در این عصر که دشمنان اسلام، امت مسلمان و آرمانهای بلند اسلامی را نشانه گرفتهاند، تمسک به قرآن عامل وحدت و نجات است.
رایزن فرهنگی كشورمان همچنین گفت: با نزدیکشدن به ماه ذیالحجه و بزرگترین گردهمایی مسلمانان جهان، لزوم این وحدت بیش از بیش آشکار میشود؛ هرچند متأسفانه به دلیل عدم باور گروهی معدود به این ضرورت و پیروی آنها از سیاست تفرقه، شاهد عدم امکان حضور زائران ایرانی در حج امسال هستیم.
وی در ادامه تجربه بسیار خوب برنامه روزهای قرآنی را که در ماه مبارک رمضان امسال با همکاری سازمان جمعیت اسلامی و مفتیگریهای کانتونهای سارایوو، توزلا و بانیالوکا، انجام شد، تبیین کرد و گفت: این برنامه در دو بخش اجرا شد. بخش نمایشگاهی که سه هنرمند برجسته ایرانی آثار خود را در زمینههای خوشنویسی و تذهیب، میناكاری و خاتمكاری در دو شهر سارایوو و توزلا عرضه كردند و در بخش دیگر شش تن از اعضای گروه تواشیح ایرانی، سرودههایی را به زبانهای فارسی، عربی و بوسنیایی در بیش از 18 مرکز در 12 شهر بوسنی اجرا کردند که با استقبال بسیار خوب مسلمانان بوسنی مواجه شد.
عامری در پایان، پیشنهاد مشاركت مفتیگری گوراژده در برنامه قرآنی سال آینده رایزنی فرهنگی ایران در بوسنی را ارائه داد.
سپس رمزیا پیتیچ، مفتی شهر گوراژده بوسنی طی سخنانی اظهار كرد: در دوران جنگ و پس از آن، ایران کمکهای بسیار مهم و مفیدی در این منطقه انجام داد که لازم میدانم تشكر مجدد خود را خدمت ملت ایران ابراز کنم.
وی ادامه داد: طرحهای زیادی در این منطقه چه در زمینه تعمیر و بازسازی مساجد و چه در خصوص اعطای کمک مالی و ایجاد شغل با هدف بازگشت مسلمانان و زندگی بهتر آنها در این منطقه انجام شده است.
پیتیچ در توضیح این سخنان خود گفت: گوراژده بیش از 200 سال از فشار صربها و وضعیت ناامنی که برای اهالی این منطقه ایجاد شده بود، رنج میبرد و در واقع مردم در دو قرن گذشته هر روز با ترس و احساس ناامنی از خواب بیدار میشدند. آنچه در این جنگ اخیر به برکت وجود فرماندهی شجاع و کاردان اتفاق افتاد و همه دوستان و دشمنان ما را در حیرت فرو برد، مقاومت و ایستادگی مردم در مقابل این تهدیدات و تعرضات بود. اینکه ما امروز شاهد محاکمه و مجازات متجاوزین در دادگاه لاهه هستیم نه به خاطر تغییر نگرش حاکمان جهانی؛ بلکه به خاطر ایستادگی ما در دفاع از میهنمان است.
وی در ادامه ضمن استقبال از پیشنهاد رایزن فرهنگی ایران برای همکاری در برنامههای قرآنی به معرفی یکی از برنامههای این مفتیگری در ماه مبارک رمضان تحت عنوان «روزهای حسین افندی جُزو» پرداخت.
مفتی شهر گوراژده بوسنی گفت: در مراسم افتتاحیه این برنامه (شب قرآن) که با استقبال مردم گوراژده و مناطق اطراف مواجه میشود، علاقمندیم از حافظان و قاریان کشورهای مختلف دعوت كنیم. امسال در این برنامه یک قاری ترک شرکت کرد و بسیار مایلم سال آینده با همکاری رایزنی فرهنگی ایران، یک قاری ایرانی حضور یابد.