به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین جشنواره تجلیل از خبرنگاران و رسانههای برتر با حضور حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، حجتالاسلام سیدمحمدعلی شهیدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و جمعی از مسئولان مطبوعات و رسانهها در سالن فرهنگی و هنری سیدالشهدا(ع) برگزار شد.
حجتالاسلام شهیدی در این مراسم با اشاره به فرهنگ ایثار و شهادت گفت: بعثت پیغمبر اکرم(ص) را باید به معنی انقلاب بدانیم، البته هر حادثهای که همراه با دگرگونیهایی باشد، انقلاب است و انقلاب اسلامی ایران نیز از این دسته به شمار میآید.
وی افزود: دو قطبی شدن جهان سبب شد، تعدادی از کشورها در غرب و برخی در شرق قرار گیرند؛ از این رو هر کشوری که هدفی انقلابی داشت، آن قطب و گروه اجازه نمیدادند و تنها انقلابی که معیار «شرقی یا غربی» بودن را کنار زد، انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) بود.
حجتالاسلام شهیدی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی، هشت سال جنگ نابرابر، کشورمان را درگیر کرد و همه تسلیحات، امکانات و فکرها در اختیار صدام بود و کسی تصور نمیکرد که ایران اسلامی بتواند مقاومت کند و در این راستا آنچه عامل پیروزی بود، مقاومت، ایثار و شهادت همه مردم از اقشار گوناگون بود و امروز هم که 37 سال از پیروزی انقلاب میگذرد با همه توطئهها و کارشکنیها همین فرهنگ ایثار و شهادت است که حافظ ماست.
وی با اشاره به تأکیدهای مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بیان کرد: دیدار با خانوادههای شهدا نیز همواره مورد تأکید معظمله بوده و رئیس جمهور نیز در راستای همین تأکید در اغلب دیدارها با خانواده شهدا حضور دارد، اما این دیدارها باید به اطلاع مردم برسد تا نسبت به این موضوع آگاه شوند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه به آخرین دیدار خود با شهید رجب محمدزاده اشاره و عنوان کرد: در این دیدار، وقتی به این شهید گفتم؛ چه چیزی از بنیاد میخواهید؟ در جواب گفت؛ چیزی نمیخواهم و تنها آرزویم دیدار با رهبری است.
حجتالاسلام شهیدی به وظیفه رسانهها در حوزه ایثار و شهادت اشاره کرد و گفت: وظیفه رسانهها، اندیشهپروری، الگوسازی و فرهنگسازی است و باید به گونهای عمل شود تا زمینه رشد در جامعه فراهم آید. همچنین انتقاد رسانهها باید هوشمندانه و سازنده بوده و به دور از تخریب باشد؛ چرا که در غیر این صورت ایجاد امید در دل مردم که وظیفه اصلی رسانههاست ایجاد نخواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدرمضان موسویمقدم، قائم مقام صدا و سیما در ادامه این مراسم گفت: رسالت مهم رسانهها از منظر دین و باورمندی دینی باید مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که در این صورت وظایف سنگینتر خواهد شد، اگر رسانهها را در تراز رسانههای دین بررسی کنیم، بسیاری از مشکلات امروز در این زمینه برطرف خواهد شد.
وی افزود: یکی از موارد مورد توجه رسانهها پوشش سریع اخبار است که در صوت نبود صحت و دقت، از ارزش آن خواهد کاست؛ چرا که صحت، دقت، ارزش و کیفیت باید در اولویت قرار گیرد؛ چرا که هر اتفاقی از منظر دین امانتی در دست علما، اندیشمندان، صاحبنظران و خبرنگاران است و اگر نقل درستی صورت نگیرد، نقد نیز درست نخواهد بود.
حجتالاسلام موسویمقدم با اشاره به ویژگیهای شهید رهبر به عنوان خبرنگار بیان کرد: شهید رهبر گزارشات و اخباری را ارائه میداد که همگان نسبت به آن باورپذیری داشتند که این ویژگی دارای ارزش بالایی است و خبرنگارانی که امروز فعالیت میکنند باید از این شهید الگو بگیرند و ترازهای دینی را در ارسال اخبار خود در نظر داشته باشند.
وی در ادامه یادآور شد: در نبرد رسانهای امروز اگر فضائل اعتقادی در درون رسانهها رشد کند، اثرگذار خواهد بود و رسانههای ما باید این موضوع را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.
حجتالاسلام مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی نیز در ادامه این مراسم گفت: روزنامه جمهوری اسلامی از ابتدای تأسیس خود با تأسی از شهدای انقلاب اسلامی کار خود را آغاز کرد و اکنون نیز با تأسی از شهدای انقلاب، دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم و ولایت به کار خود ادامه میدهد، کاری که غیورمردان ما در سوریه انجام میدهند کاری است که امروز همه باید انجام دهیم؛ از این رو رسانهها باید در خدمت شهدا و ایثارگران باشند و این تاریخنگاری واقعی امروز کشورمان است.
وی ادامه داد: روزنامه جمهوری اسلامی حدود 60 شهید دارد که در حال حاضر امانتدار آنها هستیم و میتوان گفت که روزنامه جمهوری اسلامی، خود یک خانواده شهید است.
حجتالاسلام مهاجری در ادامه پیشنهادهایی را برای رسانهها ارائه کرد و گفت: کار فرهنگی در تعامل با بنیاد شهید و رسانهها، بازخوانی تاریخ انقلاب اسلامی برای آشنایی نسل جوان، تعامل در بازخوانی تاریخ دفاع مقدس و زنده نگه داشتن یاد شهدا، میتواند در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بیش از پیش مؤثر باشد.
علیرضا کریمیان، دبیر دومین جشنواره تجلیل از خبرنگاران و رسانههای برتر گفت: تلاش برای عینیسازی زندگی و سیره شهدا امکانی را فراهم میکند تا نسل امروز با شاخصهای فرهنگ ایثار و شهادت آشنا شوند و این موضوع به فعالیت رسانهها وابسته است.
وی ادامه داد: این جشنواره در اردیبهشتماه امسال کلید خورد و اواخر خردادماه فراخوان آن منتشر شد که در مرحله ابتدایی هزار اثر به دبیرخانه رسید و پس از آن در غربالگری اولیه، 811 اثر با حضور 448 نفر انتخاب شد که از میان آنها 43 اثر با رأی هیئت داوران برگزیده شد و 6 رسانه نیز به عنوان برترینها معرفی شدند.
کریمیان یادآور شد: این تعداد اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره، نشان از توجه رسانهها به موضوع فرهنگ ایثار و شهادت است.
براساس این گزارش، حجتالاسلام والمسلمین موسویمقدم از رسانه ملی، محمد خدادی از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، علی متقیان از خبرگزاری ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین مهاجری از روزنامه جمهوری اسلامی، داود حسینزاده از پایگاه خبری تحلیلی شهید خبر به دلیل همکاری مستمر در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و بهروز ساقی از پایگاه خبری تحلیلی فاش نیوز به عنوان رسانه منتقد مورد تجلیل قرار گرفتند.
در بخش خبر و در گستره سراسری مهناز بیرانوند از خبرگزاری جمهوری اسلامی و سمیه قربانی از خبرگزاری ایکنا به عنوان نفرات دوم، معصومه بدخشان از خبرگزاری شبستان و ناصر ملائی از خبرگزاری ایسنا به عنوان نفرات سوم و در گستره استانی حسین احمدی از روزنامه قدس به عنوان نفر اول، آرزو جمالوندی از هفتهنامه افق نو و ابراهیم شریفی از خبرگزاری ایسنا واحد لرستان به عنوان نفرات دوم معرفی شدند.
در بخش گزارش و در گستره سراسری مریم خباز از روزنامه جام جم رتبه اول، سیدمحمد مشکوهالممالک از روزنامه کیهان و میثم امینی از همشهری پایداری رتبه دوم و سارا اعلایی از روزنامه آفتاب یزد و عطیه همتی از خبرگزاری مهر رتبه سوم و در همین بخش و در گستره استانی فوزیه یکتاپور از خبرگزاری ایمنا رتبه اول، محمدحسین حسینپور از نشریه خط هشت رتبه دوم و مهدی عسگری از روزنامه خراسان رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش مصاحبه نیز در گستره سراسری حمیرا حیدریان از روزنامه ایران رتبه اول، بنفشه سام گیس از روزنامه اعتماد و مجید زندی از روزنامه جمهوری اسلامی رتبه دوم و علی البرزی از روزنامه قدس و زهرا بختیاری از خبرگزاری فارس رتبه سوم و در گستره استانی مهری فروغیابری از خبرگزاری تسنیم رتبه اول، زینب تاجالدین از روزنامه اصفهان زیبا رتبه دوم و سید حرمتاله موسوی مقدم از ایرنا رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش مقاله و یادداشت نیز در گستره سراسری مریم یوشیزاده از پایگاه خبری و اطلاعرسانی جام جم آنلاین رتبه اول، امیررضا طوسینژاد از روزنامه اطلاعات رتبه دوم و کاوه کهنمهر از همشهری پایداری رتبه سوم و در گستره استانی نیز غلامرضا بنیاسدی از روزنامه خراسان رتبه اول، مهدی کاکاخانی از ماهنامه وریا رتبه دوم و معصومه جعفری از روزنامه سبحان رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش عکس و در گستره سراسری سیده فرشته عبدی از خبرگزاری ایسنا رتبه اول، محمدحسین غضنفریهرندی از خبرگزاری مهر رتبه دوم و مقداد مددی از خبرگزاری تسنیم رتبه سوم و در گستره استانی نیز سعید کاظمی از خبرگزاری شبستان رتبه اول، جمشید فرجوند از سیروان نیوز رتبه دوم و فائزه کابلی کفشگیری از گلستان ما رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش برنامه تولیدی سیما قدرتباقری، پروین شهسواری، مریم حسنپور و حمید طالبیفرد و در بخش صدا نیز مهرنوش ایران خواه، رضا بحرایی و سمیه نجفی به عنوان برگزیدگان معرفی شدند.
در این مراسم همچنین از رسول خانی روزنامه رسالت، افسانه پریشان روزنامه اعتدال، نجمه سادات مولایی خبرگزاری تسنیم، فاطمه کیایی خبرگزاری دفاع مقدس، علی سبحانی خبرگزاری صداوسیما، سیدرضا صنیع خانی اداره کل اخبار صدا، شبنم رحمتی روزنامه ایران، محمدرضا هادیلو روزنامه جوان، مهدی محسنی باشگاه خبرنگاران، انسیه ایزدی نسب خبرگزاری صداوسیما، مصطفی انجیلهای معاونت سیما، مجید اکبری شبکه خبر، حمیدرضا گلدوزی شبکه خبر، مهدی جمالی خبرگزاری صداوسیما و مریم جهانپناه روزنامه ایران تقدیر شد.
یادآور میشود، فائزه کابلی از گلستان که در بخش عکس رتبه سوم را کسب کرده بود، هدیه خود را به خانواده معظم شهید علیاکبر رایج تقدیم کرد.