به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدویراد، دبیر علمی هفتمین جایزه پروین اعتصامی در مراسم اختتامیه این جایزه که عصر امروز، 18 مردادماه با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: چندی پیش در رسانه ملی دو سخنرانی درباره آموزهدینی را دیدم که به نظرم کاستن از شأن زن بود و این شایسته رسانی ملی نیست.
وی افزود: معارف دینی و تعالیم اسلامی با ظهورش در فضای سرد و تاریکزا و یخزده به انسان، شأن و منزلت به ما هو انسان قائل شده است. در این راستا یکی از بانوان مغربی تحلیلی دارد که معتقد است؛ قرآن از زن، کریمانه سخن گفته، اما پس از پیامبر اکرم(ص) اتفاقاتی رخ داده است این نگاه تنزل یافته است.
مهدویراد ادامه داد: یکی از شاگردانم در دانشگاه حدیث در مقطع دکتری رسالهای ارائه کرد که بدون دغدغه به وی نمره 20 تعلق گرفت. در این رساله تمام روایات و نصوصی که نشانگر نوعی از کاستی شأن زن در هر حوزهای بود، جمعآوری شده بود که حتی یک نص دینی در این زمینه وجود نداشت و اگر بود، از نظر سند دارای اشکال بود.
وی تصریح کرد: حدیثی از حضرت فاطمه(س) است که از وی سؤال کردند، بهترین زن چه کسی است و وی فرمود؛ زنی که نه مردی او را ببیند و نه او مردی را ببیند. در این زمینه تحلیلهای مختلفی وجود دارد، اما درباره حدیث باید به زمان و حالات آن توجه کرد و از این نظر حدیثشناسی بسیار مشکل است و باید گفت که اصل این پرسش به این صورت بوده که چه حالتی بهترین حالت زن است. در شناخت متن گاهی واقعنگری و گاهی ارزشنگری صورت میگیرد.
مهدویراد یادآور شد: دین همان اندازه که به مرد احترام گذاشته برای زن نیز احترام و ارزش قائل بوده است؛ از این رو نباید دین را بد جلوه داد، بلکه دین زیباست.
در ادامه این مراسم، مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان بیان کرد: در این دوره از جایزه پروین 8975 اثر در شش حوزه در داوری اولیه قرار گرفت و باید در این زمینه گفت، تعداد زنان نویسنده همپای نویسندگان مرد است.
وی افزود: در جریان برگزاری جایزه ادبی پروین، دورههای تخصصی نیز برگزار شد که در این راستا 150 نفر از بانوان شاعر و نویسنده حضور داشتند و امیدوارم در دورههای بعد شاهد برگزاری دورههایی در حوزه آئینی، مستندنگاری، کودک و نوجوان و ... برگزار شود.