کد خبر: 3521468
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷
ابتکار:

دین و محیط زیست یک جریان فرهنگی در دنیا ایجاد کرده است

گروه سلامت: رئیس سازمان محیط زیست در آیین تجلیل از خبرنگاران با اشاره به دست‌آوردهای سازمان متبوع خود در سال 95 عنوان کرد: سمینار دین، فرهنگ و محیط زیست موجب راه‌اندازی یک جریان فرهنگی در رابطه استفاده از ظرفیت‌های دین در حل مشکلات محیط زیستی شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، معصومه ابتکار در آیین تجلیل از خبرنگاران محیط زیست با تأکید بر خطیر بودن وظایف خبرنگاران حوزه محیط زیست از خبرنگارانی که وظیفه آگاهی رسانی به مردم در رابطه با اهمیت محیط زیست را بر دوش دارند تقدیر کرد.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات سازمان خود در راستای فرهنگ سازی محیط زیست به برگزار کنفرانس بین‌المللی دین، فرهنگ و محیط زیست اشاره و اظهار کرد: این سمینار ظرفیت‌ها و افق‌های جدیدی را در رابطه با نقش فرهنگ به ویژه فرهنگ دینی در تعامل برای حل مشکلات زیست محیطی باز کرد.

وی خاطر نشان کرد: در نتیجه این اقدام یک جریان سازی فرهنگی در سطح بین المللی  در حوزه دین و محیط زیست صورت گرفته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه بهترین تعامل را با وزارت آموزش و پرورش در این مدت داشتیم، اظهار کرد: ورود جدی بحث‌های محیط زیست در کتب درسی در 60 مورد اتفاق افتاد، همچنین کتاب درسی «انسان و محیط زیست» تدوین شد که امسال در برنامه درسی دانش آموزان قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به آموزش گسترده معلمان در استان‌ها اظهار کرد: دستورالعمل محیط زیست برای مدارس کشور ابلاغ خواهد شد که با مشارکت آموزش و پرورش برای همه مدارس ارسال می‌شود تا مدیریت سبز مدارس و مشارکت دانش آموزان در حوزه محیط زیست و ارتقای سطح آگاهی معلمان صورت گیرد. 16 مدرسه طبیعت که کودکان امکان شناخت تجربی طبیعت را می‌یابند نیز در کشور فعالیت می‌کنند و بخش خصوصی و مردم این بخش را با رقبت تمام دنبال می‌کنند.

ابتکار با اشاره به کار مشترک سازمان محیط زیست با وزارت علوم گفت:‌ دستورالعمل مدیریت سبز برای دانشگاه‌ها نیز ابلاغ خواهد شد. در حال حاضر تعدادی از این دانشگاه‌ها برنامه مدیریت محیط زیست خود را شروع کردند در همین راستا همایش تشکل‌های دانشجویی طرفدار محیط زیست با همکاری جهاد دانشگاهی در استان لرستان برگزار شد.

وی در ادامه به لایحه حمایتی از محیط بانان پرداخت و اظهار کرد: این لایحه در حال حاضر در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بحث و بررسی بوده و هنوز به مجلس تقدیم نشده است.

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: برخی کارشناسان اعتقاد دارند که در رابطه با حمایت از محیط‌بانان قانون به اندازه کافی وجود دارد و نیازمند قانون جدیدی نیستیم اما برخی حقوقدانان نیز اعتقاد دارند که قوانین حمایتی از محیط‌بانان باید تقویت شود و یا اینکه شرایط ویژه‌ای برای آنان در نظر بگیریم. ما نیز بر حمایت از محیط‌بانان تاکید داشته و داریم و این لایحه نیز به منظور حمایت از این اقشار زحمت‌کش تدارک دیده شده است.

ابتکار درباره آموزش محیط‌بانان نیز با اعلام اینکه دوره آموزشی با کشور کره، چین، ژاپن، نروژ و اتریش انجام می‌گیرد افزود: در داخل کشور نیز آموزش محیط‌بانان را مدنظر داریم و امسال حدود ۶۰۰ نفر از محیط‌بانان دوره‌های تخصصی را فرا می‌گیرند.

معاون رئیس جمهوری با اشاره به اینکه اگر این دوره‌های آموزشی تکمیل شود محیط‌بان آموزش ندیده در کشور نداریم گفت: امسال اختصاص ۳۰۰۰ امتیاز سختی کار به محیط بانان پرداخت و با جلب رضایت خانواده برخی شکات محیط بانان تعدادی از آنها آزاد شدند البته یکی دو مورد از محیط بانان هنوز باقی مانده‌اند که امیدواریم که بتوانیم مشکلات آنها را نیز حل و فصل کنیم.

وی ادامه داد: امسال به دنبال حل مشکلات محیط‌بانان خواهیم بود و حتی در خصوص آزادی برخی از محیط‌بانان دربند نیز فعالیتهایی انجام گرفته است و فقط دو مورد از محیط‌بانان در بند هستند و پیگیریهای لازم برای آزادی آنها نیز در حال انجام است که امیدوارم حل و فصل شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین افزود: بحث هر محیط‌بان یک مدرسه را مورد توجه داریم تا محیط‌بان‌های مناطق حفاظت شده در مدارس حضور پیدا کنند و نقش و جایگاه خود را معرفی کنند.

به گزارش ایکنا ابتکار در این آیین در رابطه با موضوعاتی مانند نجات جنگل‌های هیرکانی، تالاب‌ها، موضوع فاضلاب‌های دریایی، جشنوراه فیلم سبز نیز توضیحاتی ارائه داد.

captcha