به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «الجزیره نت»، مؤسسه «جنگ و صلح» هفت سال پیش با انتشار گزارشی اعلام کرده بود که زبان
عربی در کردستان عراق رو به زوال بوده و گزارشهای دیگر نیز حاکی از این است که
نسل جدید کردها به زبان عربی صحبت نمیکنند، این مسئله در دوره زمانی پس از سال 2003 میلادی(سال سرنگونی رژیم صدام) تشدید شده است.
اما این وضعیت اخیرا در حال تغییر است و آموزش حفظ قرآن کریم خارج از برنامههای درسی رسمی مدارس در حال انجام بوده و استقبال از مراکز آموزش حفظ قرآن کریم در حال افزایش است و همین موضوع وزارت اوقاف منطقه کردستان عراق را بر آن داشت که اداره ویژه آموزش حفظ قرآن ایجاد کند.
این موضوع کمک شایانی به بهبود و احیای زبان عربی که جایگاه ویژهای در میان کردها دارد، کرده است، با این وجود، بسیاری از کردها زبان عربی را میفهمند، اما هنوز نمیتوانند به این زبان صحبت کنند.
«ریوینک»، یکی از قرآنآموزان مرکز آموزش حفظ قرآن در منطقه کردستان عراق میگوید: «من قرآن را حفظ و معانی آیات را درک میکنم، همچنین از طریق آن زبان عربی فصیح را یاد گرفتم و هر آنچه را که به عربی فصیح گفته میشود، میفهمم اما نمیتوانم به این زبان صحبت کنم، باید برای صحبت کردن با این زبان بسیار تمرین کنم بهویژه اگر بخواهم به لهجه عامیانه صحبت کنم».
بنابراین گزارش، منطقه کردستان عراق در سالهای اخیر شاهد افزایش راهاندازی مراکز آموزش حفظ قرآن و رشد استقبال از این مراکز بهویژه از سوی جوانان دختر و پسر بوده که این موضوع تا حدودی در احیای زبان عربی در این منطقه تأثیر داشته؛ این در حالی است که کارشناسان بر این باورند که زبان عربی در یک دهه اخیر در این منطقه بسیار رو به زوال بوده است.