حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس ایرانی ـ اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که همیشه مسئولان در حوزههای مختلف از کمبود بودجه صحبت میکنند، آیا کارگروه مد و لباس نیز با این مشکل مواجه است، گفت: خداوند نعمتی به ما داده است به نام بیپولی و این به معنای واقعی نعمت است چرا که اگر قرار بود ما منتظر پول بمانیم تا بودجهای در اختیار ما قرار بگیرد گامهای خیلی کوتاهتری بر میداشتیم ولی اکنون با دست خالی و با کمک محدود وزارتخانه و معاونت هنری کارهایی که انجام شده در مقایسه با اعتیاری که صرف حوزه مد و لباس شده قابل مقایسه نیست.
وی تصریح کرد: بیش از اینکه به دنبال بودجه باشیم به دنبال انجام مأموریتهایمان هستیم البته قطعاً اگر بودجه ما بیشتر بود کارهای بزرگتری انجام میدادیم.
اگر پول داشتیم کمک میکردیم مردم دسترسی بیشتری به لباس اسلامی داشته باشند
قبادی در پاسخ به این سؤال که چه اقداماتی انجام میدادید؟ گفت: الگوسازی و کمک به انجام چند کار اجرایی. اکنون دسترسی مردم به الگوهای اسلامی ـ ایرانی محدود است اگر بودجه داشتیم کمک میکردیم که زمینه دسترسی مردم به این الگوها بیشتر از وضع موجود فراهم شود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس تصریح کرد: ایجاد مراکز ویژه عرضه مد و لباس ایرانی ـ اسلامی ممکن است برای سرمایهگذاران شخصی به صرفه نباشد اما اگر بودجه ما کافی بود، ما در این راه پیشقدم میشدیم و با هزینه مردم مراکز عرضه لباس را ایجاد میکردیم به ویژه اینکه با دهها تولید کننده درجه یک و طراح درجه یک در ارتباط هستیم که مشکل آنها عرضه و محل عرضه محصولات است.
بسیاری از تولید کنندگان نگران تولید لباس اسلامی بودند
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مسئله تبلیغات اشاره و اظهار کرد: از نظر تبلیغات تخصصی، هدفمند و تأثیرگذار نیاز به هزینه و اعتبار بیشتری داریم. زمانی که ما کارمان را شروع کردیم بسیاری از تولید کنندگان نگران تولید لباس اسلامی بودند و این واقعیت جامعه ما در حوزه مأموریتی من بود. ما باید به کمک تبلیغات همچنان به کاهش ریسک تولیدکنندگان و طراحان این حوزه کمک کنیم چرا که به دلیل کمبود تبلیغات ممکن است تولید کنندهای لباسی اسلامی تولید کند اما نتواند آن را بفروشد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس ضمن تأکید بر این موضوع که اگر پول داشتیم تلاش میکردیم به تولید الگوهای ایرانی ـ اسلامی بیشتری کمک کنیم، افزود: اگر از من بخواهید تا الگوهای متنوع لباس ایرانی ـ اسلامی را به جامعه پیشنهاد کنم مدلهای بسیار بسیار متعدد و متناوبی را از طریق طراحان میتوانم ارائه کنم، اگر اعتبارات بیشتری داشتم به تولید این الگوها کمک میکردم.
برگزاری نمایشگاههای مد و لباس ایرانی ـ اسلامی در استانها؛ معطل بودجه
وی فراگیرشدن و استانی شدن موضوع مد و لباس را از دیگر اقدامات معطل بودجه دانست و گفت: در سال 94 با دست خالی بیش از 15 نمایشگاه استانی مد و لباس برگزارشد که اگر اعتبارات بیشتری داشتیم میتوانستیم در 30 استان این نمایشگاهها را برگزار کنیم.
قبادی در پاسخ به این سؤال که آیا بخش خصوصی به شما کمک نمیکند؟ گفت: بخش خصوصی دو جنبه دارد اول اینکه خود مشارکت کند و هزینه درآمد برای آن تعریف شود که کمی سخت است البته این کار به صورت آزمایشی انجام شد که چندان موفق نبود، چرا که فراگیر شدن این کار بیش از کار اقتصادی کار فرهنگی نیاز دارد و در گام اول کار فرهنگی نیز هزینهبر است.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که ما باید به دنبال حامیان مالی باشیم و حامیان مالی حوزه مد و لباس محدود هستند، البته اعتراف میکنم که خود ما هم به شکل جدی تلاش نکردیم که حامیان مالی قویتری در حوزه مد و لباس با استفاده از ظرفیت داخل به دست آوریم. البته در سال 95 موضوع مد و لباس در بودجه کل کشور به صورت مستقل آمد و گرچه با عدد و رقمهای درخواستی ما فاصله داشت اما باز هم چون به صورت مستقل دیده شده جای تقدیر دارد.