وی با اشاره به سوء استفاده از اعتقادات دینی مردم در عرصه سلامت، اظهار کرد: این سوء استفادهها هم منجر به آسیب زدن سلامت مردم شده و هم اینکه زمینه سست کردن اعتقادات مردم را به وجود آورده است.
وی ادامه داد: بسیاری از سوءاستفادهگران که بعضا عناوینی مانند پدر طب اسلامی را بر خود گذاشتهاند، گاه توصیههایی به بیماران کرده و چنانچه بیماران آنها نتیجه نگیرند میگویند که ایمان او ضعیف است در حالی که هیچ طبیبی کاری به ایمان مردم ندارد.
خدادوست در ادامه با بیان اینکه از سال 93 کارگروه نظام سلامت در اسلام از سوی وزارت بهداشت تشکیل شده، اظهار کرد: در این کارگروه ما بر این باور هستیم که در آیات قرآن و روایات معصومین(ع) یک سری رهنمودها برای سلامت وجود دارد. اما آیا میشود با استفاده از این آیات و روایات یک مکتب طبی جامع و مانع را راه انداخت؟ این سوالی است که برای ما رسالتی را در این کارگروه تعریف کرده تا با استفاده از علمای حوزه و حدیثشناسان به دنبال پاسخ به این سوال باشیم.
مشاور وزیر بهداشت تصریح کرد: بسیاری از بزرگان حوزه بر این اعتقاد هستند که اساسا دین اسلام و کتاب قرآن برای هدایت آمده و رسالت آن رساندن انسان به کمال مطلق است. اگر برخی آیات قرآن، به سلامت اشاره دارد، جنبه رهنمودی داشته و معنی آن این نیست که عقل بشری را تعطیل و یک مکتب براساس آیات و روایات تاسیس کنیم.
خدا دوست ادامه داد: اساساً روایات مربوط به سلامت را باید با استفاده از علم رجال، سندیت، دلالت و تعمیمپذیری بررسی کرد. در همین رابطه، کتاب الاعتقادات شیخ صدوق با ذکر روایتی میگوید این روایت در حوزه سلامت با فضل سندیت آن و دلالت آن به چند دلیل قابلیت تعمیم ندارد. نخست به این دلیل که ائمه(ع) که مرجع زمان خود بودند بسته به شرایط آب و هوایی، مکان جغرافیایی، شرایط جسمی و فصل یک نسخه را به فرد مراجعه کننده ارائه دادهاند و این توصیه را به همه تعمیم ندادهاند.
مدیر کل دفتر طب سنتی و اسلامی وزارت بهداشت بیان کرد: در روایات طبی بنا بر قول شیخ صدوق، جعل زیاد صورت گرفته و برای اینکه یک توصیه طبی را جا بیندازند، آن را به معصوم نسبت دادهاند یا اینکه برخی روایات را ناقص نقل کردهاند.
خدادوست با اشاره به در پیش بودن چهاردهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) اظهار کرد: در چند سال اخیر که این جشنواره به مبنای سلامت ورود کرده و اختصاصا فصلی را به عنوان طب رضوی مطرح کرده، وزارت بهداشت به وزارت فرهنگ و ارشاد و علوم ملحق شده و کمیتههای دانشگاهی را فعال و کمیتهای را به عنوان کمیته نظام سلامت در اسلام را ایجاد کرده تا با رویکرد علمی علاوه بر مقابله با افراطی گری و پیشگیری از سوء استفادههای معمول از علم اساتید حوزه و دانشگاه و به ویژه در سلامت معنوی استفاده کنیم.
وی یاد آور شد: در همین راستا، سه کارگاه در تهران، اصفهان و مازندران برگزار کرده و مقالاتی را نیز تولید کردهایم که امیدواریم در کنگره طب رضوی که قرار است دیماه امسال در مشهد برگزار شود، آنها را ارائه دهیم.
وی اعلام کرد: کتابچه مجموعه مقالات آموزههای دینی در سلامت نیز چاپ شده و یک بسته آموزشی تدابیر سلامت در اسلام در حال آماده شدن است و امیدواریم در جشنواره رضوی رونمایی شود. بنا داریم نظام سلامت در اسلام را تبیین کرده و دیدگاه وزارت بهداشت در رابطه با استفاده از آیات و احادیث را تدوین کنیم.