کد خبر: 3523108
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۵

بیان دغدغه‌های مدیران عامل اتحادیه‌های استانی با دبیر هیئت رسیدگی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: نشست مدیران عامل اتحادیه‌های مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان‌‌ها با مهدی قره‌شیخلو، به منظور بیان دغدغه‌‌های آن‌ها برگزار شد، حال در این جلسه چه مباحثی مطرح و چه مشکلاتی حل شد در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست مدیران عامل اتحادیه‌های مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان‌‌ها با مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن و دبیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت اوایل این هفته در سازمان دارالقرآن‌الکریم تشکیل ‌شد.
در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور با اشاره به نشست فصلی مدیران عامل اتحادیه‌ها که در اوایل مردادماه در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: طی آن جلسه مباحث مختلفی مطرح شد که از جمله آن بحث ادغام اتحادیه‌ها، اساسنامه، هیئت رسیدگی، مصوبات هیئت و آئین‌نامه انحلال و صدور مجوز مؤسسات بوده که مدیران عامل دغدغه‌هایی در این زمینه داشتند که انتظار داشتند، شرایط مطلوب ایجاد شود.
ضرورت تشکیل جلسه‌ای برای برطرف کردن دغدغه‌ها
وی با اشاره به اینکه پس از این هم‌اندیشی پیشنهاد شد که جلسه‌ای با حضور دبیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت کشور به منظور برطرف کردن دغدغه‌های مدیران عامل تشکیل شود، ادامه داد: امیدواریم طی این جلسه قره‌شیخلو به‌عنوان دبیر هیئت رسیدگی پاسخ‌های لازم را ارئه دهند.
کوششی اظهار کرد: اصل قضیه اینکه دو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن در سطح استان‌ها مجمع را برگزار کنند و سپس مصوبات آن با دو امضا به دبیرخانه هیئت رسیدگی داده شود، با مصوبه‌ای که شورای توسعه نسبت به فرآیند ادغام داشته است در تضاد است. روند اجرای اساسنامه مجمع خوب است به گونه‌ای که مجمع در استان‌ها برگزار شود اما اینکه با امضای دو هیئت مدیره جای سؤال دارد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور بیان کرد: در مصوبه شورای توسعه نسبت به فرآیند ادغام آمده است تمام مؤسسات قرآنی عضو اتحادیه استانی شوند، سپس ادامه کارها صورت گیرد لذا قرار گرفتن اتحادیه تشکل‌ها در کنار مجموعه اتحادیه‌های مؤسسات به‌عنوان افرادی که نمی‌‌توانند قانوناً اجرای مجمع را داشته باشند، غیرقانونی و غیرمنطقی است و مشکلاتی را ایجاد می‌کند.
بیان دغدغه‌های مدیران عامل اتحادیه‌های استانی با دبیر هیئت رسیدگی
وی افزود: این قضیه باید از مجرای قانونی طی شود و نکته بعدی نیز ناظرینی هستند که برای مجمع قرار داده شده است. گفته شده که در آن مجمع باید یک نفر از اتحادیه استانی، یک نفر از اتحادیه تشکل‌ها و یک نفر از هیئت رسیدگی به‌عنوان ناظرین حضور داشته باشند و افرادی که می‌خواهند ناظر باشند برای برگزاری مجمع خودشان ذی‌نفع هستند که این از وظایف اتحادیه‌ها نیست.
اتحادیه‌های متناظری در استان‌ها وجود ندارد
در ادامه این جلسه هر کدام از مدیران عامل نظراتشان را اعلام کردند. محمد الهی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی خراسان جنوبی اظهار کرد: اتحادیه‌های متناظری در استان‌ها وجود ندارد تا باهم ادغام شود، مؤسساتی که از ارشاد مجوز دارند نیز باید در اتحادیه مؤسسات قرآنی استان‌ها عضو شوند و اگر در مجموعه‌ای از مواد اساسنامه مشکل دارند باید مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل  شود و در آنجا مصوب می‌شود و حتی اساسنامه موجود که سال‌هاست مورد استفاده قرار می‌گیرد اگر قرار است چیزی به آن اضافه و کم شود باید مجمع عمومی فوق‌العاده برگزار شود و در قانون گذاری باید نگاه از پایین به بالا باشد.
بیان دغدغه‌های مدیران عامل اتحادیه‌های استانی با دبیر هیئت رسیدگی
سپس ژاله حیدری، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کردستان گفت: چرا باید به عنوان اتحادیه مؤسسات قرآنی استان اتحادیه‌هایی را که هیچ شخصیت حقوقی پذیرفته شده‌ای را ندارد، بپذیریم.
سیدمصطفی حسینی واعظ، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی گلستان نیز گفت: برای رسیدن به وحدت نیازمند گذشت هستیم. کلیات اساسنامه خوب است اما در عین اینکه در مواردی نقد‌هایی به آن وارد است.
ارشاد از مؤسسات قرآنی استفاده ابزاری می‌کند
حسین قضاتلو، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان البرز ادامه داد: ارشاد از مؤسسات قرآنی استفاده ابزاری می‌کند. مؤسساتی که دارای مجوز از ارشاد چند منظوره تأسیس شده‌اند که اساساً کار فرهنگی انجام می‌دهند و در کنار آن کار قرآنی نیز می‌کنند و یک نفر از هیئت رسیدگی به عنوان ناظرین حضور داشته باشند و افرادی که می‌خواهند ناظر باشند برای برگزاری مجمع خودشان ذی‌نفع هستند که این از وظایف اتحادیه‌ها نیست.
در ادامه 11 نفر دیگر از مدیران عامل اتحادیه‌های استانی نیز دیدگاه‌های خود را نسبت به موضوعات مطروحه بیان کردند.
پایان بخش این نشست سخنرانی مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن و دبیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت بود. وی با تأکید بر اینکه به مصلحت فعالیت قرآنی کشور عمل خواهم کرد، عنوان کرد: مواضع سازمان مطرح شده است تا دوگانگی در فکر و عمل نباشد و تلاشمان این بوده است که به عنوان معلم قرآن، رفتارمان دوگانه نباشد.
قرآنیان صادق باشند
وی ادامه داد: انتظارمان از قرآنیان این است که صادق باشیم و باید تحمل کرد و کار را پیش برد و نگاه تعصبی نداشته باشیم اگر برمبنای این عمل کنیم که به فکر ارتقای کار قرآن باشیم، درست عمل کرده‌ایم. باید نگاه اصلاحی داشته باشیم و این اولین درس قرآن است.
بیان دغدغه‌های مدیران عامل اتحادیه‌های استانی با دبیر هیئت رسیدگی
قره‌شیخلو اضافه کرد: اگر به تقدیر الهی اعتقاد داریم باید تلاش خود را کنیم و استدلال خود را داشته‌ایم اما در این موارد که نصف کار را پیش رفته‌ایم دو طرف باید نگاه تکمیلی داشته باشند و همه ما باید به شاکله‌های قانونی کشور احترام بگذاریم.
دبیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت تصریح کرد: هیئت رسیدگی تصویب شده و اعضایی دارد و انتخاب نفرات به صورت قانونی انجام گرفته سده است و بالاخره هیئت رسیدگی شاکله قانونی دارد واگر نظری داریم باید از راهکار قانونی استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: من به عنوان مسئول دبیرخانه، نماینده همه مؤسسات هستم و به نظر من مؤسسات دارای مجوز از سازمان دارالقرآن و ارشاد وجود ندارد و بنده دبیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت هستم و باید از حقوق همه مؤسسات دفاع کنم و همه مؤسسات محترم هستند و باید حقوقشان لحاظ شود.
ایجاد اساسنامه‌ای برای اتحادیه‌های استانی
رئیس سازمان دارالقرآن عنوان کرد: اساسنامه‌ای نیز برای اتحادیه‌های استانی قرار داده شده. هر دو اساسنامه اتحادیه مؤسسات و تشکل‌ها در هیئت بیاید و مورد بررسی قرا گیرد و اگر خلاف قانون باشد، اصلاح شود. اساسنامه استانی باید توسط استان‌ها اصلاح شود و هنگامی که به هیئت می‌آید از سوی استان‌ها تأیید شده باشد. اساسنامه اتحادیه کشوری نیز مورد توافق طرفین بوده است و در 5 تا 6 بند اختلاف نظر بوده است که در هیئت مورد بررسی قرار می‌گیرد و مدیران عامل استانی می‌توانند نقطه نظارت خود را بنویسیند و به دبیرخانه ارائه دهید.
وی بیان کرد: قرار شده در استان‌ها مجمع عمومی با حضور همه مؤسساتی که دوست دارند در مجمع عضو شوند، برگزار شود. در این مجمع که برگزار می‌شود اساسنامه مورد تأیید مطرح شود و براساس آن، اساسنامه جدید هیئت مدیره جدید انتخاب شود و مراحل ثبتش طی شود که قرار بود برای اجرای آن مجمع یک نماینده از اتحادیه تشکل‌ها، یک نماینده از اتحادیه مؤسسات و یک نماینده از هیئت رسیدگی مسئولیت اجرای مجمع عمومی در استان‌ها را برعهده بگیرند.
قره‌شیخلو تأکید کرد: در بحث انتخاب نماینده‌ها به هیچ عنوان به عنوان دبیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات اجازه نمی‌د‌‌هم که افراد ذی نفع بتوانند اظهار نظر در انتخاب نماینده‌ها داشته باشند.‌
در پایان مدیران عامل استان‌ها در زمینه چگونگی اجرای برگزاری مجمع ایرادتی را به لحاظ قانونی وارد دانستند که از جمله آن انتظار دارند اعضای هیئت رسیدگی خود نیز به مسائل قانونی پایبند باشند.
captcha