کد خبر: 3524073
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۳
ایکنا گزارش می‌دهد:

کلینیک موقوفه‌ای که در آغاز راه متوقف شد/ دستور وزیر برای ادامه کار

گروه سلامت: بیش از 5 سال از افتتاح کلینیک موقوفه دانش برای ارائه خدمات پزشکی به اصحاب رسانه می‌گذرد کلینیکی که در همان سال‌های اول خود به دلیل نبود بودجه متوقف شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، 21 فروردین‌ماه 1390 بود که به همت مرضیه وحید دستجردی وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اولین و تنها کلینیک پزشکی برای خبرنگاران در خیابان فلامک خیابانی بالاتر از ساختمان ستاد وزارت بهداشت در شهرک قدس(غرب) افتتاح شد.

این کلینیک از سوی خیّری به نام دکتر تاج‌زمان دانش در مساحتی بالغ بر ۶۰۰ متر مربع زیربنا و در سه طبقه با بنای مفید ۸۰۰ مترمربع و دارای تخصص‌های داخلی، قلب، گوش و حلق و بینی، چشم، اطفال، جراحی عمومی، طب سنتی آزمایشگاه و نیز کلینیک دندانپزشکی وقف شده بود.

در زمان افتتاح کلینیک دستجردی اعلام کرده بود: استفاده اهالی رسانه از خدمات این مرکز درمانی رایگان بوده و خانواده خبرنگاران نیز با پرداخت فرانشیز دولتی می‌توانند از خدمات این کلینیک استفاده کنند همچنین خدمات دندانپزشکی در این کلینیک به دو بخش تقسیم می‌شود. بخش اول شامل هزینه‌های دستمزد دندانپزشکان خواهد بود که خبرنگاران از پرداخت آن معاف هستند ولی برای هزینه‌های مواد مورد استفاده در دندانپزشکی مبالغی را پرداخت می‌کنند که در مجموع هزینه‌های دندانپزشکی در این کلینیک کمتر از یک پنجم هزینه‌ها در سایر مراکز درمانی خواهد بود.

کلینیک موقوفه دانش در روزهای نخست کاری خود با استقبال خبرنگاران و کارکنان این وزارتخانه مواجه شده و  به صورت 24 ساعته اقدام به ارائه خدمات به اصحاب رسانه و پرسنل وزارت بهداشت می‌کرد.

20 ماه‌ زمان کافی بود تا مرضیه وحید دستجردی از این وزارتخانه کوچ کرده و محمد حسن طریقت منفرد جایگزین او شود از همان زمان آرام آرام زمزمه‌های تعطیل شدن این موقوفه درمانی به دلیل نبود ردیف و بودجه مستقل به گوش برسد.

از سوی دیگر کاهش کیفیت خدمات ارائه شده، بی نظمی فعالیت پرسنل، حضور با تاخیر پزشکان و کمبود وسایل و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی مورد نیاز برای استفاده در بخش‌هایی چون آزمایشگاه، عملا این کلینیک موقوفه را در آستانه تعطیلی قرار داد.

پس از این زمزمه‌ها با آغاز فعالیت دولت یازدهم و عهده‌دار شدن سمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سوی سید حسن قاضی زاده هاشمی، ساختار این وزارت‌خانه و برنامه‌های آن تغییر پیدا کرد.

در همان زمان ایکنا به پیگیری وضعیت کلینیک موقوفه از تیم جدید وزارت بهداشت پرداخت و در همین رابطه گفت‌وگویی را با عباس زارع‌نژاد، مشاور وزیر و مدیرکل اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت ترتیب داده بود. که وی ضمن تکذیب خبر تعطیلی این مرکز از تلاش برای حفظ کف خدمات کلینیک خبر داده بود.

همچنین در ادامه عنوان کرده بود: امیدواریم در صورت امکان تسهیلاتی را برای مجموعه قائل شویم تا وعده‌ها و قول‌های که سابق بر این برای ارائه خدمات داده شده را را بتوانیم تامین کنیم. این مجموعه با مشارکت وزارت بهداشت در حال فعالیت است و نیاز به تزریق منابع دارد و اگر قرار باشد ارتقای کیفیت پیدا کند باید منابع به مجموعه تزریق و فرایندی تعریف شود که بتواند خدماتی را که سابق بر این وعده‌های آن داده شده است را تامین کند.

از آن زمان تاکنون هر از گاهی شایعات و اخباری مبنی بر تعطیلی یا ادامه فعالیت تنها کلینیکی که قرار بود به خبرنگاران و خانواده‌های آنان خدمات سلامت ارائه دهد به گوش می‌رسید در همین حال ایکنا نیز همچنان پیگیر فعالیت این کلینیک بود.

خردادماه امسال بود که ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به ایکنا اظهار کرد: نمی‌توان گفت کلینیک وقفی دانش تعطیل شده چرا که مسئله وقفی بودن کلینیک دانش به ما اجازه تعطیل شدن آن را نمی‌دهد.

وی افزود: در این کلینیک متخصصان مختلف حضور پیدا می‌کردند اما به دلایلی از جمله دوری مسافت استقبال بسیار کمی از آن شد و بار مراجعه کننده بسیار اندک بود، از طرف دیگر مسئله وقفی بودن این کلینیک به ما اجازه تعطیل شدن آن را نمی‌داد، به همین دلیل تنها بخش‌هایی از این کلینیک تعطیل شده و بخش بهداشتی و درمانی آن همچنان کار می‌کند؛ چرا که باید به نیت واقف حتما عمل شود لذا نمی ‌توان گفت این کلینیک وقفی تعطیل شده است.

بر اساس شنیده‌های ایکنا در شب 19 مرداد 1395 همزمان با تجلیل از خبرنگاران سلامت، وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست یکی از خبرنگاران حاضر جهت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی ویژه‌ای برای خبرنگاران از هادی ایازی معاون اجتماعی خود خواست تا موضوع ادامه کار کلینیک وقفی دانش و ارائه خدمات بهداشت و درمان به خبرنگاران را در اولویت کاری خود قرار دهد.

یاسر مختاری

captcha