حجتالاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی، رئیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور به مناسبت 31 مرداد ماه روز جهانی مسجد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با انتقاد از عدم توجه جهان اسلام به این روز مهم، گفت: روز جهانی مسجد مصوبه سازمان کنفرانس اسلامی است.
وی تشریح کرد: چهل و هفت سال پیش یک یهودی با برنامهریزی حسابشدهای مسجدالاقصی را به آتش کشید و بخشهای مهمی از این مسجد در آتش سوخت و بعد هم محاکمهای تشریفاتی توسط صهیونیستها ترتیب داده و اعلام شد که این فرد دچار اختلال روحی و روانیاست.
تخریب 1200 مسجد در فلسطین اشغالی
حجتالاسلام ارباب سلیمانی با تأکید بر اینکه این مسئله یک جرقه برای شروع یک جریان بود، گفت: پس از این اتفاق مسئله تخریب و به آتش کشیدهشدن مساجد در فلسطین اشغالی آرام آرام شروع و در طول این مدت بالغ بر هزار و 200 مسجد تخریب و یا به آتش کشیده شده است.
تبدیل حدود 50 مسجد به کنیسه
وی از تبدیل حدود 50 مسجد به کنیسه در فلسطین اشغالی نیز اشاره کرد و گفت: این حرکت یک حرکت حسابشده بود، دشمنان اسلام از صدر اسلام تاکنون از مساجد سیلی خوردهاند چرا که مساجد یک فضای وحدت، بیداری و پایداری در میان مسلمانان ایجاد میکند.
تخریب 210 مسجد توسط داعش
رئیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور به تداوم تخریب مساجد با روی کار آمدن داعش اشاره و اظهار کرد: داعش مولود صهیونیستها است و آنها هم همین مسیر را دنبال و بیش از 210 مسجد و مرکز دینی را در عراق و سوریه تخریب کردهاند.
وی با مطرح کردن این سؤال که چرا مسلمانان از فرصت این روز برای دفاع از حریم مسجد استفاده نمیکنند؟ گفت: عملاً در جهان اسلام واکنش درست و مناسبی به این روز صورت نمیگیرد. البته مسجد هم مانند بسیاری از مسائل مغفول اسلامی گمنام مانده است. اکنون در جوامع اسلامی قرآن قرائت میشود اما به آن عمل نمیشود و مقتدای جوامع اسلامی نیست. همینطور علما و بزرگان در بین مسلمانان زندگی میکنند اما همانند ائمه هدی (ع) در نهایت غربت هستند.
گلایه پیامبر(ص) نسبت به غفلت مسلمانان از قرآن، مسجد و علمای اسلامی
ارباب سلیمانی به روایتی که در آن مطرح شده است که پیامبر(ص) روز قیامت از غفلت مسلمانان نسبت به سه موضوع گلایه میکنند، اشاره کرد و گفت: پیامبر از امت خود به دلیل قرآن که مهجور واقع شده، مسجد که خراب شده و عالمی که در انزوا نگه داشته شده گلایه میکند. البته خراب شدن مسجد هم صرفاً خراب شدن ظاهری نیست بلکه بیاعتنایی به مسجد و یا عدم حضور در نماز جماعت و یا منحصر کردن مسجد به موضوع عبادت و غفلت از سایر کارکردهای مسجد جزو خرابیهای مسجد به حساب میآید.
روز جهانی مسجد باید روز بازگشت به مساجد باشد
وی تصریح کرد: ما برای احیای نقش واقعی مساجد در جامعه اسلامی راهی جز بازگشت به مساجد نداریم و روز جهانی مسجد باید روز بازگشت به مساجد باشد. اگر این اتفاق رخ دهد و شبکه جهانی مساجد سازماندهی و ساماندهی شود، قویترین سناریو برای دفاع از ارزشهای اسلامی میتوان طراحی کرد. ولی به نظر میرسد بین کشورهای اسلامی ارادهای برای این کار وجود ندارد.
رئیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: در کشورهای اسلامی توجهی به این روز صورت نمیگیرد البته سازمان کنفرانس اسلامی مصوبه روز جهانی مسجد را تصویب کرده و باید خودش هر روز نسبت به این روز واکنش نشان دهد و حساسیت داشته باشد اما حتی خود این سازمان و به تبع آن اعضای رسمی و غیر رسمی آن هم چندان توجهی به این روز ندارند.
برای اهالی مسجد هر روز، روز جهانی مسجد است
وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: برای اهالی مسجد هر روز، روز جهانی مسجد است و آنها عملاً در صحنه هستند و با مسجد ارتباط تنگاتنگی داشته مدام چراغ مساجد را فروزان نگه میدارند اما مسئله این است که همه جهان اسلام باید دغدغه حضرت رسول(ص) در خصوص مساجد را داشته باشند.
حجتالاسلام ارباب سلیمانی در پایان تصریح کرد: اگر جامعه مسجد را فقط محلی برای عبادت نداند و به سایر کارکردهای مساجد هم توجه کند و مساجد را دار الذکر، دارالفکر و دارالعلم بداند میتواند مسیر احیای مساجد را طی کند.