
محمدمهدی عزیزاده، سرپرست دبیرخانه کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مورد سند توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن در جلسه روز گذشته کمیسیون تبلیغ و ترویج، گفت: این سند، حدود دو سال در مجموعه کمیسیون و کارگروههای آن گردش کار داشته است.
تصویب سند توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجیوی افزود: در همین جلسه نیز اصلاحات قابل توجهی در صحن کمیسیون بر روی سند صورت گرفت. البته قبل از این یک بار دیگر این سند برای اینکه گزارش روند کار آن به اطلاع اعضا برسد و روند تنظیم مورد تصویب قرار بگیرد، به صحن کمیسیون آمده بود.
عزیززاده تصریح کرد: در حال حاضر و پس از تصویب سند، منتظر هستیم تا در شورای توسعه فرهنگ قرآنی مورد بررسی قرار گرفته و در صحن شورا تصویب شود.
وی در پاسخ به این سوال که احتمال تصویب نشدن سند در شورای توسعه و ارجاع مجدد به کمیسیون وجود دارد یا خیر، گفت: با توجه به اینکه مجموعه اخبار مربوط به تدوین اسناد دیگر را رصد میکنیم، بعید میدانیم که این اتفاق رخ دهد. در حال حاضر نیز سند آموزش عمومی در دستور کار شورای توسعه است و دو جلسه است که مورد بررسی قرار گرفته است. معمول این نیست که مجدد به کمیسیون ارجاع داده شود. ضمن اینکه در تنظیم سند سعی شده است تا منطبق بر نظامنامهای که شورای توسعه ابلاغ کرده است، کار تدوین را به پیش ببریم.
استفاده از نظرات اعضای شورا در تنظیم سندسرپرست دبیرخانه کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی بیان کرد: در طول این مسیر نیز از اعضای شورای توسعه و کارشناسان دبیرخانه شورا مکرر نظرخواهی شده است، به این ترتیب سند در چارچوب کلی نظرات اعضای شورای توسعه و منطبق بر نظامنامه است.
ویژگیهای سندعزیززاده همچنین در مورد ویژگیهای سند توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی عنوان کرد: این سند در چارچوب افق 1404 که منطبق بر چارچوب زمانی سند چشم انداز کشور است، تنظیم شده است و به دنبال دستیابی به جایگاه ممتاز و برتر در جهان برای تولید و عرضه آثار، محصولات و خدمات فرهنگی، هنری و قرآنی است.
وی با تأکید بر اینکه این سند سه هدف کلان را پیگیری میکند، گفت: مهمترین اتفاقی که این سند در حوزه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی پیگیری میکند، این است که جایگاه قرآن را در فرهنگ عمومی مردم بالا ببرد، میزان اشتیاق و علاقه مردم را به انس با قرآن بیشتر کند و این مهمترین اتفاقی است که سند دنبال میکند.
عزیزاده خاطرنشان کرد: این سند، پنج راهبرد و 36 اقدام ملی دارد که برای اجرایی شدن آن، در ذیل کمیسیون ستاد اجرایی سازی سند تشکیل میشود. تقسیم کار بین دستگاهها و نهادهای کشور از دیگر برنامههای این سند است.
شورای توسعه چه زمانی به بحث سند میپردازدسرپرست دبیرخانه کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی همچنین در مورد برنامه زمانی شورا برای پرداختن به این سند، گفت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی حداقل طی دو جلسه آینده درگیر بحث سند آموزش عمومی باشد، بلافاصله بعد از آن نیز سند توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی را در دستور کار قرار خواهد داد.
وی اظهار کرد: مسئله اصلی این است که ما تاکنون در حوزههای اصلی کشور اسناد بالادستی تنظیم نکردهایم، ما میگوئیم فعالیتهای تبلیغی و ترویجی باید توسعه پیدا کند اما سند راهبردی بالاتری وجود ندارد تا ببینیم در این حوزه دنبال چه اتفاقاتی هستیم. سند این موضوع را روشن میکند، در کنار آن شاخصهایی که منطبق بر این سند نوشته شده است، ارزیابی و تحلیل و رصد دقیقی از اجرایی شدن سند را خواهد داشت. این سند در واقع چراغ راهبر اصلی برای فعالیتهای تبلیغی و ترویجی است.
دو سند دیگر در راه استسرپرست دبیرخانه کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی همچنین بیان کرد: در جلسه روز گذشته مذاکرات اولیهای در خصوص شاخصهای توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی صورت گرفت. برای دومین بار موضوع شاخصها و نحوه تنظیم و تدوین آن را به کمیسیون گزارش کردیم، کلیات آن مورد نظر اعضا قرار گرفت و قرار شد تا گردش کار مجددی داشته باشد.
وی اظهار کرد: مقرر شد تا طی حداکثر یک ماه آینده در جلسه فوقالعادهای شاخصها در کمیسیون مصوب شده و به شورای توسعه برای تصویب ارسال شود. به دنبال این هستیم تا در جلسات با فاصله کمتر وارد بحث اسناد بخشی شویم.
عزیززاده در پایان گفت: کمیسیون دو سند دیگر را نیز در دستور کار دارد که به دنبال جلسات با فاصله کمتری هستیم، در حوزه بینالملل و فضای مجازی دو سند را برای توسعه فعالیتهای قرآنی آماده کردهایم و در حال حاضر در حال گردش کار برای آماده شدن و طرح در کمیسیون است.