کد خبر: 3524303
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۰
رئیس‌جمهور:

همکاری با کشورها علیه تروریسم را وظیفه انسانی، اسلامی و انقلابی خود می‌دانیم

گروه سیاسی: دکتر روحانی در مراسم روز صنعت دفاعی تأکید کرد: خواست ما دوستی با همسایگان و کمک به همه کشورهایی است که در برابر تروریسم و متجاوزین مقاومت می‌کنند و این را وظیفه انسانی، اسلامی و انقلابی خود می‌دانیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، صبح امروز، یک‌شنبه، 31 مردادماه، در مراسم روز صنعت دفاعی که در سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع برگزار شد، از نخستین موتور توربوجت ملی هواپیما با نام اوج رونمایی کرد.

رئیس‌جمهور در این مراسم با اشاره به پیشرفت‌های ایران در دوران پس از برجام گفت: مرداد سال 95 تفاوت‌هایی با مرداد سال 94 دارد؛ فضایی که در سطح منطقه و جهان برای جمهوری اسلامی ایران به وجود آمده، فضایی است که بهتر می‌توانیم از استعدادها و نیروهایمان و از فرصت‌هایی که برای کشورمان در سطح جهان وجود دارد استفاده و بهره‌برداری کنیم.

وی با بیان اینکه وزیر دفاع تلاش‌های تأثیرگذار و ارزشمندی در برجام داشت، اظهار کرد: برجام یک کار عظیم و بزرگی بود که بسیاری از کارگزاران نظام در بخش‌های مختلف در آن نقش و تأثیر داشتند و وزارت دفاع از جمله آنها بود.

حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: ما در برجام موفقیت‌ها و پیروزی‌های فراوانی را به دست آوردیم که یکی از آن موفقیت‌های بزرگ پیروزی اخلاقی ملت ایران بود؛ در طول مدت 12 سال ما را متهم می‌کردند که به صورت مخفیانه در پی ساخت سلاح‌های کشتار جمعی هستیم؛ یکبار در ماجرای شیمیایی و الحاق ما به کنوانسیون شیمیایی و بازرسی‌هایی که آن زمان از جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت ثابت شد که دشمنان ما تهمت‌های ناروا و واهی نسبت به ما روا داشته‌اند و ما به دنبال ساخت و انبار کردن سلاح‌های شیمیایی نبودیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: موضوع دیگری که بر مبنای آن علیه ما تبلیغ می‌کردند و ما را مستحق فشار می‌دانستند و قطع‌نامه صادر می‌کردند، این بود که ایران مخفیانه در پی ساخت سلاح هسته‌ای است؛ در مسئله pmd که بار بزرگی از حل آن بر دوش متخصصین وزارت دفاع بود، به ده‌ها سؤال آژانس پاسخ داده شد تا ثابت شود دشمنان و بدخواهان انقلاب نسبت به ما دروغ گفته‌اند، بنابراین حل مسئله pmd پیروزی اخلاقی جمهوری اسلامی ایران بود.

حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعد از سال‌ها اعلام کرد گذشته پرونده هسته‌ای ایران کاملاً بسته شده و امروز کاری که داریم نسبت به آینده و اجرای برجام است، این یک پیروزی حقوقی، فنی و اخلاقی برای ما بود و وزارت دفاع و پشتیانی نیروهای مسلح در این زمینه همه توان فنی، حقوقی و سیاسی خود را به کار گرفت.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: از خاصیت‌های برجام که بگذریم، این یک مسئله را کسی نمی‌تواند منکر شود که ثابت کردیم بدخواهان ما دروغ می‌گویند و توانستیم به جهانیان ثابت کنیم که اگر رهبر معظم انقلاب فتوایشان این است که ساخت، انبار و به کارگیری سلاح هسته‌ای نامشروع است، به این فتوای ایشان عمل کردیم و ملتی نیستیم که دو رو باشیم؛ سخنی بگوییم و در عمل کار دیگری انجام دهیم.

حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر اینکه بازدید آمانو از پارچین یک بازدید تاریخی در تاریخ مسائل حقوقی جمهوری اسلامی ایران بود، گفت: با تلاش و کوشش، همه مسئولان و صاحب‌نظران و حقوقدانان و شخصیت‌هایی که در این زمینه کار کردند، توانستند این کار بزرگ را به ثمر بنشانند.

رئیس‌جمهور افزود: وزارت دفاع و صنعت دفاعی کشور به خوبی می‌تواند توضیح دهد که فضای بعد از برجام چقدر نسبت به فضای قبل از برجام تغییر کرده است؛ امروز اگر ماده اولیه و فضایی برای رابطه علمی با مؤسسه‌ای می‌خواهیم برقرار کنیم شرایط با یک سال گذشته فرق کرده که این شرایط، فضای نویی است که برجام برای ما در زمینه فناوری‌های پیشرفته و پیچیده به وجود آورده است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: اساس کار این است که خود ما در همه این زمینه‌ها تلاش و فعالیت کنیم؛ خودمان باید اقدام کنیم و روی پای خود بایستیم، خودمان باید در مسیر خودکفایی قدم برداریم اما گاهی وقت‌ها یک همکاری و یک نقشه کار ما را ماه‌ها جلو می‌اندازد.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه ما باید فاصله‌هامان را با دنیا با سرعت جبران کنیم، گفت: امروز از اولین موتور توربوجت هواپیما رونمایی شد و این به معنای آن است که صنعت دفاعی ما در این زمینه گام بلندی برداشته است و ورود ما به این صنعت اهمیت بسیار بالایی دارد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: سال‌های اول جنگ که آمریکایی‌ها ما را رها کرده بودند و ما هم نمی‌خواستیم آنها بالای سر ما باشند، برای ما سخت بود که موتور باز کنیم، تعمیر کنیم، جمع و دوباره بر روی هواپیما ببندیم؛ به یاد دارم که در سال 1358 و پیش از آغاز جنگ، اولین باری که موتور فونیکس را در اصفهان باز کرده بودند و می‌خواستند با تعمیر موتور آشنا شوند، بسیار برایشان عجیب بود اما مهم این بود که این کار را آغاز کنند و در هر قدمی بتوانیم به یک بخشی از کار مسلط شویم.

حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر اینکه اساس مسئله باور و ایمان در کار است، اظهار کرد: استعداد ما و عشق به میهن کم‌تر از دیگران نیست؛ یک عقب‌ماندگی تاریخی داریم که می‌توانیم با سرعت آن را جبران کنیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: خوشبختانه روحیه جهادی و ایمان و باور به اینکه قادر هستیم به اهداف بلند خود دست بیابیم، اساس کار است.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه همه چیز را از ناحیه خدا می‌دانیم، گفت: «وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ» تنها برای خرمشهر نیست؛ همه جا همین است و خداوند در همه جا به ما روحیه می‌دهد و شرایط را برای ما آماده می‌سازد.

رئیس‌جمهور افزود: هر 31 مرداد یک گام به پیش بوده و در فناوری‌های مختلف قدمی جلو گذاشته و کار عظیمی شده است؛ البته این دولت با همه سختی‌هایی که داشته، نسبت به نیروهای مسلح کم نگذاشت و اعتبارات بنیه دفاعی در سال 95 بیش از دو برابر نسبت به سال 92 شده است که این مسئله نشان می‌دهد دولت در همه سختی‌ها اولوبت‌های مربوط به نیروهای مسلح و بنیه دفاعی را مورد توجه قرار می‌دهد و می‌داند توانمندی دفاعی یعنی چه.

حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: اگر قادر هستیم در دنیای سیاست و پشت میز مذاکره با طرف‌های مقابل سخن بگوییم به خاطر قدرت ملی و وحدت ملی و ملت یکپارچه و رهبری شجاع و نیروی مسلح توانمند و قوی و اقتصادی است که باعث شده روی پای خود بایستیم.

رئیس‌جمهور گفت: در سال گذشته که تمام کشورهای تولیدکننده نفت چاره‌ای نداشتند جز اینکه ارزش پول‌شان کاهش پیدا کند و یا تورم‌شان سه رقمی شود و یا به ذخایر ارزی خود دست ببرند، جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که با قدرت در یک سال گذشته و با همه مشکلاتی که به دلیل قیمت نفت به وجود آمد، هم رشد اقتصادی داشت و هم در تورم روند کاهنده را ادامه دهد و به تورم یک‌رقمی برسد و این کار بسیار عظیم و بزرگی است.

حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به کمک‌های ایران به کشورهای منطقه برای رسیدن به ثبات گفت: شما می‌بینید که جمهوری اسلامی ایران نه تنها ثبات و امنیت خود را حفظ کرد، بلکه نسبت به دوستان و یارانمان و کشورهایی که به شرایط سخت مبتلا شدند یاری و کمک کرد و اگر این کمک‌ها صورت نمی‌گرفت، معلوم نبود، سوریه، عراق و لبنان چه وضعی داشتند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه کمک ما در کشورهای منطقه مؤثر بوده، اظهار کرد: ثبات کشورهای منطقه، ثبات ماست و به نوعی شکست تروریسم، شکست دشمنان ما محسوب می‌شود.

حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: ما همواره به دنبال افزایش توانمندی‌مان در زمینه صنعت دفاعی نیروهای مسلح برای بازدارندگی و دفاع مؤثر و دفاعی که دشمن را پشیمان کند، هستیم؛ ما در قدم اول توانمندی خود را به گونه‌ای افزایش می‌دهیم که بازدارنده باشد تا چشم طمعی به دنبال کشور ما نباشد؛ در قدم دوم باید دفاع مؤثر داشته باشیم و دشمن را تنبیه و پشیمان کنیم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه پیشرفت‌های ما به ضرر کشورهای همسایه و مسلمان‌ها نبوده و به نفع آنهاست، گفت: امیدواریم کشورهایی که مسیر نادرستی انتخاب کرده و فکر می‌کنند با هرج و مرج‌طلبی و ابزار قرار دادن تروریست‌ها به توفیقی دست پیدا می‌کنند، به اشتباه خود پی ببرند و برگردند.

حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: خواست ما دوستی با همسایگان و کمک به همه کشورهایی است که در برابر ترویرسم و متجاوزین مقاومت می‌کنند و این را وظیفه انسانی، اسلامی و انقلابی خود می‌دانیم.

captcha