کد خبر: 3524911
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹
مدیر حوزه علمیه قم خبر داد:

افزودن «تفسیر» به سرفصل‌های درسی حوزه/ الزامی به حضور نیست

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر حوزه علمیه قم با اشاره به تربیت 400 هزار طلبه طی 10 سال آینده براساس سند چشم‌انداز شورای عالی، گفت: درس تفسیر از سال جدید تحصیلی در طرح ساماندهی قرار گرفت، اما برای الزامی‌شدن حضور در کلاس‌ها نیازمند امکانات هستیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین احمد فرخ‌فال، مدیر حوزه علمیه قم امروز دوم شهریور ماه در نشست خبری از طرح ساماندهی دروس سطوح عالی خبر داد و گفت: وضعیت طلاب مدارس علمیه قم با بقیه مناطق متفاوت بود و هر وقت طلاب 45 مدارس علمیه، درس سطح یک را تمام می‌کردند، وارد سطوح بالاتر و دروس آزاد می‌شدند.
وی ادامه داد: در  این مقاطع، استادانی که توان تدریس دارند اعلام آمادگی کرده و طلاب می‌توانند به صورت آزاد هر استادی را که بخواهند انتخاب کنند و در نهایت نیز در دو نوبت آزمون از شرکت می‌کنند.
نهایی‌شدن طرح ساماندهی دروس عالی حوزه
فرخ‌فال تصریح کرد: تا قبل از سال 90، حضور طلاب به صورت کامل آزاد بود، ولی از بهمن ماه همان سال، طرح ساماندهی دروس با تاکید بزرگان و اعضای شورای عالی به صورت مرحله‌ای آغاز شد و در مرحله اول حضور و غیاب یک روز در هفته و به تدریج به چند روز در هفته رسید و از سال جدید نیز همه طلاب سطوح عالی موظف هستند در دروس حضور داشته باشند.
مدیر حوزه علمیه قم با بیان اینکه در گذشته، هر طلبه‌ای که در دروس حاضر بود، شرط قبولی وی، نمره 12 و کسانی که به صورت مجازی تحصیل می‌کردند، نمره قبولی آنان، 16 بود اما چون این روند کارآیی مورد نظر را نداشت تصمیم بر این شد که حضور برای همه افراد در سطوح عالی اجباری شود.
وی تاکید کرد: طلابی که شاغل در مراکز و نهادهای مختلف هستند از این مسئله مستثنی هستند و می‌توانند به صورت مجازی و روند قبل از دروس بهره‌مند و با نمره 16 موفق به ورود به سطوح بالاتر شوند.
فرخ فال تصریح کرد: در سال جدید حضور همه محصلان در سطوح دو و سه الزامی است و 18 هزار طلبه فعال در سال جدید وارد سیستم آموزشی حوزه با حفظ همه سنت‌های خوب گذشته حوزه می‌شوند.  
وی افزود: همه طلاب لازم است فقه و اصول، رسائل و مکاسب و کفایه را بخوانند و در آن شرکت کنند و رشته تفسیر و کلام نیز از امسال در طرح ساماندهی قرار گرفت ولی حضور در کلاس با احتساب نمره 12 و بدون حضور با نمره 16 محاسبه خواهد شد.
رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه گفت: کسانی که در مراکز تخصصی حوزه مشغول تحصیل هستند حضور در دو درس فقه و اصول برای آنان لازم است و مابقی دروس را می‌توانند به صورت مجازی بگذرانند.
وی درباره دروس روز پنجشنبه حوزه نیز افزود: مدیریت و شورای عالی حوزه اهتمام دارند روز پنجشنبه دروسی مانند کلام، تفسیر، حدیث‌خوانی و ... برقرار باشد و ما هم به اساتید این توصیه را داریم.
فرخ‌فال اظهار کرد: در روند گذشته، 18 هزار نفر در حوزه قم، مشغول تحصیل بودند که در سالیان گذشته تنها سه هزار نفر در کلاس‌ها حاضر می‌شدند و به تدریج به ده هزار نفر افزایش یافت اما باز هم 8 هزار نفر در کلاس‌ها حاضر نبودند به همین دلیل در سطح ساماندهی، حضور همه الزامی است.
افتتاح دروس با حضور یکی از مراجع
وی با بیان اینکه دروس حوزه علمیه قم از روز 14شهریور آغاز می شود گفت: مراسم افتتاحیه سال تحصیلی روز 13شهریور ماه با حضور یکی از مراجع و سخنرانی مدیر حوزه‌های علمیه برگزار خواهد شد.
فرخ فال در پاسخ به این سؤال ایکنا که  چرا درس تفسیر قرآن به عنوان درس اصلی مطرح نیست گفت: از سال جدید این درس در طرح ساماندهی قرار گرفته است و طلاب باید آن را بگذرانند البته حضور در کلاس الزامی نیست.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا حضور الزامی در این درس شرط نیست گفت: امکانات لازم برای این مسئله فراهم نیست و با ساخت مدارس جدید و گسترش امکانات، این کار عملی خواهد شد.
فرخ‌فال در پاسخ به سؤال دیگر ایکنا درباره تخصصی‌شدن دروس در مقاطع دو و سه تصریح کرد: هم اکنون بیش از 20 مدرسه و مرکز تخصصی در حوزه قم مشغول فعالیت هستند از جمله مرکز تخصصی تفسیر که سالیان طولانی است فعالیت دارد.
نگرانی برای تامین شغل وجود ندارد
مدیر حوزه قم در پاسخ به ایکنا درباره اینکه قرار است در برنامه ده ساله حوزه 400 هزار طلبه داشته باشیم آیا آینده شغلی آنان با مخاطره مواجه نخواهد شد، اظهار کرد: این تصمیم براساس چشم‌انداز و سند شورای عالی حوزه طراحی و تدوین شده است و مبتنی بر نیازهای اصلی کشور است و مشکلی نخواهیم داشت.
وی افزود: هم اکنون تعداد زیادی ائمه جمعه، امام جماعت و پست‌های فرهنگی و تبلیغی نیاز به طلبه دارد.
فرخ‌فال تاکید کرد: یکی از اهداف طرح ساماندهی دروس بحث هجرت طلاب است تا طلابی که محصل، مدرس و یا پژوهشگر مورد نیاز نیستند در قم نمانند و مهاجرت کنند.
اصلاح پرداخت شهریه
وی همچنین با اشاره به فرایند پرداخت شهریه گفت: برخی مراجع هنوز به صورت سنتی پرداخت شهریه دارند اما در برخی موارد این فرایند اصلاح شده و در حال رایزنی برای اصلاح تمامی پرداخت‌ها هستیم. 
captcha