به همت دفترتبلیغات اسلامی؛
همایش «بررسی ابعاد سیاسی و حقوقی فاجعه منا» برگزار میشود
گروه حوزههای علمیه: رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ضمن اشاره به اهداف و محورهای برگزاری همایش منا گفت: همایش بررسی ابعاد سیاسی و حقوقی فاجعه منا، 20 شهریورماه به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین منصور میراحمدی، 2 شهریور در نشست هماهنگی برگزاری همایش بررسی ابعاد سیاسی و حقوقی منا، گفت: بعد از آن که از طرف هیئت امنای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مقرر شد در پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی همایشی درباره ابعاد سیاسی و حقوقی فاجعه منا برگزار شود، این پژوهشکده ابتدا با تأسیس یک کمیته علمی، تلاش کرد محورهای اصلی این همایش را مشخص و معین کند.
وی با بیان اینکه این نشست با همکاری پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و
فرهنگ اسلامی و روابط عمومی دفترتبلیغات اسلامی برگزار خواهد شد، یادآوری
کرد: پس از تعیین محورهای اصلی، از طریق سفارش مقالات پیشگیری کند تا این همایش با موضوعات مورد نظر در زمان مقرر برگزار شود.
رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به محورهای اصلی و فرهنگی همایش بررسی ابعاد فاجعه منا ادامه داد: محورهای اصلی این همایش در دو بخش سیاسی و حقوقی مورد پیگیری قرار گرفت؛ در بخش سیاسی، به سیاست داخلی و خارجی عربستان و هم به فضای منطقهای و بینالمللی، بحرانهای داخلی و خارجی، مسئولیتهای بینالمللی دولت عربستان و نهایتا راهکارهای پیگیری این موضوع از نظر دیپلماسی و ظرفیتهای سازمان های بینالمللی مهمترین محورهایی بودند که در بخش سیاسی قرار شد در این همایش، مقالاتی تدوین و ارائه شود.
وی به نقش سازمانهای بینالمللی در پیگیری فاجعه منا پرداخت و تصریح کرد: در بخش دوم محورهای همایش از منظر حقوقی برخی از موضوعات مورد توجه قرار گرفت، از قبیل راهکارهای حقوقی پیگیری فاجعه منا و ظرفیتهای حقوقی که در سازمانهای بینالمللی وجود دارد و به جهت پیگیری این مسئله می توان از این ظرفیت ها استفاده کرد، از محورهای این همایش است.
میراحمدی درباره زمان برگزاری همایش بررسی ابعاد فاجعه منا گفت: در دو محور سیاسی و حقوقی با توجه به خلأ پژوهشی موجود درباره فاجعه منا، مقالاتی سفارش و برای چاپ در مجموعه مقالات آماده شده است؛ قرار است در کنار این فعالیت علمی که به نظر می رسد یک خلأ مهمی را در جامعه ما در یک سال گذشته شاهد آن هستیم، برخی از فعالیتهای اجرایی و ترویجی هم در نظر گرفته شده است که در زمان برگزاری همایش در روز بیستم شهریورماه به اجرا در خواهد آمد.
رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: قبل از آماده کردن محورها و سفارش مقالات بررسی از فعالیت هایی که درباره فاجعه منا از سال گذشته صورت گرفته بود، انجام شد و نتیجه بررسی نشان داد که به رغم برگزاری برخی نشستهای تخصصی خوب در این زمینه، همچنان خلأ فعالیت علمی و پژوهشهای دقیق علمی در این زمینه وجود دارد و نیاز است که کارهای تحقیقی مهمی در این زمینه صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: به این دلیل بود که پس از سعی در تماس با نویسندگان صاحبنام و برجسته در عرصه سیاسی و حقوقی از کمکشان بهره بگیریم و محورهای همایش را در این دو جهت مورد توجه قرار دهیم.
میراحمدی تبیین عملی فاجعه منا از منظر سیاسی و حقوقی را هدف اصلی این همایش عنوان و تصریح کرد: در کنار این هدف اصلی، اهداف فرعی دیگری نیز وجود دارد که میتوان به برگزاری مراسم تجلیل از برخی از خانوادههای قربانیان این حادثه نام برد.
رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: به نظر می رسد که این همایش مقدمهای برای بررسی دقیقتر این فاجعه است؛ آنچه که قرار است در این همایش ارائه شود، پیش درآمدی در بررسی علمی دقیق این فاجعه با توجه به اهمیت بسیار زیادی که در عرصه داخلی و منطقه و جهان اسلام این فاجعه به دنبال داشت، کار پژوهشی دقیق تر لازم است و امیدواریم که این فعالیت بتواند مقدمه خوبی برای بحثهای دقیق تر علمی در خصوص فاجعه منا صورت بگیرد.
وی در پایان گفت: در تحلیل سیاسی این حادثه، تلاش کردیم که یک نگاه جامعی از ابعاد داخلی و منطقهای و بین المللی داشته باشیم و مورد بررسی قرار دهیم و با توجه به اهمیت بحث جامعه حقوقی سازمانها و نهادهای بینالمللی که می توانند در این زمینه مورد توجه قرار بگیرند هم از اهمیت ویژهای برخوردار بود که در محورهای همایش به آن پرداختیم.