کد خبر: 3526198
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۲

لزوم ارتباط دوسویه در ایجاد مجمع خادمان فرهنگ رضوی

گروه ادب: عضو شورای شعر آئینی رسانه ملی درباره تشکیل مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی با اشاره به موقعیت حال حاضر و موضع‌گیری جهان نسبت به دین اسلام، به اهمیت بالای این موضوع پرداخت و ارتباط دوسویه را از لازمه‌های آن برشمرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علی جنتی، وزیر ارشاد بیان کرده بود که از سال گذشته مقدمات راه‌اندازی مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی فراهم شده است و پیش از آن، مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی قاره آسیا و امسال مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی قاره اروپا و آمریکا تشکیل شد و در سال ۲۰۱۷ و همزمان با نامگذاری مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، مجمع جهانی خادمان رضوی تشکیل می‌شود.
مصطفی محدثی‌خراسانی،‌ عضو شورای شعر آئینی رسانه ملی در گفت‌وگو با ایکنا با طرح پرسش‌هایی به این مسئله پرداخت و گفت: من از مسئولان این امر سوال می‌کنم که آیا برنامه‌های مشابه این مجمع در داخل کشور مطلوب بوده و بازخورد قابل قبولی را داشته است و آیا این جریان‌ها آسیب‌شناسی شده؟ نفس این عمل کار ارزشمندی است و فرهنگ رضوی ظرفیتی دارد که می‌تواند گستره جهان را پوشش دهد. زندگی امام رضا(ع)، هجرت ایشان از مدینه به مشهد و اثرات آن و همچنین غنی بودن فرهنگ رضوی از ظرفیت بالایی برخوردار است که می‌توان در قالب هنر زمینه‌ساز حرکت‌های بزرگ فکری، فرهنگی و هنری باشد و باعث ایجاد پیوند محبت و دوستی بین ملل و ادیان مختلف شود، لذا برای آغاز این مجمع باید با تجارب به‌ دست آمده اقدام شود.
وی در رابطه با نحوه جذب ملت‌های جهان به این فرهنگ بیان کرد: قطعاً رابطه میان مجمع و مخاطبین یک‌سویه نخواهد بود و قصد ما دریافت پیام‌های رضوی توسط مردم جهان است، بنابراین باید مطمئن شویم که زمینه‌های دریافت این پیام در نقاط مختلف جهان آماده شده باشد. طبیعتاً وقتی فرهنگ کشور ما بخواهد وارد هر فرهنگ دیگری شود باید وضعیت فرهنگی آن‌ منطقه، نسبت آن‌ها با اسلام و امام رضا(ع) و نوع برداشت آن ملت از ارزش‌های ما مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس فرهنگ آن‌ها زمینه‌چینی شود و نوعی تشنگی برای فرهنگ رضوی در بین ملت‌های جهان به وجود آید.
این شاعر ادامه داد: این مجمع ثمرات ارزشمندی را به دنبال دارد که یکی از آن‌ها، این است که در این دوران که تلاش می‌شود تا اسلام با چهره‌های جعلی به جهان شناخته شود، بتوانیم یک تصویر بدون غبار از اسلام ناب و حقیقی در جهان ترسیم کنیم.
محدثی در مورد تأثیر این مجمع در داخل کشور گفت: وقتی در هر زمینه‌ای در مجامع و مسابقات جهان حاضر می‌شویم و حرفی برای گفتن داریم، در داخل توقع و انتظار از خودمان بیشتر می‌شود. در این مجامع نیز به همین شکل است، به این صورت که وقتی حرف ما در جهان شنیده و فرهنگ ما دیده می‌شود، بازخوردهای آن در داخل کشور نمایان شده و مسئولان و اساتید فرهنگی کشور بیشتر روی فرهنگ کشور معطوف خواهند شد.
وی در پایان بیان کرد: این کار از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین باید از متخصصان، فرهیختگان، نخبگان و کسانی که در رأس ارتباطات جهان هستند مشورت گرفته و برنامه‌ریزی دقیق و کلانی صورت بگیرد تا ورود به این عرصه با توفیق همراه شود.
captcha