کد خبر: 3527359
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۸
ذوالفقاری خبر داد:

پایان حضور خیابانی جشن عاطفه‌ها

گروه جامعه: معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد از پایان حضور خیابانی جشن عاطفه‌ها و تغییر شیوه‌ کمک‌های مردمی به دانش‌آموزان بی‌بضاعت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، علی محمد ذوالفقاری، معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره)، در نشست خبری که صبح امروز، 13 شهریور ماه، در محل این سازمان برگزار شد از پایان حضور خیابانی جشن عاطفه‌ها در سراسر کشور خبر داد و اظهار کرد: کمیته امداد امسال برای نخستین بار در آستانه آغاز سال تحصیلی برای جشن عاطفه‌ها دیگر چادر نخواهد زد و این کار را در سطح کشور ممنوع کرده است و تنها در پایگاه مرکزی جشنی را برپا خواهد کرد.

وی افزود: کمیته امداد امسال به شناسایی نیازهای نیازمندان پرداخته و بر این اساس با خیران وارد مذاکره شده است، تا 20 مهرماه نیز اقلام جمع‌آوری شده در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

ذوالفقاری عنوان کرد: در روز 25 مهرماه نیز از خیرین عرصه تحصیل تجلیل شده و جشن گلریزانی برای تکمیل کمک‌های خیرین به دانش‌آموزان گرفته می‌شود.

معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) ادامه داد: در 11 مهرماه نیز با هماهنگی آموزش و پروش زنگ عاطفه‌ها در مدارس نواخته می‌شود.

وی با تأکید بر پایان حضور خیابانی جشن عاطفه‌ها در کشور یادآور شد: رویکرد کمیته امداد تغییر شیوه‌ مشارکت مردم نیکوکار و خیرین با استفاده از روش‌های الکترونیکی است و بر این اساس سامانه‌ای پیامکی را بر اساس کد ussd طراحی و هموطنان می‌توانند با شماره *8877*1#  کمک‌های خود را ارسال کنند.

وی خاطر نشان کرد: کلیه‌ کارخانجات البسه و پوشاک، لوازم تحریر و آموزشگاه‌های علمی آزاد نیز بخشی از کمک‌های جشن عاطفه‌ها را بر عهده گرفته‌اند.

معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد در ادامه به تشریح آمار زکات در کشور پرداخت و اظهار کرد: در سال جاری تاکنون 231 میلیارد تومان جمع‌آوری شده که 131 میلیارد تومان آن در زکات واجب، 30 میلیارد تومان زکات فطریه و 70 میلیارد تومان زکات مستحبی بوده است.

به گفته وی 120 درصد زکات یاد شده در پروژه‌های عمرانی111 میلیارد تومان آن نیز صرف نیازمندان شده است.

ذولفقاری با بیان اینکه سهم مشارکت مردم در خدمات کمیته امداد 25 درصد است، عنوان کرد: تکیه اصلی کمیته امداد باید بر مردم باشد، ما باید بدانیم که اقتصاد انفاق چه مقدار بوده و سهم کمیته امداد در آن چه قدر است.

وی افزود: به دنبال این هستیم که خدمت و کمک‌هایی که به کمیته امداد ارائه می‌شود بر حل مسئله فقر مؤثر باشد.

این مسئول با اشاره به ایمن‌سازی صندوق‌های صدقات برای کاهش سرقت‌ از آنها عنوان کرد: تعداد زیادی صندوق در روستا‌ها و شهرهای کشور داریم که تاکنون گزارشی از سرقت این صندوق‌ها به ما داده نشده و تنها در شهرهای بزرگ است که دستبرد به صندوق‌ها وجود دارد.

وی افزود: برای پیشگیری از این سرقت‌ها کمیته امداد چند اقدام را انجام داده که در این رابطه می‌توان به شناسایی محل‌ صندوق‌ها، ویژگی‌ آنها، شناسایی سارقین و تعویض دهانه صندوق و قفل آنها اشاره کرد.

ذولفقاری با بیان اینکه 8 میلیون صندوق در سراسر کشور وجود دارد، گفت: 300 هزار صندوق بزرگ وجود دارد که جای آنها را نیز تعویض کرده‌ایم.

تا پایان آذرماه قفل تمامی صندوق‌های صدقه در استان تهران تغییر پیدا می‌کند

وی بیان کرد: تا پایان آذرماه قفل تمامی صندوق‌های صدقه در استان تهران تغییر پیدا کرده و پس از آن نیز تغییر قفل صندوق‌های استان البرز آغاز می‌شود.

معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد یادآور شد: راهبرد کمیته امداد توسعه صندوق‌‌های امداد خانگی و محدودکردن‌ صندوق‌های خیابانی است همچنین به زودی یکسری صندوق در هایپرها و اماکن مسقف راه‌اندازی می‌شود.

وی با بیان اینکه در برخی از شهرها که کارت‌های شهروندی وجود دارد از آنها برای پرداخت صدقات و کمک به کمیته امداد استفاده می‌شود، عنوان کرد: برنامه‌های کمیته امداد توسعه شبکه‌های کمک رسانی مبتنی بر خدمات تلفن همراه است.

وی اضافه کرد: ما در حوزه استفاده از خدمات تکنولوژی مشکلاتی داریم چرا که این خدمات گران بوده و عمر آن نیز کوتاه است به همین دلیل برای استفاده از تکنولوژی‌های ارتباطی جدید کارگروهی تشکیل داده و از نهاد‌های مختلف برای مشارکت در این کارگروه دعوت کرده‌ایم تا با هفکری هم بتوانیم کمبودها را در حوزه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد برطرف کنیم. از سوی دیگر این تکنولوژی‌ها می‌تواند در حوزه اشتغال‌زایی نیز کمک شایان توجهی کند.

وی با اشاره به وجود 930 مرکز نیکوکاری در کشور تأکید کرد: باید یک بسیج عمومی برای امدادیاران و خیرین ایجاد شود تا بتوان 8 دهک جامعه را به سطح 2 دهک کاهش داد، در حال حاضر این مراکزی که کار می‌کنند 25 درصد جمعیت کشور را پوشش می‌دهند، تلاش داریم با برنامه‌ریزی هم تعداد مراکز افزایش پیدا کرده و هم تعداد افراد تحت پوشش بیشتر شوند.

ذولفقاری یادآور شد: امروزه تشکل‌ها و مراکز نیکوکاری نیاز سنجی کرده و بر اساس آن اقدامات خود را انجام می‌دهند، از سوی دیگر این تشکل‌ها با توانمدسازی مددجویان می‌توانند نقش پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را نیز ایفا کنند.

وی اعلام کرد: در سال گذشته 129 میلیارد تومان از طریق مراکز نیکوکاری در قالب نقدی، کالا و خدمات جمع‌آوری شده، در 5 ماهه نخست سال جاری نیز مردم 52 میلیارد تومان از طریق این مراکز مشارکت ‌کرده‌اند که 5 درصد بیشتر از مدت مشابه در سال گذشته است.

معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خاطر نشان کرد: برنامه کمیته امداد پیاده سازی برنامه‌های این مراکز برای 1500 مرکز در شش ماهه دوم سال است.

ذولفقاری با بیان اینکه 270 میلیارد تومان از طریق صندوق صدقات به کمیته امداد کمک شده است، اظهار کرد: 30 درصد این مبلغ صرف مسکن نیازمندان، 17 درصد صرف پروژه‌های فرهنگی، 16 درصد پرداخت وام، 16 درصد امور جمعیت تحت پوشش،7 درصدد درمان و 2 درصد هم ابن‌سبیل شده است.

وی افزود: از 270 میلیارد تومان جمع آوری شده 166 میلیارد آن مربوط به صندوق‌های کوچک خانگی 34 درصد معابر و چیزی حدود 5 درصد مربوط به ادارات است.

captcha