به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مراسم یازدهمین جلسه شورای مرکزی «کنگره ملی شهدای دانشجو»، امروز دوشنبه 15 شهریورماه در سالن شهید شهبازی لانه جاسوسی با حضور سردار علی فضلی، جانشین سازمان بسیج مستضعفین، داود گودرزی، مسئول بسیج دانشجویی، امیر وجدانینیا، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج دانشجویی، فضلالله ایرجی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و حبیبالله اسماعیلی، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد برگزار شد.

سردار علی فضلی در این مراسم به اهمیت دفاع مقدس و شاساندن آن به نسل امروز اشاره و بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران باعث شده است که شهدا و دوران دفاع مقدس از جایگاه والایی برخوردار شوند و هیچ اختلاف نظری در این مورد وجود ندارد. امروز ما با هر دین و فرهنگی مدیون خون افرادی هستیم که با بصیرت و عشق به دفاع از میهن اسلامی خود پرداختند و حتی از جان خود نیز مایه گذاشتند.
وی ادامه داد: سن جوانان عزیز امروز کشور ما به اتفاقات انقلاب و دفاع مقدس نمیرسد و از طرف دیگر میزان حملات فرهنگی دشمن بسیار زیاد شده است و ما این توفیق را داشتهایم که انقلاب و دفاع مقدس را به جوانان امروز کشور بشناسانیم.
سردار فضلی، کنگره ملی شهدا را به واقعه غدیر خم تشبیه کرد و گفت: هدف از برپایی این کنگرهها به نمایش گذاشتن حقیقتی است که مردم آنها را لمس کردهاند. راهاندازی این کنگرهها کار مهمی است، اما تداوم و تکرار آن مهمتر است، این کنگرهها مانند جریان غدیر خم است. اکنون گروهی وقایع را دیده و شنیدهاند، اما هنوز گروه دیگری چیزی نشنیدهاند و حقایق باید برای آنها بازگو شود. هر ساله مردم در روز عید غدیر به منزل سادات میروند، اما کمتر به وقایع و ابعاد آن روز میپردازند.
وی با اشاره به جریان بازسازی روز عید غدیر، کار کنگره ملی شهدا را ستود و گفت: در سال 1389 با کمک جمعی از اساتید و دانشجویان، کار پژوهشی را برای بازسازی واقعه غدیر خم آغاز کردم که در روز چهارم آذرماه سال 1389 در نزدیکی مسجد مقدس جمکران اولین بازسازی واقعه غدیر خم صورت گرفت و حدود 70 هزار نفر برای دیدن حقایق غدیر خم در آن منطقه جمع شدند. سال بعد 70 نقطه کشور اعلام آمادگی برای بازسازی واقعه غدیرخم اعلام آمادگی کرد و این روند در سال بعد به 100 نقطه و سال بعد آن 122 منطقه و امسال 168 نقطه از کشور اعلام آمادگی برای بازسازی واقعه غدیرخم اعلام آمادگی کردند، این رشد نمایانگر آن است که مردم ما به دنبال حقیقت هستند.

سردار فضلی افزود: همواره مردم کشور ما در صحنه حضور داشتهاند. در زمان انقلاب وقتی مردم پا به میدان گذاشتند اوضاع تغییر کرد، در دفاع مقدس هم همین طور بود، در بین شهدا بیشترین سهم را دانشجویان کشور داشتهاند و اکنون نیز در بین شهدای مدافع حرم نیز دانشجویان حضور دارند. کار کنگره ملی شهدای دانشجو ستودنی است و باید در طول سال تداوم داشته باشد.
داود گودرزی، مسئول بسیج دانشجویی در رابطه با تشکیل کنگره ملی شهدای دانشجو گفت: همواره کارهایی برای نکوداشت شهدای دانشجو صورت میگرفت، اما از سه سال پیش جدیت بیشتری در مورد شهدا و مخصوصاً شهدای دانشجو به وجود آمد که به تشکیل ستاد انجامید، اتفاقی که با تشکیل کنگره ملی شهدای دانشجو در کشور رخ داد و باعث شد که فضای دانشگاهها مملو از عطر شهدا شود.
وی با بیان دستاوردهای این کنگره بیان کرد: این کنگره دستاوردهایی برای کشور داشته است، مانند همدلی دستگاههای اجرایی، کار جمعی و ایجاد نیاز و تقاضا بین دانشجویان کشور را داشته است و دانشجویان کشور منتظر برقراری یادواره بعدی این کنگره هستند.
امیر وجدانینیا، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج دانشجویی در این مراسم به اهداف تشکیل کنگره ملی شهدای دانشجو پرداخت و اظهار کرد: این کنگره سه هدف کلی را دنبال میکند که عبارتند از؛ شناساندن شهدای دانشجوی کشور، تولید آثار فرهنگی و هنری با موضوع شهدای دانشجو و ایجاد همکاری بین دستگاهای مختلف، در سال 1393 که اولین دوره این کنگره برگزار شد، شاهد همکاری بینظیری بین دستگاهها بودیم.

وی به برنامههای امسال این کنگره اشاره کرد و گفت: برای کنگره امسال 50 یادواره در تمام استانها، یک یادواره استانی و یک اجلاس اصلی که در اسفندماه سال جاری تشکیل میشود را پیشبینی کردهایم. در این راستا یک بانک اطلاعات شهدا تشکیل شد که از این طریق بیش از 5 هراز شهید دانشجو شناسایی شدند، همچنین دوره قبلی این کنگره محور محتوایی مشخصی نداشت، اما امسال بیش از 10 محور اصلی محتوایی را برای برنامهها تعیین کردهایم. از طرف دیگر به دلیل شرایط منطقه و رشادتهای امروز رزمندگان اسلام بنا شد تا محور اصلی این دوره از کنگره شهدای مدافع حرم دانشجویان باشند. بیش از 70 شهید دانشجو در بین شهدای مدافع حرم داریم که از دانشجویان ممتاز، دکترا و سطوح مختلف علمی هستند.
وجدانینیا ادامه داد: تحقیق دو سالهای شکل گرفت که طی آن 40 تابلو از دوران دفاع مقدس جمعآوری شد که در نمایشگاههای دانشجویی به نمایش گذاشته خواهد شد. در این 40 تابلو نمایههایی از ابعاد فیزیکی جنگ و مکان شرایط جغرافی جنگ نمایان شده است که فایل آنها در اختیار دستگاهها نیز قرار خواهد گرفت.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج دانشجویی به اهمیت شناساندن شهدا پرداخت و گفت: همه ما میدانیم که امروز با وجود حملات شدید فرهنگی از سوی دشمن از لحاظ فرهنگ شرایط مساعدی نداریم و باید در این راستا کارهای اساسی انجام دهیم و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ «جنگ ما یک گنج است»، باید ار ظرفیتهای این گنج برای ایجاد فرهنگ ایرانی اسلامی استفاده کنیم.
همچنین فضلالله ایرجی، مدیرکل فرهنگی وزارت علوم در این مراسم با بیان اینکه در کنار میدان مبارزه فیزیکی با دشمنانی مانند داعش باید مبارزات نرم و فرهنگی مانند همین کنگره ملی شهدا را داشته باشیم، برای بهبود نتایج کنگره ملی شهدای دانشجو این پیشنهادات را ارائه کرد: با توجه به اینکه کیفیت مراسمها از اهمیت ویژهای برخوردار است و اینکه حرم مطهر معصومین(ع)، حرم وحدت مردم جهان است، میتوانیم مراسم اصلی این کنگره را در حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) برگزار کنیم تا با استفاده از امکانات و شرایطی که در مشهد از آنها بهرهمند خواهیم شد به شکل مؤثرتری شهدا را به جهان بشناسانیم.

در پایان این مراسم، 40 تابلویی که به عنوان آغاز تال پایان جنگ توسط این کنگره جمعآوری شده است توسط سردار فضلی و مسئولان فرهنگی دانشگاهها رونمایی شد.