کد خبر: 3528073
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
قاضی سراج در گفت‌وگو با ایکنا:

اصل اولی در اسلام؛ صلح به منظور پیشگیری است

کانون خبرنگاران نبأ: رئیس سازمان بازرسی کل کشور اهمیت اجرای حدود الهی در قضاوت‌ها و دعاوی حقوقی را مهم برشمرد و اظهار کرد: البته اصل اولی در اسلام، مهر و محبت و مدارا و صلح و صفا و دعوت و تشویق به منظور ایجاد تعادل و پیشگیری است.

قاضی سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در گفت‌و‌گو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، اظهار کرد: پاسداری از پاکی محیط زندگی و سلامت فضای اداری و عمومی، یک وظیفه و خواست عموم خردمندان جهان و به خصوص مسئولان و مردم ولایتمدار کشور ما است.

وی افزود: آلودگی فقط گرد و غبار و تولید دود و پخش مواد نفتی در رودخانه و دریا و ریختن زباله‌های متعفن و فاضلاب در کوچه و خیابان نیست، بلکه تولید، تکثیر، پخش و نشر و نمایش مواد آلوده از دیدگاه عقیدتی، اخلاقی و اجتماعی که ایمان، اخلاق، اتحاد، عدالت و استقلال جامعه را در معرض خطر قرار دهد، صدها برابر از دود و غبار برای جامعه مشکل ایجاد می‌کند.

عضو شورای عالی قضایی قوه قضاییه ادامه داد: پیشگیری از گناه، به ویژه گناهان مشهود که جرم، بزه، جنایت و خلاف شناخته می‌شود، وظیفه‌ای اجتماعی است که بر عهده افراد جامعه، دولت، ملت مسلمان و هر اندیشمند دلسوز سعادت و سلامت جامعه بشری است همچنین نیز در هر کجای کشور با هدایت و نظارت عالمان دین می‌کوشند که فضای زندگی عمومی را از هر گونه آلودگی به ویروس جرم و گناه پاک نگه دارند و از بروز جرایم عقیدتی، فرهنگی، اخلاقی، اقتصادی و رسانه‌ای جلوگیری کنند و از آن طرف شناخت زمینه‌های جرم، انگیزه‌های مجرمان، انواع جرم و علل و عوامل پیدایش و گسترش آن یک وظیفه اجتماعی است که بدون آن پاسداری از امنیت اخلاقی و ایمانی جامعه امکان پذیر نیست.

قاضی سراج با اشاره به اینکه پیامبر اسلام(ص) فرمودند، «دانشمندان و حاکمان دو صنف از امت من هستند که اگر صالح باشند همه جهان صالح می‌شود و اگر فاسد باشند همه جهان فاسد می‌شود»، گفت: یک از عواملی که بی‌تردید نقش مهم در بهبود وضع جامعه و رشد و تعالی آن دارد، شایستگی مدیران و رهبران فکری و سیاسی است، زمانی که شاهان ظالم و فاسد بر مردم حکومت می‌کنند به تدریج همه جامعه به فساد کشیده می‌شود و گویی جرم، جنایت، فقر، ستم، کینه و شهوت از سر و روی جامعه می‌بارد و زمانی که صالحان زمام امور را به دست می‌گیرند، مردم زمانه نیز صالح می‌شوند و کم کم شمیم دلنواز صلح، صفا، معنویت و عدالت از جای جای جامعه، جان ها را زندگی و نشاط می‌بخشد.

وی در پایان اهمیت اجرای حدود الهی در قضاوت‌ها و دعاوی حقوقی را مهم برشمرد و اظهار کرد: البته اصل اولی در اسلام، مهر و محبت و مدارا و صلح و صفا و دعوت و تشویق به منظور ایجاد تعادل و پیشگیری است و اکثریت مردم حقیقت طلب و حق پذیرند و لذا یاد خدا، یاد معاد، کار و اشتغال، عدالت حاکمان، سنت حسنه ازدواج، دوستی و معاشرت با صالحان، فریضه طلب علم و حجاب و عفاف از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از وقوع جرم می‌شود عنوان کرد.

حامد فکوری
captcha