مصطفی قانعی، رئیس انستیتو پاستور ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه عدم تعریف سلامت قرآنی نقطه ضعف مطالعات میان رشتهای قرآن و سلامت است، اظهار کرد: نخست باید تعریف سلامت از دیدگاه قرآن را ارائه دهیم و بگوییم قرآن خود چه نوع سلامتی را تعریف کرده است.
وی افزود: تعریف حال حاضر سلامت تعریفی است که از سوی سازمان بهداشت جهانی ارائه شده است این سازمان هم نخست به مقوله سلامت جسم پرداخته و در ادامه ابعاد روانی، اجتماعی و معنوی را به آن اضافه کرد.
قانعی ادامه داد: در پیوستهای قرآنی تعاریف جامعتری برای سلامت در نظر گرفته شده است؛ در پژوهشها و کنگرههایی که در این رابطه برگزار میشود نخست باید به این تعاریف برسیم و در مرحله بعد گامهای اجرایی را برای رسیدن به این سلامت برداریم.
این فعال قرآن و سلامت با تأکید بر نقش محقق در مطالعات میان رشتهای قرآن و سلامت عنوان کرد: محققی که در این زمینه کار میکند باید یک محقق حوزه و دانشگاه باشد یا اقلا با این دو نهاد پیوند داشته باشد.
معاون پیشین وزیر بهداشت ادامه عنوان کرد: در زمانی که مسئولیت معاونت پژوهشی وزارت بهداشت را عهده دار بودم تلاش شد در راستای تحقق پژوهشهای قرآن و سلامت بین حوزه و دانشگاه پیوند ایجاد شود، همچنین مراکزی در دانشگاهها برای این کار راهاندازی شوند.
وی بیان کرد: امیدوارم این کار ادامه پیدا کند و بخشی از محققین حوزه سلامت در این بخش کار کنند و بتوانند دانش جدیدی را ارائه دهند.
قانعی با بیان اینکه برای راهاندازی پژوهشهای قرآنی نیاز به اعتبارهای ویژهای است، تصریح کرد: اعتبار مالی باید پشت این کار باشد ما در حال خلق یک مکتب هستیم که هزینه و زمان میبرد لذا باید اعتبار ویژهای برای آن در نظر گرفته شود تا این پروژه آغاز به کار کند.
وی در ادامه با اشاره به در پیش بودن سمینار قرآن
و سلامت که مهرماه سال جاری از سوی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان برگزار میشود،
اظهار کرد: جهاد دانشگاهی همیشه نهادی بوده که از جانب مردم آنچه را انقلاب طلب
کرده انجام داده و در آن پیشرو بوده است؛ حوزه قرآن و سلامت هم حوزه نوینی است
اگرچه کشورهای دیگری نیز به این حوزه ورود کردهاند اما ورود جهاد دانشگاهی به این
عرصه امید موفیت را بالا میبرد.
وی ابراز امیدواری کرد: جهاد دانشگاهی میتواند نقطه پیوند حوزه علمیه، شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاههای علوم پزشکی و سایر نهادهایی که در امر قرآن و سلامت کار میکنند باشد. امید میرود هرچه زودتر این پیوندها برای راه اندازی مکتب قرآن و سلامت شکل گیرد.