فرزند شهید منا خبرداد:
نامگذاری خیابانی به نام آیتالله قلیپور/ سختکوشی؛ مهمترین ویژگی شهید منا
گروه حوزه های علمیه: فرزند آیتالله مسلم قلیپور گیلانی از نامگذاری خیابانی در رودسر به نام ایشان خبرداد و با بیان اینکه قرار است خیابانی در پردیسان قم نیز به نام این شهد منا نامگذاری شود، تاکید کرد: سختکوشی مهمترین ویژگی ایشان بود.
محمدحسین قلیپور، فرزند آیتالله مسلم قلیپور گیلانی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: حدود 80 مجلد کتاب از ایشان در طول حیاتشان باقی مانده است که حدود 45 مجلد آن به چاپ رسیده است و تلاش داریم در چند ماه آینده حدود 20 مجلد دیگر را هم منتشر کنیم.
وی با بیان اینکه برخی از آثار نیز در سالهای آینده نشر خواهد یافت، بیان کرد: چکیده دوجلدی «جرعهای از سبوی الغدیر، سیری در کتاب الغدیر» از جمله آثار ایشان است که در بیش از هزار صفحه به زودی منتشر خواهد شد و در واقع چکیدهای گویا از کتاب شریف الغدیر علامه امینی است که متن آن روان شده است.
قلیپور تصریح کرد: شهید قلیپور شرح کفایه مرحوم خوئینی زنجانی شاگرد صاحب کفایه (ره) را برای اولین بار در 4 جلد تصحیح و دستهبندی کرده و به زودی منتشر می شود همچنین کتبی مانند؛ مکاسب و کفایه و بدایه و نهایه به درخواست بزرگان و با همت ایشان به حالت کتاب درسی نزدیک شد تا طلاب بتوانند درک بهتری از مطالب داشته باشند.
نامگذاری بلواری در شهرستان رودسر به نام شهید منا/ پیگیری دیگری در قم
وی با اشاره به برخی اقدامات در خصوص گرامیداشت این شهید حادثه منا عنوان کرد: در شهرک پردیسان شهرداری منطقه پیگیر است که یکی از خیابانهای منطقه به نام این شهید منا نامگذاری کند همچنین در شهرستان رودسر، بلوار مقابل منزل پدری ایشان به نام این شهید نامگذاری شده است.
فرزند این استاد حوزه اظهار کرد: ایشان از استعداد بالایی برخوردار بودند به گونهای که سال اول تا سوم دبستان را خودشان در منزل خواندند و در حالی که شش – هفت سال بیشتر نداشت چون هوش بالایی داشت و از ایشان تست گرفته بودند و دیدند دروس اول تا سوم را به خوبی مسلط است مستقیما در کلاس چهارم مدرسه مشغول تحصیل شدند.
وی افزود: در بزرگسالی هم با اینکه موقعیت تحصیل در رشته پزشکی و اعزام به خارج برایشان پیش آمد ایشان تحصیل در حوزه را انتخاب کردند و تمام وقت نیز مشغول دروس حوزوی بودند و همه دروس را مکرر مباحثه و تدریس کرده بودند و تا درسی را مباحثه و تدریس نمیکردند وارد سطوح بالاتر نمیشدند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: ایشان وقتی وارد درس خارج شدند، تالیفات و تلخیصات دروس مهم مانند کفایه، مکاسب، بیع و ... را در کنار تحصیل برای بهرهمندی بیشتر طلاب از این دروس شروع کردند که با استقبال اساتید و طلاب روبرو شد.
وی افزود: ایشان با وجود این که درخواستهای فراوان برای عضویت هیئت علمی در دانشگاهها برایشان فراهم بود فقط در حوزه متمرکز شدند و یکی از مهمترین ویژگیهای ایشان پرکاری و تلاش و کوشش در مسیر کسب علوم حوزوی بود.
قلیپور بیان کرد: ایشان از پیش از اذان صبح تا ساعت 11 شب تمام وقت مشغول تالیف و تدریس و تحقیق بودند و وقت بسیار محدودی را صرف تماشای تلویزیون و .... میکرد. همچنین برنامه ثابت پیادهروی داشتند ولی از فرصت پیادهروی هم غافل نبود و یا قرآن گوش میکردند و یا دروس بزرگان حوزه مانند آیتالله حسنزاده آملی را که به صورت صوتی در دسترسشان بود گوش میدادند.
فرزند شهید قلیپور تصریح کرد: ما وقتی مسافرت هم میرفتیم با رعایت شرایط خانواده از گوش دادن به قرآن و شنیدن نوارهای صوتی دروس بزرگان غافل نبودند و این سختکوشی تا پایان عمرشان ادامه داشت که حتی در پیام مقام معظم رهبری نیز این ویژگی مشهود اس و ایشان تعبیر عالم سختکوش را در مورد ایشان بکار بردند.
وی با اشاره به برخی ویژگیهای خانوادگی ایشان افزود: ایشان در محیط خانواده فردی صمیمی و مهربان و به دغدغههای خانواده توجه جدی داشت و مراقب تحصیل و تربیت و دینداری بچهها بود و بر کسب علم و تمرکز محض بر فعالیتهای علمی تاکید فراوانی داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار کرد: شهید قلیپور بیشتر کارهای علمی اش بر روی فقه و اصول و فلسفه و عرفان متمرکز بود ولی در عین حال از کارهای تفسیری نیز غافل نبود و به اتفاق جمعی از دوستان تلاش کردند تا چکیده گویایی از تفسیر المیزان را کار کنند که البته مقداری انجام شد و چند جلد هم به چاپ رسید.
وی ادامه داد: ایشان معتقد بود که کتب بزرگانی همچون علامه طباطبایی به خصوص المیزان تنها برای اساتید و افراد محقق و پژوهشگر نیست و باید اقشار مختلف بتوانند از محتوای آن بهره ببرند لذا دنبال چکیده روانی از آن بودند که امیدواریم دیگران این راه را دنبال کنند.
قلیپور عنوان کرد: از دیگر کارهای علمی ایشان شرح نهایه بود که عمرشان اجازه اتمام این کار را نداد و در عرصه عرفان و سیر و سلوک نیز از شاگردان آیتالله پهلوانی بودند.
وی تاکید کرد: شهید قلیپور در میان ویژگیهایی که داشت برخی از ویژگی ها از همه بارزتر بود یکی اینکه به خاطر معیشت و دنیا از حوزه فاصله نگرفت و دیگر اینکه اگر کاری از دستش بر میآمد برای دیگران انجام میداد و دریغ نمیکرد و خداوند نیز با شهادت در خانه خود اجر و مزد این کارها را به او عنایت کرد.
یادآور میشود شهید منا، آیت الله مسلم قلیپور گیلانی، در سوم شهریور 1343 ه.ش مصادف با 17ربیع الثانی 1384 ه.ق در شهرستان رودسر استان گیلان به دنیا و در سن 51 سالگی و در صبح عید سعید قربان سال 1394 در لباس احرام و در سرزمین منا در حالی که زبانشان به ذکر خداوند متعال مترنم بود، لبیک گویان به ندای کروبیان، روح ملکوتی شان به بهشت برین پرواز کرد و در کنگره عرش خدا جای گرفت. پیکر مطهر این استاد برجسته حوزه علمیه قم پس از قریب به 100 روز از فاجعه منا، در روز جمعه 11 دیماه 1394 در مراسمی باشکوهی با حضور حضرات مراجع عظام تقلید، علماء اعلام، بزرگان حوزه، شاگردان و آحاد مردم شریف کشورمان تشییع شد و در بارگاه ملکوتی کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه(س) آرام گرفت.