کد خبر: 3528989
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
قاضی عسکر عنوان کرد:

تناقض رفتار آل سعود با آیات متعدد قرآن کریم/ شما مالک مسجدالحرام نیستید

گروه جامعه: نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران با استناد به آیات متعدد قرآن کریم، مبانی دینی فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص مدیریت حج را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به مناسبت فرا رسیدن سالروز فاجعه منا، امروز جمعه 19 شهریور ماه حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران بود.

وی با اشاره به پیام و سخنرانی مقام معظم رهبری در خصوص حج، گفت: در چند روز گذشته پیام بسیار مهمی از سوی رهبر انقلاب صادر شد و در دیدار با خانواده‌های شهدای مسجد الحرام و منا هم رهبری عزیز و بزرگوارمان سخنان جامع و مهمی را ایراد فرمودند.

وی ادامه داد: رهبری فرمودند جهان اسلام باید برای مدیریت حج فکر و چاره‌اندیشی کند. این بحث ممکن است در ذهن برخی مطرح شود که چگونه ممکن است دو شهر در یک کشور باشد اما دیگران بخواهند در مورد اداره آن اظهار نظر کنند؟ پاسخ این سؤال این است که ملکیت این دو شهر مربوط به کشوری است که مکه و مدینه در آن قرار دارد، اما بحث مسجدالحرام و کعبه را باید از مسائل شهری جدا کرد. یک وقت مسائل شهری است و یک وقت بحث حج است.

حجت‌الاسلام قاضی عسکر در ادامه سخنان خود سؤالاتی را مطرح و عنوان کرد: آیا کسی می‌تواند خانه کعبه را مالک شود؟ آیا مسجدالحرام می تواند ملک کسی باشد؟ آیا یک گروه خاص می توانند در خصوص حج که مربوط به عموم جامعه اسلامی است تصمیم بگیرند؟

وی با اشاره به آیه 29 سوره حج که می فرماید:« ثُمَّ لْيَقْضُوا تَفَثَهُمْ وَلْيُوفُوا نُذُورَهُمْ وَلْيَطَّوَّفُوا بِالْبَيْتِ الْعَتِيقِ؛ سپس بايد آلودگى خود را بزدايند و به نذرهاى خود وفا كنند و بر گرد آن خانه كهن [=كعبه] طواف به جاى آورند» گفت: خداوند در این آیه دستور داده است که دور بیت عتیق طواف کنید. خود کلمه عتیق معنایش این است که این خانه ملک کسی نیست و مربوط به عموم مسلمانان است. این خانه یک خانه آزاد است و هیچ یک از مردم سلطه ای بر آن ندارد و هیچ کس هم نمی تواند مالک آن باشد. این نکته دقیقاً همان مسئله ای است که رهبری در سخنان خود به آن اشاره کرده اند.

کعبه خانه خداست هیچ کس نمی تواند در آن ادعای ملکیت کند

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به آیه 125 سوره بقره که می‌فرماید: « وَإِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثَابَةً لِلنَّاسِ وَأَمْنًا وَاتَّخِذُوا مِنْ مَقَامِ إِبْرَاهِيمَ مُصَلًّى وَعَهِدْنَا إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَنْ طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ؛ و چون خانه [كعبه] را براى مردم محل اجتماع و [جاى] امنى قرار داديم [و فرموديم] در مقام ابراهيم نمازگاهى براى خود اختيار كنيد و به ابراهيم و اسماعيل فرمان داديم كه خانه مرا براى طواف‏ كنندگان و معتكفان و ركوع و سجودكنندگان پاكيزه كنيد» نیز اشاره و عنوان کرد: در این آیه هم کعبه خانه خدا لقب گرفته است و معلوم می شود که هیچ کس نمی تواند در آن ادعای ملکیت کند. امام صادق (ع) نیز فرموده‌اند «تا کعبه برپاست دین هم برپاست و در جامعه دین وجود خواهد داشت».

حجت الاسلام قاضی عسکر ادامه داد: خداوند در آیه دیگری می گوید اینجا را مکانی امن برای مردم قرار دادیم و این شهر هم دارای امنیت است در آیه دیگر می گوید «این خانه برای مردم و برای عبادت مردم ایجاد شده است» اینها نشان می دهد که این خانه مربوط می شود به عموم مسلمانان و کسی ادعای ملکیت بر این خانه را نباید داشته باشد.

وی افزود: در آیه دیگری خداوند می فرماید: تمام مسلمان‌هایی که این فریضه برای آنها واجب شده برای این است که از راه های دور پیاده و سواره به طرف این خانه بیایند تا شاهد منافعشان باشد؛ پس معلوم می شود برای امت اسلام خداوند منافعی را در کنار کعبه قرار داده که عموم مسلمانان باید در آنجا حضور پیدا کرده از این منافع بهره بگیرند.

چه آنهایی که مقیم مکه هستند و چه آنهایی که از بیرون می آیند برابرند

قاضی عسکر به آیه 25 سوره حج که خداوند می فرماید: « إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا وَيَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمَسْجِدِ الْحَرَامِ الَّذِي جَعَلْنَاهُ لِلنَّاسِ سَوَاءً الْعَاكِفُ فِيهِ وَالْبَادِ وَمَنْ يُرِدْ فِيهِ بِإِلْحَادٍ بِظُلْمٍ نُذِقْهُ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ؛ بى‏ گمان كسانى كه كافر شدند و از راه خدا و مسجدالحرام كه آن را براى مردم اعم از مقيم در آنجا و باديه‏ نشين يكسان قرار داده‏ ايم جلو گيرى مى كنند و [نيز] هر كه بخواهد در آنجا به ستم [از حق] منحرف شود او را از عذابى دردناك مى‏چشانيم». در این ایه خداوند می فرماید چه آنهایی که مقیم این شهر هستند و چه آنهایی که از بیرون می ایند همه با هم برابر هستند و همه باید در تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشند و هیچ کس بر دیگری برتری ندارد.

وی به مسئله صد عن سبیل الله و آیات متعدد قرآن در خصوص آن اشاره کرد و گفت: در قرآن آمده است که اگر کسی موجب شود مسلمان مستطیعی نتواند به حج بیاید «صد عن سبیل الله» کرده و گناه بزرگی مرتکب شده است. اگر کسی مالک جایی باشد می تواند از ورود برخی جلوگیری کند، اما اگر مالک نباشد، نمی تواند. اگر قرار بود کسی مالک مسجد الحرام باشد خداوند مسئله صد عن سبیل الله را مطرح نمی کرد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: اکنون هم با کمال وقاحت در رسانه های وابسته به خودشان مطرح می کنند که ایرانی ها بودند که نیامدند؛ ما تا آخرین لحظه تلاشمان را کردیم که به حج برویم اما آنها مانع شدند و شرایط را فراهم نکردند.

وی با اشاره به آیه 19 سوره توبه که خداوند می‌فرماید: « أَجَعَلْتُمْ سِقَايَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ كَمَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَجَاهَدَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ لَا يَسْتَوُونَ عِنْدَ اللَّهِ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ؛ آيا سيراب ساختن حاجيان و آباد كردن مسجد الحرام را همانند [كار] كسى پنداشته‏ ايد كه به خدا و روز بازپسين ايمان آورده و در راه خدا جهاد مى ‏كند [نه اين دو] نزد خدا يكسان نيستند و خدا بيدادگران را هدايت نخواهد كرد» گفت: بحث سقایت و مدیریت‌هایی که اکنون در حج وجود دارد سمت‌هایی است که اگر به مردم خدمت کنند پاداش می برند اما هیچ کدام نمی تواند با جهاد در راه خدا برابری داشته باشد.

قاضی عسکر ادامه داد: آنها ادعای خادمی حرمین شریفین را دارند و تصور می کنند که این با ایمان به خدا، روز قیامت و جهاد در راه خدا برابری دارد در حالی که خداوند می‌فرماید این نزد خدا برابر نیست.

وی در جمع بندی مفهوم آیات قرآنی که قرائت کرد، گفت: پس به این نتیجه می رسیم که این خانه مالکش خداست و خدا آن را برای مردم و برای عبادت مردم قرار داده است و این همان نکته کلیدی در فرمایش رهبری در خصوص مدیریت حج است. این ظالمان نمی توانند سرپرستی مکه را بر عهده داشته باشند و فقط ولایت آنجا باید در اختیار متقیان باشد نه ظالمان و آنچه در سال های متمادی مردم شاهد آن بوده اند همین است که اینها نتوانسته اند حج را درست مدیریت کنند.

حجاج با مشکلات فراوانی از نظر بهداشت و امنیت روبه رو هستند

حجت الاسلام قاضی عسکر افزود: ما تاریخ حج را قبل و در دوره اینها داریم. اینها برای حج چه کرده اند؟ برای حجی که بیش از 1400 سال سابقه دارد چه کرده اند؟ حرمین شریفین در دست هر کشوری بود این دو شهر را به شهرهایی مدرن تبدیل می کرد اما آنها چنین نکرده‌ و حتی امکانات رفاهی برای مردم آماده نکرده اند هنوز هم حجاج با مشکلات فراوانی از نظر بهداشت و امنیت روبه رو هستند.

وی ادامه داد: کدام انسان عاقلی است که نفهمد در مسجد الحرام وقتی جرثقیلی کارش تمام شده باید برداشته شود، چرا که میلیون ها انسان برای عبادت به آنجا خواهند آمد؟ چظور جرثقیلی که اعتراف کرده‌اند کارش تمام شده و نقص هم داشته را اجازه دادند آنجا بماند تا در اثر طوفان سقوط کند! این چگونه مدیریتی است که یک جمعیتی را در یک خیابان حرکت دهند، آن هم خیابانی که هیچ امکانات، آبرسانی، درمانگاه و ... ندارد؟ ساعت ها جنازه های شهیدان روز زمین ماند در حالی که اگر ساعات اولیه به مجروحان رسیدگی شده بود بسیاری از مصدومان نجات پیدا می کردند. این چه نوع خدمت رسانی است؟

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت عنوان کرد: ما تصویر سایت وزارت بهداشت عربستان را داریم که اعلام کرد بیش از هفت هزار و 400 نفر آمار کسته شدگان منا است. (این صفحه به سرعت از دسترس خارج شد). شا اسم این را می گذارید مدیریت؟!

به جای اینکه حرف حق را بشنوند وابستگان خود را علیه ما بسیج کرده اند

وی به انتقاد از واکنش های مسئولان عربستانی به سخنان مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: آنها به جای اینکه حرف حق را بشنوند و از ظرفیت کشورهای اسلامی برای مدیریت حج استفاده کنند بعد از سخنرانی مقام معظم رهبری راه افتاده اند و وابستگان خود را بسیج کرده اند. اتحادیه عرب اطلاعیه می دهد که وابسته به عربستان است و علمای دنیا خواه درباری را بسیج کرده اند که علیه ایران حرف بزنند. از همه بدتر مفتی عربستان که دلش هم کور است ملت قهرمان ایران اسلامی را غیر مسلمان می نامد. اینها چیزهایی است که جهان اسلام مشاهده می کند اما خوشبختانه اتفاقاتی هم می افتد که جهان اسلام متوجه می شود . در چچن همایشی بود که در آن از علمای الاظهر هم حضور داشتند در آنجا اعلام شد که وهابیت دینی نیست که مسلمانان آن را بپذیرند و اهل سنت را از وهابیت جدا کردند. ما امیدوارم شاهد زمانی باشیم که فرهیختگان جهان اسلام حج را مدیریت کنند.

captcha