کد خبر: 3529411
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۰

دعا؛ وسیله‌ای برای تعالی روح آدمی/ نیایش در شب بیشتر سفارش شده است

گروه اندیشه: امام جمعه تسوج اظهار کرد: در اسلام، دعا و نیایش تنها مخصوص زمان‌های گرفتاری و مشکلات نیست؛ بلکه دعا، وسیله مهمی برای رشد و تعالی روح آدمی، رها شدن او از پستی‌های هوی و هوس و پرواز به‌سوی کمالات عالی الهی است.

حجت‌الاسلام ابراهیم بجانی، امام جمعه تسوج در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: مروری بر آیات قرآن نشان می‌دهد که بخش عظیمی از پیام‌های کلام وحی در مورد ارتباط انسان با خداست و در واقع این رابطه خالق و مخلوق زیباترین جلوه هستی است که انسان تشنه را، از زلال رحمت و برکات حضرت حق سیراب می‌سازد.

وی، افزود: در اسلام، دعا و نیایش تنها مخصوص زمان‌های گرفتاری و مشکلات نیست؛ بلکه دعا، وسیله مهمی است برای رشد و تعالی روح آدمی، رها شدن او از پستی‌های هوی و هوس و پرواز به سوی کمالات عالی الهی، انگیزه هدف و دعا و نیایش های که از زبان انبیاء و اولیای الهی در قرآن و روایات نقل شده، بیشتر به این امر مهم اختصاص دارد.

  حجت‌الاسلام بجانی، نیایش را بهترین راه شکوفایی استعداد درونی انسان دانست و خاطرنشان کرد: عبادت و دعا و نیایش بهترین راه شکوفایی این تمایل فطری و استعداد درونی انسان است، به همین علت خداوند متعال ارزش و جایگاه واقعی انسان را در بارگاه خویش بوسیله دعا و نیایش او تعیین می‌کند.

امام جمعه تسوج با اشاره به بیش‏ترین ادعیه قرآنی یادآور شد: بیش‏ترین نوع ادعیه قرآنی، نیایش‏‌های درخواستی و مطالبانه است.

حجت‌الاسلام بجانی ادامه داد: انسان وقتی در مقابل خدای بزرگ قرار می‏‌گیرد و حقارت خود را باور و تصدیق می‏‌کند، این حقارت نه تنها مذموم نیست بلکه حقارتی ممدوح و به معنای القای واقع‏بینی به خود است.

وی ادامه داد: از بررسی آیات چنین برمی‌آید که در آن دسته از دعا و خواسته‌هایی که جنبه اجتماعی ندارد و بیشتر یک راز و نیاز بین بنده و خدا است، تنهایی و خلوت، بسیار مطلوب و مناسب دانسته شده است.

حجت‌الاسلام بجانی از مناسب ترین زمان برای دعا و نیایش گفت و تاکید کرد: دعا و نیایش در شب بیشتر سفارش شده و در بین ساعات شب هم، نیایش و استغفار در سحرگاهان بیش از زمان‌های دیگر مورد تأکید است.

captcha