کد خبر: 3531172
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۵

فعالیت 9 مدرسه علمیه خواهران در استان چهارمحال و بختیاری

کانون خبرنگاران نبأ: مدیر حوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری گفت: امروز به حول و قوه الهی، هشت مدرسه علمیه و یک مرکز تخصصی در استان با یک هزار و 95 طلبه در حال تحصیل فعالیت دارند که این آمار نشان‌دهنده رشد چند برابری در همه زمینه‌ها است.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، حجت‌الاسلام یدالله رحمانی، مدیر حوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری، در نشست مجمع نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی با مدیران مدارس حوزه‌های علمیه خواهران استان، با اشاره به اینکه تا قبل از سال 90 چهار مدرسه علمیه در این استان فعالیت داشتند که تحت مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان اداره می‌شدند، گفت: در سال 90 با پی‌گیری‌های آیت‌الله ناصری، نماینده سابق ولی فقیه در این استان، مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری مسقل شد و این آغازی برای رشد همه جانبه بود.
وی با بیان اینکه بنده مدیریت حوزه علمیه خواهران این استان را با چهار مدرسه علمیه و 237 طلبه تحویل گرفتم، افزود: امروز به حول و قوه الهی، هشت مدرسه علمیه و یک مرکز تخصصی در استان با یک هزار و 95 طلبه در حال تحصیل فعالیت دارند که این آمار نشان‌دهنده رشد چند برابری در همه زمینه‌ها است.
حجت‌الاسلام رحمانی با اشاره به اینکه مرکز تخصصی این استان شامل طلاب سطح سه حوزه است، اظهار کرد: در این مرکز تخصصی سه رشته تفسیر و علوم قرآنی، فقه و اصول و اخلاق و تربیت اسلامی تدریس می‌شوند که ظرفیت پذیرش این مرکز برای سال تحصیلی جدید رشد 65 درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.
وی با اشاره به نقش این مرکز تخصصی در تأمین اساتید مدارس علمیه خواهران استان از دو سال پیش، تصریح کرد: با توجه به اینکه برای تدریس در مدارس علمیه داشتن سطح سه حوزه لازم و ضروری است، بنابراین فارغ التحصیلان این مدرسه به عنوان اساتید در سایر مدارس به کار گرفته می‌شوند.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به تشکیل مرکز دانش‌آموختگان وابسته به مدیریت حوزه علمیه خواهران این استان اشاره کرد و افزود: معمولا فارغ‌التحصیلان حوزه‌های علمیه خواهران پس از اتمام دوران تحصیل به حال خود رها می‌شدند که سازماندهی و برنامه‌ریزی برای به‌کارگیری این فارغ‌التحصیلان در راستای کادرسازی برای نظام از مهمترین اهداف راه‌اندازی این مرکز است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر 546 طلبه فارغ‌التحصیل خواهر در مرکز دانش‌آموختگان استان سازماندهی شده‌اند، گفت: در حال حاضر نزدیک به یک هزار نفر از کسانی که در مدارس علمیه خواهران استان درس خوانده‌اند و فارغ‌التحصیل شده‌اند، مقیم استان هستند که این تعداد نشان می‌دهد در حال نزدیک شدن به نرم کشوری یعنی به ازای هر 100 نفر خانم یک طلبه باشد، هستیم.
مدیر حوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در سال نخست تأسیس مدیریت حوزه علمیه خواهران در این استان، بیش از 50 درصد اساتید مدارس علمیه را آقایان تشکیل می‌دادند، اظهار کرد: امروز به لطف الهی 90 نفر استاد خانم در مدارس علمیه استان در حال تدریس هستند و این درحالی است که تنها سه نفر استاد آقا در مدارس سطح 2 استان به تدریس مشغول هستند.
وی با اشاره به عملکرد مدیریت حوزه علمیه خواهران این استان در زمینه‌های فرهنگی عنوان کرد: به همت مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران در حال حاضر 600 مبلغه فعال در استان وجود دارند که در عرصه‌های مختلف در حال ترویج معارف اهل بیت(ع) هستند.
حجت‌الاسلام رحمانی با بیان اینکه 279 نفر همکار تبلیغی خواهر در استان چهارمحال و بختیاری مشغول به فعالیت هستند، تصریح کرد: همکاری این فارغ‌التحصیلان حوزه‌های علمیه خواهران با سازمان تبلیغات اسلامی، نهاد رهبری دانشگاه‌ها، مددکاران کمیته امداد در عرصه فرهنگی، آموزش و پرورش، سپاه و بسیج است.
وی با اشاره به اینکه 17 نفر از فارغ‌التحصیلان حوزه‌های علمیه خواهران این استان از آموزش و پرورش مجوز تأسیس پیش دبستانی گرفته‌اند، گفت: در یک کلام همه مراسم‌های دینی سطح استان در بحث خواهران از اعتکاف گرفته تا شب‌های قدر و برنامه‌های این چنین با محوریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار می‌شوند.
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه نقش طلاب خواهر در اداره واحد بانوان ستادهای نماز جمعه و فعالیت‌های تبلیغی در مساجد استان غیرقابل انکار است، افزود: ارائه خدمات مشاوره، پاسخگویی به سؤالات شرعی و رفع شبهات در حوزه زنان از مهمترین رسالت‌های امروز طلاب خواهر است.
این مقام مسئول به فعالیت‌های پژوهشی حوزه های علمیه خواهران این استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: از آنجایی که برخلاف حوزه‌های علمیه برادران، با پایان سطح دو تحقیقات پایانی در حوزه‌های علمیه خواهران ارائه می‌شود؛ بنابراین روحیه پژوهشی در طلاب خواهر یک روحیه غالب است.
وی با اشاره به موفقیت‌های حوزه‌های علمیه خواهران این استان در زمینه‌های پژوهشی، اظهار کرد: در جشنواره علامه حلی، معمولا رتبه‌های برتر به طلاب خواهر این استان اختصاص داده می‌شود؛ همچنین سال گذشته 40 نفر از طلاب خواهر این استان مقام برتر کشوری در عرصه‌های مختلف پژوهشی را کسب کردند که در جای خود بی‌سابقه است.
حجت‌الاسلام رحمانی همچنین در تشریح عملکرد معاونت مالی و پشتیبانی این مدیریت، به تشکیل مجمع خیران استان از دو سال پیش اشاره کرد و گفت: بحمدالله در راستای شناسایی و تشکیل این مجمع تلاش‌های خوبی صورت گرفته اما نیاز به فرهنگ‌سازی در این عرصه داریم تا دید خیران نسبت به حوزه‌های علمیه همانند سایر زمینه‌ها تغییر کند و همه جانبه وارد میدان عمل شوند.
مدیر حوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه از اعتبارات تخصیصی مرکز و کمک دولت از محل تملک دارایی‌ها ساخت و سازهای خوبی در استان انجام شده است، افزود: مدرسه علمیه فارسان و لردگان تازه‌ساز هستند و در وضعیت مطلوبی به سر می‌برند، ساختمان جدید حوزه علمیه بروجن هم برای سال تحصیلی نو افتتاح می‌شود، ضمن اینکه ساختمان مدیریت حوزه علمیه خواهران استان که بخشی از مجتمع حوزوی فاطمه الزهرا(س) در زمینی به مساحت 8500 متر مربع را به خود اخصاص داده در حال احداث است.
این مقام مسئول با بیان اینکه بر اساس ابلاغیه سال جدید در اعتبارات سال 95، بیش از هفت میلیارد تومان بودجه برای حوزه‌های علمیه این استان در نظر گرفته شده است، بیان کرد: از این مبلغ 48 درصد به حوزه‌های علمیه برادران، 32 درصد برای حوزه‌های علمیه خواهران و 20 درصد برای مرکز خدمات حوزه‌های علمیه پیش‌بینی شده است که از این میان سهم حوزه‌های علمیه خواهران سه میلیارد و 300 میلیون تومان می‌شود.
وی با اشاره به اینکه این مبلغ پیش‌بینی شده مصوب مجلس شورای اسلامی است اما همه می‌دانند که به این میزان تخصیص پیدا نمی‌کند، اظهار کرد: نخستین خواهش ما از مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری این است که در تخصیص اعتبارات یاری‌گر حوزه‌های علمیه خواهران باشند تا تحول خوبی در سطح حوزه‌های علمیه استان شکل گیرد.
حجت‌الاسلام رحمانی در ادامه با اشاره به معافیت‌هایی که از سال‌های گذشته برای حوزه‌های علمیه در نظر گرفته می‌شد، تصریح کرد: متأسفانه هر ساله و هر چه جلوتر می‌رویم با حذف این معافیت‌ها روبه‌رو می‌شویم که می‌طلبد مجمع نمایندگان استان نیز در این خصوص توجه ویژه داشته باشند.
وی با بیان اینکه هزینه‌های نظام مهندسی برای ساخت و ساز و پروانه گرفتن بسیار بالا است و اخیرا دیگر مشمول معافیت هم نمی شوند، گفت: با توجه به اینکه مرکز نوسازی جزئی از شاکله حوزه‌های علمیه خواهران کشور است، دیگر نیازی به نظارت نظام مهندسی و سایر بخش‌ها نیست که می‌طلبد نمایندگان مجلس در این راستا نیز همکاری لازم را با حوزه‌های علمیه داشته باشند.
مدیر حوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه واگذاری زمین در شهرستان‌های استان برای ساخت حوزه علمیه با مشکل مواجه است، افزود: به یقین نقش نمایندگان مجلس در واگذاری زمین از سوی مردم یا ارگان‌ها برای ساخت حوزه علمیه در شهرستان‌ها غیرقابل انکار است.
حجت‌الاسلام رحمانی یادآور شد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید در تصویب طرح‌ها و لوایحی که در مورد حوزه‌های علمیه هستند، تمام هم و غم خود را در راستای منافع این مجموعه دینی به کار گیرند و بدانند کمک به حوزه‌های علمیه، تضمین‌کننده آینده کشور است.
سجاد محمدی
captcha