به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مقام معظم رهبری، روز شنبه، ۱۳ شهریور ۹۵ سیاستهای کلی خانواده را پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام به رؤسای قوای سهگانه ابلاغ کردند. در این سیاستها برای حفظ بنای خانواده در جامعه اسلامی به عنوان کانون رشد و تعالی انسان، دستورالعملهایی در ۱۶ محور ذکر شده است.
بخشی از این موارد به سیاستگذاریهای اقتصادی و از جمله محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات اقتصادی، حمایت اقتصادی از زنان سرپرست خانوار و مبارزه با اشرافیت و تجملگرایی در جهت حفظ استحکام خانواده مربوط میشود.
توجه به معیشت اقتصادی خانواده و همچنین مبارزه با اشرافیت و تجملگرایی از صدر اسلام و در زمان پیامبر(ص) و معصومین(ع) مورد توجه جدی قرار داشته و به دلیل اهمیتی که این موضوع دارد، در میان مردم نیز ترویج شده است.
آبادی مزارع کشاورزی توسط حضرت علی(ع)حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین علیاکبری، پژوهشگر سیره معصومین(ع)، در گفتوگو با
ایکنا، درباره توجه به سادهزیستی و همچنین بهبود معیشت اقتصادی خانواده در سیره اقتصادی حضرت علی(ع) اظهار کرد: در آستانه عید بسیار بزرگ غدیر خم هستیم و روزی را در پیش داریم که دومین شخصیت بزرگ پس از پیامبر(ع) به امامت میرسد و حتی شخصیتهای مخالف حضرت علی(ع) نیز بر عظمت وی اعتراف میکنند.
وی ادامه داد: جهان مسیحیت هم علاوه بر امتهای اسلامی به آن حضرت عشق میورزند و شاعری مسیحی در شعری درباره امیرالمؤمنین علی(ع) عنوان میکند: نگوئید علی تنها امام و رهبر و مقتدای شیعه و گروه خاصی از مردم است بلکه در هر امتی عاشق و شیفته دارد و مورد علاقه و محبت امتهای بسیار و علی(ع) افتخار تاریخ است.
وی ادامه داد: امیرالمؤمنین علی(ع) مخصوصا در سالهایی که حاکمیت در دست خلفا بود به دور از اجتماع و مسائل سیاسی و اقتصادی نبودند اما در عین حال وارد حوزه کشاورزی و زراعت شدند و طبق برخی از گفتهها و روایات حدود 100 حلقه چاه از جمله چاههای پرآبی همانند ینبع توسط ایشان حفر شد.
تأمین معیشت اقتصادی خانواده خود و سایر خانوادههای نیازمنداین پژوهشگر سیره معصومین(ع) اظهار کرد: حضرت علی(ع)، املاک آباد و درآمدهای هنگفتی داشتند اما در عین حال، محصول باغها را به گونهای عرضه میکردند که عدهای گمان میکردند ایشان فقیر شدهاند و حتی برخی بر ایشان خرده میگرفتند که ایشان با اینهمه ثروت چگونه میتوانند زاهد باقی بمانند.
علیاکبری اظهار کرد: امیرالمؤمنین علی(ع)، افزون بر اینکه معیشت اقتصادی خود و خانواده را تأمین میکردند، زندگی صدها خانواده توسط ایشان تأمین میشد و البته خود ایشان اشاره کردهاند که میتوانستم از عسل مصفا استفاده کرده و بهترین شرایط زندگی را برای خودم تأمین کنم.
زندگی زاهدانه برای همدردی با تهیدستانوی افزود: آن حضرت به این دلیل که رهبر جامعه اسلامی بودند و به دلیل همدردی با تهیدستان و نیازمندان، به زندگی زاهدانه بسنده کردند تا در درد آنها شریک باشند و به همین دلیل است که میفرمایند: چگونه غذای چرب و متنوع میل کنم درحالیکه در اقصی نقاط مملکت افرادی حضور دارند که محتاج نان شب هستند.
این پژوهشگر سیره معصومین(ع) عنوان کرد: گرچه ایشان از سهمی از بیتالمال برخوردار بودند اما به این دلیل که نیازی به استفاده از این منابع نداشتند، از آن استفادهای نکردند.
خطاب حضرت علی به مهاجرین و انصار درباره زندگی اقتصادی حاکمانعلیاکبری اظهار کرد: هنگامیکه حضرت علی(ع) وارد عرصه حکومت شدند، در خطابی به مهاجرین و انصار فرمودند: تا زمانیکه یک درخت خرما در مدینه دارم از بیتالمال شما استفاده نمیکنم و یا خطاب به مردم کوفه فرمودند: در آغاز حکومت با این مرکب و لباس آمدم، اگر در پایان حکومت، غیر از این در من دیدید، من یک خائن خواهم بود.
این پژوهشگر سیره معصومین(ع) در پایان گفت: آن حضرت، غیر از سالهای اول هجرت، از نظر معیشت اقتصادی خود و خانواده، با سختی مواجه نبودند اما در عین حال به دلیل آنکه زُهد و تقوا در پیش گرفته بودند زندگی سادهای را اختیار کردند.