کد خبر: 3531460
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۷
مدیر حوزه‌های علمیه تشریح کرد:

پیام‌های حداقلی و حداکثری غدیر

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر حوزه‌های علمیه با تاکید بر تولید متون درسی حوزه با حفظ روانی در عین فخامت و وزانت به تبیین پیام‌های حداکثری و حداقلی غدیر پرداخت و گفت: نصب غدیر در شفاف‌ترین، ماندگارترین، نافذترین و زیباترین وجه صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه امروز 29 شهریور ماه در مراسم رونمایی از تحریر اصول فقه در مجتمع آموزش علوم انسانی المصطفی(ص) گفت: ابلاغ مسئله ولایت و امامت همواره در طول 23 سال رسالت پیامبر(ص) هیچگاه قطع نشد اما در روز عید غدیر رسمیت پیدا کرد.
وی ادامه داد: مهمترین ویژگی غدیر رسمیت یافتن «نصب» به مفهوم سیاسی و حکومتی آن است که حقایق آن در خطبه غدیر از سوی پیامبر(ص) بیان شد و این نصب نیز کاملا واضح و شفاف بود و نباید تصور شود که در آن شفافیت نبوده بلکه کینه‌ها آنقدر شدید بود که اگر توسط پیامبر ابلاغ نمی‌شد چیزی از دین و امامت باقی نمی‌ماند.
اعرافی با بیان اینکه نصب غدیر در شفاف‌ترین، ماندگارترین، نافذترین و زیباترین وجهی صورت گرفته است گفت: ده‌ها نکته روان‌شناسی و مردم‌شناسی در شکل‌گیری حادثه غدیر نهفته است که با وجود تلاش برخی افراد برای محو آثار غدیر نتوانسته‌اند در آن خدشه ایجاد کنند.
وی افزود: انتخاب زمان و مکان حادثه غدیر در روزهای پایانی عمر مبارک پیامبر(ص) و بازگشتن کاروان‌هایی که از غدیر عبور کرده و انتظار برای رسیدن عقب‌ماندگان و ... همه نکات دقیق روان‌شناسی در این ماجراست.
مدیر حوزه‌های علمیه تصریح کرد: غدیر در درون شهر و در مسجد پیامبر رخ نداد تا امری متعارف تلقی شود و حالت انتظار برای تحکیم در اذهان و شفافیت ماجرا، همه بیانگر ماندگاری این حادثه است و در دوران معاصر نیز فردی مانند علامه امینی یکبار دیگر ابرهای تاریکی که برخی تلاش داشتند تا روی این ماجرا قرار دهند را کنار زد.
وی با اشاره به اشکال برخورد و مواجهه با غدیر اظهار کرد: غدیر دارای دو پیام است یکی حداقلی و دیگری حداکثری؛ پیام حداکثری غدیر امامت بلافصل و نیابت تامه پیامبر و تداوم رسالت و نبوت است که ما باید آن را با همه وجود قدر بدانیم و با شفافیت و با برهان و منطق و بدون تقیه و تحمل فشار برای جهانیان بازگو کنیم و اشاعه بدهیم.
پیام حداقلی غدیر
رئیس جامعه المصطفی(ص) تاکید کرد: اما پیام اقلی غدیر، قدر مشترک و وحدت‌آفرینی غدیر است و گذشته از منکران غدیر که گروه اقلیتی هستند این حادثه این پیام را دارد که خاندان پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع)، مصداق «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ» هستند و باید مورد احترام همه مسلمین از هر فرقه و مذهبی باشند و شرط این احترام نیز معرفت و محبت است.
وی افزود: این نکته وحدت‌آفرینی است که آیت‌الله‌العظمی بروجردی نیز بر آن تاکید داشتند و در تقریب میان مذاهب اسلامی دنبال می‌کنیم و امروز هم شاهد محبت اکثر مسلمین نسبت به اهل‌بیت(ع) و خاندان پیامبر(ص) هستیم.
وی در بخش دوم سخنانش با بیان اینکه متون درسی حوزه باید در عین روانی فخامت و وزانت خود را حفظ کند اظهار کرد: توازن میان ادبیات قدیمی و جدید از دیگر مسایلی است که باید رعایت شود زیرا اگر در ادبیات دوره شیخ مفید و صدوق متوقف شویم از ادبیات روز باز می‌مانیم و اگر در ادبیات روز متوقف شویم از ذخائر ارزشمند گذشته حوزه باز خواهیم ماند.
اعرافی ایجاد توازن میان نظریات قدیم و جدید حوزه را از دیگر مسایلی که باید رعایت شود برشمرد و بیان کرد: گرچه تکانه‌های زیادی به فقه وارد شده است ولی هنوز هم فقه در فضای گفتمانی دوره شیخ اعظم انصاری قرار دارد.
تعامل فقیه با گذشته و نیازهای روز
وی تاکید کرد: فقیه مطلق امروز حتما باید با گذشته تعامل علمی داشته باشد اما این به معنای غفلت از نیازهای روز و مسایل نوپدید نیست؛ امروز ما با مسایلی مانند قراردادهای نفتی روبه رو هستیم که موضوعات بسیار پیچیده‌ای دارد.
رئیس جامعه المصطفی(ص) از تولید 500 متن آموزشی در سال‌های اخیر در المصطفی(ص) خبر داد و بر لزوم توسعه آنها با توجه به حدود 150 رشته تحصیلی تاکید کرد.
captcha