کد خبر: 3531953
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۹
سعید رحمانی بیان کرد:

واکنش مسئولانه قهرمانان قصه‌هایم به ولنگاری فرهنگی

گروه هنر: یک فیلمنامه‌نویس سینما و تلویزیون گفت: از نگاه من برخورد با ولنگاری فرهنگی نباید به صورت ضابطه‌ای باشد، برای همین واکنش قهرمان‌های کارهایم نسبت به معضلات موجود، رفتاری مسئولانه مشاهده می‌شود. این روشی است که من برای مواجهه با ولنگاری فرهنگی در کارهایم در پیش گرفته‌ام.

سعید رحمانی، فیلمنامه‌نویس سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره بحث ولنگاری فرهنگی و چگونگی نمود آن در هنر هفتم اینگونه توضیح داد: از نگاه من ولنگاری فرهنگی دارای چند سطح است. شکل اول این موضوع از نگاه ضابطین است که مورد بحث ما نیست، اما شکل دوم که مد نظر ما در این گفت‌وگو است به آن شکلی بر می‌گردد که از دیگاه هنرمندان یا محققان ولنگاری فرهنگی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. به این معنا که اگر ارزیابی می‌شود، چه اتفاقی رخ داده که بعد از گذشت چهار دهه این آسیب، جامعه ما را تهدید کرده است.

وی افزود: درباره بحث مورد نظر(ولنگاری فرهنگی) نظر شخصی من این است که این معضل در کنش وجود ندارد، بلکه بیشتر باید در واکنش به دنبال آن گشت، چون اگر تنها چند نفر رفتاری نامناسب از خود نشان دهند می‌توانیم بگوییم آن چند نفر فرهنگ خود را فراموش کرده‌اند یا به اصطلاح، غرب‌زده هستند، اما وقتی می‌بینیم یک جامعه تماما درگیر آن معضل است، دیگر نمی‌توان انتظار داشت با برخورد چکشی یا لحظه‌ای با چند نفر، ولنگاری فرهنگی فراموش شده و جامعه، راه صحیح را در پیش گیرد. برای مثال می‌توانم به رفتاری که یک نشریه در مواجهه با برخی موضوعات در پیش گرفته اشاره کنم که واکنشی نادرست به یک رفتار نادرست است.

این فیلمنامه‌نویس ادامه داد: با توجه به توضیح فوق باید ارزیابی شود که چرا در جامعه ما نسبت به ولنگاری فرهنگی واکنش صحیح نمود پیدا نمی‌کند؟ واکنش‌هایی که بتواند تاثیرگذار باشد؟ برای درک بهتر از قرآن کریم مثال می‌زنم. خداوند در آیه‌ای به موسی می‌فرماید که نزد فرعون که طاغوت زمان است رفته و با وی سخن بگو و او را به سوی خدا فرا خوان، اما تاکید می‌‌کند که این عمل با زبان نرم انجام شود. برای همین ولنگاری فرهنگی زمانی آسیبش دو چندان می‌شود که ما نتوانیم برخوردی صحیح با آن داشته باشیم.

نویسنده سریال «وفا» تاکید کرد: با توجه به توضیح فوق، می‌خواهم نتیجه بگیریم؛ در ولنگاری فرهنگی دو مرحله وجود دارد. ابتدا کنش‌گری سپس واکنش‌گری، در این میان باید با تاسف اذعان کرد که ما در قسمت دوم بسیار آسیب‌پذیر هستیم، البته اینکه این نقص چگونه به وجود آمده نظر قطعی پیرامون آن وجود ندارد، اما می‌دانم بی‌تردید قوانین و تصمیم‌گیری‌های درست در این زمینه، می‌تواند کمک‌های بسیار موثری در این حوزه باشد، تصمیم‌گیری‌هایی که ضابطه‌ای نبوده، بلکه به شکل کدخدامنشی با ولنگاری فرهنگی برخورد شود، روشی که به عقیده من همه پذیرای آن خواهند بود.

وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: من به عنوان یک هنرمند تلاش می‌کنم که در حیطه رسالت خود آسیب‌های اجتماعی را طرح کنم. برای همین واکنش قهرمان‌های کارهایم نسبت به معضلات موجود، رفتاری مسئولانه مشاهده می‌شود. این روشی است که من برای مواجهه با ولنگاری فرهنگی در کارهایم در پیش گرفته‌ام.

captcha