
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اقشار مختلف مردم که در روز عید سعید غدیر خم برگزار شد، هدف اصلی دشمن در شرایط کنونی را اخلال در اقتصاد کشور دانستند و با اشاره به تأکیدهای مکرر خود برای تحقق اقتصاد مقاومتی، افزودند: دشمن به دنبال بد شدن شرایط اقتصادی مردم و در نهایت ایجاد نارضایتی از اسلام و نظام اسلامی است.
ایشان تأکید کردند: در چنین شرایطی، وظیفه دولت، مجلس و مسئولان بخشهای مختلف و همچنین آحاد مردم، برنامهریزی و اقدام در نقطهی مقابلِ هدفگیری دشمن است.
لزوم تکیه بر توانمندیهای داخلیحجتالاسلام والمسلمین غلامعلی معصومینیا، عضو هیئتعلمی گروه اقتصاد دانشگاه خوارزمی، در گفتوگو با
ایکنا، به بحث درباره راهکارهای ممانعت از اخلال در نظم اقتصادی کشور توسط دشمنان پرداخت و گفت: راهکار اصلی را خود مقام معظم رهبری به خوبی بیان فرمودند که همان اقتصاد مقاومتی یعنی تکیه بر توانمندیهای داخلی است و در چنین شرایطی دشمن توانایی انجام هیچ عملی را نخواهد داشت.
وی ادامه داد: بخش زیادی از هدف دشمن، ایجاد اخلال در نظام اقتصادی کشور و ایجاد ناامیدی در میان مردم است و اگر مردم ناامید شدند، بزرگترین پشتوانه و سرمایه اجتماعی نظام از بین خواهد رفت؛ بنابر این گرچه باید فکر بلندمدت و عمیق داشته باشیم، اما نباید از این مسائلی که مردم درگیر آن هستند، غافل شویم.
مقاومت اقتصادی؛ عنصر مشترک همه کشورهای توسعهیافتهعضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی افزود: اکنون عدهای بر مسئله استقلال تأکید نمیکنند و معقدند دنیا تبدیل به دهکدهای جهانی شده است و به همین دلیل نمیتوانیم مستقل باشیم؛ البته این تفکر در برخی از کشورهای در حال رشد هم وجود دارد.
معصومینیا اظهار کرد: تقریبا عنصر مشترک همه کشورهایی که از لحاظ صنعتی و اقتصادی رشد کردهاند، مقاومت بوده است و به عنوان مثال با مطالعه تاریخ ژاپن به این نتیجه میرسیم که فارغ از وابستگیهای سیاسی و نظامی، ژاپنیها برای رسیدن به توسعه و استقلال اقتصادی، با پای برهنه راه میرفتند، اما کفش خارجی نمیپوشیدند تا به وضعیت امروزی رسیدند.
راه نجات کشور در اقتصاد مقاومتی استعضو هیئتعلمی دانشگاه خوارزمی افزود: ما هم اگر قصد داریم به توسعه و استقلال برسیم باید چنین سختیهایی را تحمل کنیم. کشور آلمان هم در دوره رشد به این نتیجه رسید در صورتیکه به منابع داخلی تکیه نکنند برای همیشه به اقتصاد انگلستان وابسته خواهند شد.
این پژوهشگر اقتصاد اسلامی تأکید کرد: بنابر این ما هم راهی غیر از حرکت در چنین مسیری را در پیش نداریم، اما متأسفانه نه مسئولان و نه بسیاری از مردم، باوری به این مسئله ندارند بلکه بسیاری از مسئولان ما معتقدند با اتکا به دیگران میتوانیم اقتصاد کشور را شکوفا کنیم.
معصومینیا در پایان گفت: مردم ما هم مصرفزده شده و الگوی مصرف ما به نحوی شکل گرفته است که حاضر نیستیم از مصرف خود کاهش داده و یا الگوی مصرف را تغییر دهیم؛ بنابر این تنها را نجات اقتصاد ما همانگونه که مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود فرمودند، اقتصاد مقاومتی است و این همان است که در قرآن و بیانات معصومین(ع) هم به آن اشاره شده است.