کد خبر: 3532636
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۶
قدیمی تأکید کرد:

ضرورت گزینش اخلاقی فرد متقاضی برای تحصیل در رشته پزشکی

گروه سلامت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با تأکید بر اهمیت اخلاق در نظام سلامت برای رفع چالش‌های پیش‌ روی آن خواستار سنجش صلاحیت دانشجویان ورودی علوم پزشکی مطابق با کدهای اخلاقی آن شد.

طیب قدیمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه نمی‌توان تأثیر اخلاق جامعه را بر پزشکی نادیده گرفت اظهار کرد: موضوع اخلاق در همه صنوف جدایی از اخلاق حاکم بر جامعه نیست، نمی‌توان یک حرفه و صنف را مجرد از جامعه در نظر گرفت و تأثیر کلی آن را نادیده انگاشت.

وی افزود: مسأله اخلاق در علوم پزشکی به این دلیل که پزشک و جامعه پزشکی با بزرگترین سرمایه انسانی یعنی سلامت انسان سر و کار دارند بسیار حائز اهمیت است چنانکه هم گیرنده و هم ارائه دهنده خدمت باید نسبت به آن هوشیار باشند.

قدیمی تأکید کرد: فردی که خدمات سلامت ارائه می‌دهد باید بداند چه گوهر گران‌بهایی از مردم را در نزد خود به امانت دارد و خود را مکلف به رعایت یکسری از ارزش‌‌هایی که بدو تاریخ بشر وجود داشته بکند. این ارزش‌ها در جوامعی که نظام‌های ارزشی تلقی می‌شوند با اصول و شئونات دینی آنها عجین‌ بوده و از آن به عنوان اخلاق دینی یاد می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به آیه 32 سوره مائده اظهار کرد: وقتی قرآن صریحا می‌گوید: «مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَميعاً وَ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَميعا» اگر فردی را بکشید و فساد در زمین کنید انگار همه مردم را کشته‌اید و به کسی زندگی بخشید به تمامی بشر زندگی بخشیده‌اید، نشان از اهمیت کاری است که یک فرد می‌تواند در حوزه سلامت برای نجات جان یک انسان بکند به همین دلیل است که در جامعه امروزی پزشکی در پیشگاه قضاوت مردم قرار دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه وقتی فردی پزشکی را به عنوان حرفه انتخاب می‌کند به او از جانب بسیاری افراد اعتماد می‌شود عنوان کرد: این فرد نیز باید با صداقت خویش پیش آید و کار خود را آغاز کند.

قدیمی تصریح کرد: یکی از مشکلات امروز نظام سلامت در جهان و ایران عدم گزینش فرد متقاضی برای تحصیل در رشته پزشکی بر اساس سلامت اجتماعی و سنجش صلاحیت برای حرفه پزشکی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اذعان کرد: یکی از مهمترین دلایل نقصان در حرفه پزشکی عدم وجود همان سیستم گزینشی و صلاحیت سنجی است. اگر کدهای اخلاقی و حرفه‌ای پزشکی را از روز نخست با  صلاحیت کسی که وارد این حرفه می‌شود بسنجیم بسیاری از این مسائل حل می‌شود.

وی با بیان اینکه مسأله اخلاق پزشکی را باید از دریچه اجتماعی دید اظهار کرد: اگر از این دریچه وارد شویم اخلاق همه صنوف من جمله اخلاق پزشکی از جامعه و نهادهای اجتماعی ریشه می‌گیرد لذا باید برگردیم و از نهادهایی مانند خانواده کار خود را برای اصلاح فرهنگ و اخلاق آغاز کنیم بدین ترتیب است که می‌توان چالش‌های پیش روی اخلاق پزشکی را حل کرد.

 

captcha