کد خبر: 3533411
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۹

پدافند غیرعامل در عرصه فرهنگی مورد توجه باشد

گروه اندیشه: مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان این‌که در عرصه فرهنگ نیز باید نگاه پدافند غیرعامل داشته باشیم، افزود: همایش «جنگ نرم و پدافند غیرعامل در حوزه سلامت»، پنجم و ششم اسفندماه در لرستان برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرادیان، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، گفت: باتوجه به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ به‌ویژه در عرصه جنگ نرم، انتظار می‌رود که استان لرستان نیز در این عرصه حرکتی انجام دهد.
وی با اشاره به این‌که در استان لرستان تاکنون کار کلان در عرصه فرهنگی انجام نشده است، اظهار کرد: مسئولان فرهنگی ما شجاعت ورود به کارهای بزرگ فرهنگی را ندارند که این یک ضعف است، لذا ما در صدد هستیم که در راستای دغدغه‌های مقام معظم رهبری سلسله همایش‌های ملی تحت‌عنوان «جنگ نرم و پدافند غیرعامل در حوزه سلامت» را به‌صورت سالانه یا دو سالانه برگزار کنیم، استارت این کار زده شده است که سه نکته جنگ نرم، پدافند غیرعامل و سلامت در این همایش نهفته است.
مرادیان با اشاره به این‌که نگاه ما در عرصه جنگ فرهنگی نگاه دفاعی است، دشمن حمله می‌کند و ما به‌فکر دفع آن هستیم، که این نشان می‌دهد در عرصه فرهنگ نیز مانند عرصه درمانی نگاه ما نگاه پیشگیری نیست، بلکه نگاه درمانی است، بیان کرد: نگاه اول در عرصه پدافند غیرعامل در حوزه جنگ سایبری و نظامی است، ما در این زمینه پیشرفت خوبی داریم در بحث پدافندغیرعامل در حوزه نظامی رشد خوبی داشتیم، اما متأسفانه به فکر فرهنگ نبودیم.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان، تصریح کرد: پدافند غیرعامل یعنی بنیه و زیرساخت ما آن‌قدر قوی باشد که اگر دشمن حمله کرد به‌راحتی بتوانیم آن‌را دفع کنیم و لطمه به ما وارد نشود یا اگر ضربه بخوریم شدت آن کم باشد، نظر ما این است که در عرصه فرهنگ نیز باید نگاه پدافند غیرعامل داشته باشیم، لذا گفتیم در عرصه جنگ نرم که همراه فرهنگ است از نگاه پدافند غیرعامل یعنی تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و تهدیدشناسی، یعنی تهدیدهای دشمن را از قبل شناسایی کنیم.
وی ادامه داد: در نظرداریم با برگزاری این همایش جریان فکری که پژوهشگران و اندیشمندان ما در عرصه قلم با این نگاه قلم بزنند که چه کنیم در عرصه فرهنگ ضربه و لطمه کمتری بخوریم یا به نگاه پدافند غیرعاملی بپردازیم؛ را آغاز کنیم، باید قلم‌ها به این سمت حرکت کند، نه این‌که قلم به این سمت برود که یک فرقه به وجود آمد و باید با آن مواجهه کنیم.
مرادیان با اشاره به این‌که هدف ما از برگزاری این سلسله همایش‌ها ایجاد یک جریان جدید در حوزه فرهنگی است، اظهار کرد: با توجه به این‌که این همایش در راستای یک جریان و فکر جدید برگزار می‌شود، ممکن است که مقالات از نظر کمی بالا باشند اما این احتمال وجود دارد که از نظر کیفی انتظار ما را برآورده نکند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان افزود: همایش «جنگ نرم و پدافند غیرعامل در حوزه سلامت»، پنجم و ششم اسفندماه، در استان برگزار می‌شود که در این راستا مرحله اول و دوم تبلیغات انجام شده و با انجام هماهنگی‌های لازم با مسئولان استانی،  اطلاع‌رسانی در سطح کشور انجام شده و بناست این همایش با همکاری ارگان‌های فرهنگی انجام شود.
وی افزود: با توجه به این‌که عرصه سلامت مربوط به علوم پزشکی است، در نظر داریم همایش پدافند غیرعامل در جنگ نرم در عرصه سلامت باشد، به این معنا که این همایش در سه بخش سلامت اجتماعی، سلامت روحی و روانی و سلامت جسمی اجرا می‌شود.
مرادیان تأکید کرد: برای حضور در این همایش در نظر است که از برخی از مسئولان کشوری در سطح وزرا و نخبگان علمی کشور، دعوت به‌عمل آید.
captcha