کد خبر: 3534939
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۰۵:۲۸
اسلامی:

مذهب‌درمانی یکی از روش‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در دنیاست

گروه اجتماعی: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: امروزه یکی از روش‌های رایج برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بحث مذهب‌درمانی در دنیا است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کرمان، محمدباقر اسلامی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان دیروز یکشنبه، 11 مهر در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم گفت: امروزه یکی از روش‌های رایج برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بحث مذهب درمانی در دنیا است، یعنی در اروپا هم یکی از مسائلی که به عنوان راهکار در این زمینه ارائه کرده‌اند روش مذهب درمانی است چراکه هرچه نقش معنویت در جامعه پر رنگ‌تر شود جرم جنایت کمرنگ‌تر خواهد شد.
وی افزود: متخصصان امور رفتاری ارتکاب بخشی از جنایات و نابسامانی‌های اجتماعی را ناشی از مشکلات روانی می‌دانند و بهداشت روانی در این زمینه نقش بسزایی دارد.
اسلامی با بیان آمار خشونت به عنوان یک آسیب اجتماعی در سنوات اخیر بیان کرد: در سال‌های اخیر خشونت در کل کشور 15 درصد و در استان کرمان 9 درصد افزایش داشته است، بطوریکه سال 93 نسبت به 94، 20 درصد رشد را شاهد بوده‌ایم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: همبستگی اجتماعی مؤدت را زیاد می‌کند و وقتی نوع‌دوست باشیم قانون‌گریز نخواهیم شد و بر مدار قانون حرکت خواهیم کرد، در همین زمینه خود نمازجمعه بهترین نماد همبستگی است که موجب حفظ سرمایه های اجتماعی هم می‌شود.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سنوات اخیر مسئولان را به چهار آسیب عمده متوجه کرده‌اند که عبارتند از، حاشیه‌نشینی، اعتیاد، خانواده و مسائل اخلاقی و مفاسد اجتماعی، بطوریکه آمارهای متفاوتی از این مسائل در سراسر استان کرمان وجود دارد.
اسلامی گفت: مسأله حاشیه‌نشینی به عنوان یک پدیده ناهمگون در شهرهای ما ایجاد شده است بطوریکه در جمهوری اسلامی بعد از انقلاب یک هجوم عظیم به سوی شهرهای بزرگ ایجاد شد، این مردم به حقوق شهروندی دسترسی ندارند و عمدتأ بی بضاعت هستند که مجبور شده‌اند به چنین امری تن دهند و به لحاظ اینکه می‌بینند انباشت ثروت در دست عده‌ای است و آنها اقتصاد مناسب و فرهنگ مناسبی ندارند از این رو ناگزیر به دست زدن به جرم هستند و به طور کلی حاشیه‌نشینی نظام شهری را به هم‌ریخته و موجب بروز آسیب‌های متعدد اجتماعی خواهد شد.
وی در رابطه با عفاف و حجاب هم یادآور شد: مسأله اصلی در این زمینه فرهنگ‌سازی است و آنچه که روحانیون باید در دستور کار قرار دهند حفظ حساسیت عمومی است درحالیکه متأسفانه این حساسیت در جامعه در حال از بین رفتن است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به سبک زندگی اسلامی بیان کرد: متأسفانه جوانان ما مهارت‌های زندگی را بلد نیستند و این امر نیز یک آسیب محسوب می‌شود.
اسلامی تأکید کرد: از سال 92 تا 94 که شناسنامه آسیب‌های اجتماعی را بررسی کرده‌ایم سیر صعودی آسیب‌ها را شاهد بوده‌ایم اما از سال 93 در مسائل خانوادگی کنترل خوبی انجام شده است هرچند که یکسال هم برای این مسأله کافی نیست.
captcha