به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ظهر سهشنبه، 13 مهرماه در مراسم رونمایی از پوستر بیست و سومین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی و تقدیر از برگزیدگان طراحی پوستر گفت: نگاهی به جشنوارههای فرهنگی و دانشجویی که از سوی جهاد دانشگاهی برگزار میشود، نشان میدهد که سن جشنوارههایی مانند یازدهمین دوره جشنواره «ایران مرز پرگهر»، هفدهمین جشنواره «پایاننامههای دانشجویی»، ششمین دوره «مسابقات قرآن دانشجویان جهان اسلام»، جشنواره ملی طریق جاری و بهار افزایش یافته و در حال حاضر باید کیفیت آنها مورد توجه قرار گیرد. وی افزود: مأموریت دفتر فرهنگی جهاد دانشگاهی بازنگری و نوآوری در شکل و اجرای کیفی جشنوارههای فرهنگی است و در این راستا از حضور منتقدان و صاحبنظران نیز استفاده میشود تا برنامههای برگزار شده به نقد گذاشته شود و با همکاری و همفکری آنها نوآوریهایی به مجموعه حرکتهای فرهنگی و هنری تزریق شود.
پورعلی ادامه داد: هدف عمده کتاب سال دانشجویی این بود که در تولید علمی کشور مشارکت جدی داشته باشد و این جشنواره در پی ارتقای سطح کیفی کتابها و مقالات است تا ماحصل پایاننامهها و رسالههای دانشجویان ارشد و دکتری در قالب کتاب به جامعه علمی کشور ارائه شود؛ از این رو برای رخداد این موضوع نیازمند فضای رقابتی و حمایتی است که امیدواریم این فضا برای دانشجویان به وجود آید و مقالات آنها در قالب کتاب منتشر شود.
وی به نقد و بررسی و توسعه فضای گفتوگو پیرامون کتابهای دانشجویان تحصیلات تکمیلی تأکید کرد و گفت: این موضوع اغلب به صورت دروندانشگاهی انجام میشود، در حالی که جشنواره کتاب سال دانشجویی کمک میکند تا با انتشار کتاب، جامعه بیشتری از آن بهرهمند شوند.
پورعلی تصریح کرد: نوآوری در جشنواره کتاب سال دانشجویی یکی از ضرورتهای مهم است و باید به آن بهای بیشتری داده و تلاش شود جامعه دانشجویی بیشتری در آن مشارکت کنند. از سوی دیگر اطلاعرسانی، داوری، حمایت و مشارکتها در این زمینه افزایش یابد. در کنار آن میتوانیم به برنامههای تولیدی سازمان انتشارات هم کمک کنیم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی یادآور شد: یکی از اقدامات مهم دیگر در رابطه با کتاب سال دانشجویی این است که دانشجویان فعال در حوزه تألیف و ترجمه کتاب شناسایی شوند تا به اهداف این جشنواره نزدیک شویم و بتوانیم در امر ترویج کتاب و کتابخوانی نقش مهمی ایفا کنیم.
وی در ادامه مشکل توزیع کتابهای جهاد دانشگاهی را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: متأسفانه مؤلفان نسبت به توزیع کتابهای خود گلهمند هستند؛ از این رو باید تلاش شود سیستم توزیع با دانشجویان نوقلم و صاحب تألیف با سردی برخورد نکند که در این صورت به پایداری آنها در این فضا کمک خواهد کرد.
پورعلی گفت: سیستم توزیع کتاب باید در خدمت فضای کتاب سال دانشجویی قرار گیرد که راهاندازی شعب نمایندگی توزیع کتابهای جهاد دانشگاهی و سیستم الکترونیکی خرید کتاب از برنامههای این حوزه است که تا حدودی توانسته این مشکل را مرتفع کند.
گفتنی است، در پایان این نشست، پوستر بیست و سومین جشنواره کتاب سال دانشجویی رونمایی شد.
گزارش تصویری مراسم را اینجا ببینید.