به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، فارس نوشت: فاطمه مولایی ، در ابتداء در معرفی خود اظهار کرد: فاطمه مولایی، متولد 81/6/7 در شهرستان کلیبر زندگی میکنم، مادرم معلم و پدرم کارمند هستند و یک خواهر بزرگتر از خودم دارم که حافظ 11 جزء از قرآن کریم است.
مولایی دوران قبل از شروع حفظ قرآن خود را یادآور شد و ادامه داد: قبل از شروع به حفظ، هیج علاقهای به خواندن قرآن نداشتم و شاید در طول یک سال بیشتر از نیم جزء هم قرآن نخوانده بودم.
وی با بیان اینکه شبکه قرآن و پخش برنامههای متنوع اصلیترین تأثیر در جذب به قرآن و ایجاد انگیزه برای حفظ قرآن داشته، گفت: بعد از ایجاد علاقه و رغبت به سمت قرآن، متأسفانه با توجه به منطقه محل زندگی که جزو مناطق محروم به شمار میآید، هیچ استاد قرآنی در آن منطقه وجود نداشت و از این رو دنبال راه حل برای یادگیری قرآن بودم.
سریعترین حافظ کل قرآن افزود: شبکه قرآن بیشترین اثر در حفظ قرآن و ایجاد انگیزه در من شد؛ زمانی که مصاحبههای مختلف از حفاظ را در این شبکه میدیدم به حال آنها غبطه خورده و از اینکه در منطقه محل سکونت من چنین امکانی برای حفظ وجود نداشت افسوس میخوردم.
وی با اشاره به اینکه ابتدا در تابستان 93 در حرم امام رضا(ع) توفیق حفظ قرآن را از خداوند طلبیدم، گفت: در شهرستان کلیبر تا آن روز هیچ کلاس و معلم قرآنی وجود نداشت و بعد از گذشت چند ماه، استاد راثی به تمامی مدارس کلیبر مراجعه کرده و برگزاری کلاس قرآنی را در جهت منویات مقام معظم رهبری برای تربیت 10 میلیون حافظ بیان کرد.
حافظ 14 ساله قرآن کریم ادامه داد: استاد یحیی راثی با برگزاری کلاسهای قرآنی در مناطق محروم از جمله کلیبر و روستاهای اطراف مسبب اصلی در یادگیری سریع حفظ قرآن برای من بودند و همچنین باعث شدند قرآن در بین روستائیان نیز گسترش یابد و استعدادهای قرآنی کشف شود.
وی اعلام کرد: از یک مرداد سال 94 حفظ قرآن را زیر نظر استاد راثی شروع کرده و 24 آذرماه همان سال حافظ کل قران کریم همراه با معنای آن شدهام که در حدود 4 ماه و 23 روز دوران حفظ را گذراندم.
مولایی با اشاره به اینکه در ابتداء حفظ، از چند آیه شروع کردم و به تدریج تعداد صفحات با صلاحدید استاد راثی به 10 صفحه رسید، گفت: قبل از اقدام به حفظ قرآن کریم همیشه خمیازه و خواب آلودگی وجودم را فرا میگرفت ولی بعد از اینکه رسما زیر نظر استاد راثی شروع به حفظ کردم، به قدری انگیزه داشتم که کل روز را به قرآن خواندن مشغول باشم؛ در این حال بود که شیطان بین انس من و قرآن وجود نداشت.
وی خطاب به افرادی که علاقه به حفظ قرآن کریم دارند، گفت: شاید در اوایل خستگی و خواب آلودگی ایجاد شود ولی با برنامه منظم و با هدف میتوانند شیطان را از خود دور سازند.
نابغه قرآنی جهان با بیان اینکه حافظان قرآن کریم به دو دسته تقسیم میشوند، گفت: حافظانی که در کنار قرآن به سایر فعالیتهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... مشغول هستند و البته دسته دومی حافظانی که تمامی تلاش خود را در زمینه قرآن و ترویج آن انجام میدهند، هستند.
وی در همین راستا ادامه داد: بیشترین علاقه من در جهت یادگیری و یاددهی قرآن است و تصمیم دارم فعالیتهای اجتماعی خود را در مسیر قرآن جهتدهی کنم و یک استاد قرآن باشم.
مولایی تأکید کرد: این بدان معنی نیست که از سایر فعالیتها خود را محروم میکنم و یا در درسهای درسی ضعیف هستم بلکه بعد از حفظ قرآن متوجه تقویت حافظهام نیز شدهام و الان نیاز به وقت گذاشتن چند ساعته برای یادگیری یک درس مدرسهای ندارم و به راحتی یاد میگیرم و البته همیشه شاگرد اول مدرسه نیز بودهام.
انتقاد از بی توجهی مسؤولان به متولیان قرآنی
وی همچنین اظهار کرد: مسؤولان کمی به فکر متولیان قرآن و آیندگان قرآنی نیز باشند؛ زیرا یک حافظ یا قاری و یا سایر افرادی که در مسیر قرآن گام بر میدارند نیز نیاز به تشویق و ایجاد انگیزه دارند ولی متاسفانه آنچنان که به یک ورزشکار و مسابقات آنها ارزش داده میشود به یک فرد قرآنی و مسابقات قرآنی بها نمیدهند.
نابغه نسل جدید قرآنی به برگزاری آزمون طرح اعطای مدرک قرآنی اشاره کرد و افزود: در مرحله اول این آزمون با رتبه خوب قبول شده و نتایج مرحله دوم این آزمون نیز آبانماه جاری اعلام خواهد شد که به نظرم نتیجه مطلوبی کسب میکنم.
وی به تفاوت رفتار و شخصیت خود قبل از حفظ قرآن و همچنین بعد از حفظ قرآن را بیان کرد و ادامه داد: بعد از حفظ قرآن کریم حس میکنم خداوند خیلی به من نزدیک است و این را از درون قبول کردهام که من فقیر در راه خداوند هستم.
مولایی افزود: زمانی که یک آیه در جزء 4 سوره آل عمران که خداوند در آن فرموده: هیچ یک از اعمال شما نزد خداوند ضایع نخواهد شد را میخواندم در من انگیزه وصفناپذیری رخ داد و به این نتیجه رسیدم همه تلاش خود را برای حفظ قرآن کریم و تدبر در آن انجام دهم؛ زیرا این عمل من نزد خداوند هیچ وقت ضایع نخواهد شد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه کدام یک از سورههای قرآنی تأثیر زیادی داشت، گفت: در سوره صافات، داستان حضرت ابراهیم(ع) چنان زیبا بیان شده است که در دوران حفظ وقتی آن سوره را میخواندم ناخودآگاه اشک میریختم و دوباره از اول سوره را تلاوت میکردم.
سریعترین حافظ کل قرآن جهان، تشویق و علاقه دوستانش به سمت قرآن را یادآور شد و افزود: زمانی که در کلاس استاد راثی ثبت نام کردم تعداد ثبت نام کنندگان کم بود ولی بعد از اینکه خروجی مطلوب از این کلاسها حاصل شد بیشتر دانشآموزان کلیبری به این موضوع علاقهمند شدند و این کلاسها مانند کلاسهای زبان انگلیسی و یا سایر کلاسها که بسیار طرفدار دارد جایگاه پیدا کرد.
وی ادامه داد: یکی از همکلاسیهایم بعد از اینکه من حافظ قرآن شدم، علاقه به یادگیری قرآن پیدا کرد و امروز 3 جزء از قرآن کریم را حفظ کرده و با توفیق الهی حافظ کل قرآن کریم خواهد شد.
مولایی با بیان اینکه حفظ قرآن کریم ربطی به استعداد و هوش فرد ندارد، گفت: با توکل بر خداوند و توفیق ایشان، در هر سطح استعداد و سطح هوشی که باشیم میتوانیم حفظ قرآن را آغاز کنیم و شاید سختی و فشار دوران حفظ زیاد باشد ولی با یاری خداوند و انگیزه میتوان نتیجه مطلوبی کسب کرد.
وی نقش خانوادهها را در یادگیری قرآن موثر دانست و گفت: اول از همه باید خانواده قرآن و یادگیری آن را لازمه زندگی بدانند و فرزندانش را در این مسیر همراهی کنند؛ زیرا خانوادههایی را سراغ دارم که فرزندشان علاقه فراوان به یادگیری قرآن داشته ولی خانوادهها با مهمانها، سفرها و ... این استعداد را خاموش و به فراموشی میسپارند.
این حافظ نخبه خاطرنشان کرد: در دوران حفظ خانواده من همه تفریحات و مسافرت و مهمانیها خود را لغو کردند و پا به پای من در این مسیر همراه شدند و البته اقوام نیز موقعیت ما را درک کرده و از این موضوع ناراحت نبودند.
وی در پایان تأکید کرد: مدارس بهترین مکان برای تشویق و جذب کودکان و نوجوانان به سمت قرآن است و با کتب قوی و فصیح و همچنین مربیان و معلمان آگاه به موضوع این امر اتفاق میافتد.
معلومه که اراده عالی داشتین
ان شالله همیشه در پناه قران موفق باشین