کد خبر: 3536598
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۱
یک فیلمساز:

مهاجرت هنرمندان به شبکه‌های ماهواره‌ای از عواقب ولنگاری فرهنگی است

گروه هنر: کارگردان فیلم «فیلادلفی» گفت: عواقب ولنگاری فرهنگی تنها در رفتار چند بازیگر جلوه نمی‌کند، بلکه در حوزه‌های مختلف تاثیرگذاری دارد که بخشی از آن را می‌توان در مهاجرت عوامل سینما و تلویزیون به شبکه‌های ماهواره‌ای مشاهده کرد.

سیداسماعیل رحیم‌زاده، کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره وضعیت ولنگاری فرهنگی در جامعه هنری گفت: من درباره دیگر هنرها نمی‌توانم اظهار نظر کنم، اما درباره حوزه سینما فکر می‌کنم تا حدودی این حق را داشته باشم که حرف بزنم. درباره سخنان مقام معظم رهبری در حوزه ولنگاری فرهنگی طی چند وقت اخیر، اظهار نظرهای متعددی شده است که بیشتر به حوزه اخلاقی و رفتاری نیز توجه داشته‌اند، اما من می‌خواهم به موضوعی بر مبنای این صحبت‌ها بپردازم که تا به امروز کمتر به آن توجه شده؛ آن هم بحث اشتغال در سینماست.

وی افزود: وقتی از نقش اقتصاد در ولنگاری فرهنگی سخن می‌گویم منظورم این است که وضعیت کار کردن در سینما برای همه عوامل به طور یکسان فراهم نیست. برای مثال خودم را مثال می‌زنم. بعد از فیلم «فیلادلفی»  که درباره مبارزات حزب‌الله بود، دیگر فرصت کار کردن در سینما را پیدا نکردم. این اتفاق نیز به این دلیل روی داده که هیچ گاه نمی‌خواستم در سینما وارد باند یا جریانی شوم، به همین دلیل است که مدت‌ها در بیکاری به سر می‌برم. 

این فیلمساز گفت: وقتی فیلمسازانی که دغدغه کار ارزشی دارند بیکار می‌شوند، نتیجه آن خواهد شد که سینماگرانی اجازه فعالیت پیدا خواهند کرد که تمام فکر و ذکرشان جلب رضایت جشنواره‌های خارجی است، به همین دلیل شکلی دیگر از ولنگاری فرهنگی نمود پیدا می‌کند. در ادامه بحث می‌خواهم به مهاجرت برخی از عوامل سینما و تلویزیون به شبکه‌هایی چون «جم» اشاره کنم. 

کارگردان فیلم «فیلادلفی» ادامه داد: اگر پای صحبت اکثر کسانی که به شبکه‌های ماهواره‌ای کوچ کرده‌اند بنشینیم متوجه خواهیم شد که نبود بازار کار، آنها را مجبور کرده که دست به این اقدام بزنند، در حالی که هیچ یک از آنها قلباً راضی به انجام این کار نیستند. به همین دلیل می‌توان این مسئله را هم به نوعی از حاشیه‌های ولنگاری فرهنگی در سینما دانست. درباره چرایی تاکیدم به روی نقش اقتصاد در حوزه سینما باید بگویم که هنرمندان ما افرادی هستند که در جامعه دینی رشد کرده‌اند. برای همین اگر فرصت کار کردن داشته باشند مطمئن باشید هیچ گاه به سمت رفتارهای غیر فرهنگی سوق پیدا نخواهند کرد. 

رحیم‌زاده در بخش دیگری از سخنانش به مراکز دینی و انقلابی پیشنهاد کرد: مراکزی چون انجمن سینمای دفاع مقدس یا موسسه شهید آوینی بخش‌هایی هستند که برای سینماگران متعهد کشورمان تکیه‌گاهی برای ساخت فیلم‌های دینی و قرآنی هستند. با این توضیح اگر این مراکز نتوانند حمایت لازم را در این حوزه داشته باشند فیلمسازان دغدغه‌مند دیگر نقطه اتکایی برای انجام کارهایشان نخواهند داشت. در این بخش باید تاکید کنم که حمایت معنوی مراکزی چون حوزه‌های علمیه از کارهایی که دغدغه دین دارند، می‌تواند در حوزه مبارزه با ولنگاری فرهنگی در حوزه هنر هفتم نقش مهمی ایفا کند. 

وی در انتهای سخنان خود تاکید کرد: ولنگاری فرهنگی آسیبی نیست که به واسطه دستور یا بخشنامه سازمان سینمایی برطرف شود، بلکه جریانی است که ریشه در فرهنگ و اقتصاد این سرزمین دارد، برای همین باید برای مواجهه با آن، زمان و هزینه کافی صرف کرد تا با گذشت زمان، هنرمندانی تربیت شوند که در مقابل ولنگاری فرهنگی همچون کوه مقاوم باشند.

captcha