کد خبر: 3536604
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۱

جنبش اسلامی نیجریه درصدد اعتراض قانونی

گروه بین‌الملل: جنبش اسلامی نیجریه قصد دارد از طریق کانال‌های قانونی علیه تصمیم حکومت ایالت کادونا مبنی بر غیرقانونی خواندن همه فعالیت‌های این گروه اقدام کند.

جنبش اسلامی نیجریه درصدد اعتراض قانونی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری شبکه «Press TV»، مقامات ایالت کادونا در نیجریه، روز جمعه، 16 مهر، در ادامه سرکوب جمعیت مسلمانان این ایالت، جنبش اسلامی نیجریه، که جنبشی شیعی به رهبری شیخ ابراهیم زکزاکی است، غیرقانونی اعلام و فعالیت‌های آن را ممنوع کرد.

ابراهیم موسی، سخنگوی این گروه، دیروز، 17 مهر، اعلام کرد: اعضای جنبش از این ممنوعیت نمی‌ترسند و با توسل به ابزارهای قانونی و صلح‌جویانه، این ممنوعیت را به چالش خواهند کشید.

دولت ایالت کادونا در آستانه فرا رسیدن سالروز شهادت امام حسین(ع) تهدید کرد که اعضای جنبش اسلامی نیجریه در صورت برگزاری برنامه‌های عزاداری و شرکت در آن‌ها، ممکن است با مجازات زندان و جریمه و یا هر دو مواجه شوند.

جنبش اسلامی نیجریه در آذرماه سال گذشته زمانی که نیروهای ارتش به اعضای این گروه خمله کردند، متهم به برگزاری «اجتماعات غیرقانونی» و «انسداد بزرگراه‌های عمومی» شد، اتهامی که این جنبش به شدت رد می‌کند.

21 آذر ماه سال 94 نیروهای نیجریه به برنامه شیعیان در یکی از مراکز اسلامی شهر زاریا حمله کردند. این حمله به بهانه مسدود شدن راه کاروان ارتش از سوی شیعیان و تلاش برای ترور رئیس ارتش انجام شد.

یک روز بعد از این حادثه، نیروهای ارتش نیجریه به خانه شیخ زکزاکی، رهبر شیعیان نیجریه حمله کرده و پس از کشتن محافظان و برخی از اعضای خانواده‌اش، وی را دستگیر کردند.

بنابر تحقیقات قضایی نیروهای نظامی نیجریه 348 نفر از اعضای جمعیت اسلامی شیعیان را طی دو روز حمله کشتند، اما منابع بی طرف آمار کشته شدگان را بسیار بالاتر تخمین می زنند.

از آن زمان شیخ زکزاکی و همسرش به صورت غیرقانونی در بازداشت هستند.

در ماه‌های اخیر مردم نیجریه بارها برای آزادی شیخ زکزاکی تظاهرات‌ اعتراض‌آمیز در نقاط مختلف این کشور برگزار کرده‌اند.

captcha