به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از تانزانیا، مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) دیروز، 18 مهرماه، در هفتمین روز محرم در مسجد امام علی(ع) منطقه کیگامبونی دارالسلام تانزانیا برگزار شد.
علی باقری، رایزن فرهنگی ایران در تانزانیا طی سخنانی در این مراسم با بیان اینکه اینکه امام حسین(ع) قیام کرد تا بشریت را از ظلم و جهالت نجات دهد، گفت: مکتب عاشورا، مکتبی نجاتبخش و متعلق به همه ملل و همه عصرها است و در طول تاریخ، آزادگان و محرومان عاشق آن بودهاند.
جون بن حوی؛ برگ زرین آفریقاییها در نهضت عاشورا وی با اشاره به شهادت جون بن حوی، غلام سیاهپوست ابوذر غفاری در رکاب امام حسین(ع) گفت: جون، برگ زرین آفریقاییها در نهضت عاشورا است، او شاید فکر نمیکرد مورد پذیرش قرار گیرد؛ اما با استقبال امام حسین(ع) مواجه شد و امام هنگام شهادت برای جون دعا کرد.
فرهنگ عاشورا با فطرتهای پاک عجین است باقری تصریح کرد: فرهنگ عاشورا با فطرتهای پاک عجین است و ملتهای تحت ستم همچون مردم آفریقا الفت خاصی با عاشورا دارند.
در ادامه مراسم علیاصغر صادقی، مداح اعزامی از ایران به اجرای مراسم روضهخوانی و نوحهخوانی پرداخت که مورد استقبال گسترده حضار قرار گرفت.
مسجد امام علی(ع) در منطقه کیگامبونی توسط عدهای از شیعیان خیر ساخته و خانه عالم دینی و مدرسه قرآنی حضرت زهرا(س) نیز در آن واقع شده است. این مسجد به جهت نداشتن بودجه و فقیربودن مردم محلی، فاقد فرش و برق و نیازمند کمک افراد خیر است تا آماده بهرهبرداری شود.
مجلس عزای حسینی در مدرسه البتول
بنا بر این گزارش، دیروز همچنین مراسم عزاداری امام حسین(ع) در مدرسه «البتول» منطقه بگالا در دارالسلام برگزار شد و رایزن فرهنگی ایران در تانزانیا طی سخنانی در این مراسم با اشاره به جایگاه دختران در اسلام گفت: بر خلاف تصور کفار قریش، خداوند دختر پیامبر(ص) را خیر کثیر توصیف کرد و آن حضرت را ادامهدهنده نسل پیامبر اسلام(ص) دانست.
باقری با اشاره به اینکه دختران و زنان، اساس خانواده را تشکیل میدهند و نقشی اساسی در تشکیل یک جامعه توحیدی پویا دارند، افزود: حضرت زهرا(س) به عنوان بانویی که خداوند او را خیر کثیر توصیف کرد، فرزندانی تربیت کرد که دین خدا را تا ابد بیمه کردند.
امام حسین(ع)؛ بنیانگذار و حضرت زینب(س)؛ پیامرسان عاشورا وی تصریح کرد: نهضت عاشورا که سالار و بنیانگذار آن امام حسین(ع) و پیامرسان آن حضرت زینب(س) بود، یکی از برکات حضرت زهرا(س) است و توانست دین اسلام را تا ابد زنده نگه دارد.
رایزن فرهنگی ضمن تشریح نکات اخلاقی و روانشناسی رفتار محبتآمیز پیامبر نسبت به امام حسین(ع) در دوران کودکی، دشمنان آن حضرت را کسانی توصیف کرد که بویی از انسانیت نبرده بودند؛ اما در عین حال ادعای مسلمانی و جانشینی پیامبر را داشتند.
افراطگرایان؛ پیرو یزیدیان زمان امام حسین(ع) علی باقری گروههای افراطی عصر حاضر را پیرو همان یزیدیان عصر امام حسین(ع) دانست که با اعمال خود آبروی اسلام را بردهاند؛ در حالی که هیچ ارتباطی با اسلام ندارند.
در ادامه مراسم مدرسه البتول، علیاصغر صادقی مداحی کرد و در پایان دانشآموزان مدرسه به نوحهخوانی پرداختند.
مدرسه البتول وابسته به مؤسسه الزهرا(س) تانزانیا است، این مؤسسه توسط عدهای از بانوان آفریقایی فارغالتحصیل از ایران تأسیس شده است.
مدرسه البتول اکنون کلاسهای درس خود را در ساختمان نیمه تمام حسینیه خود برگزار میکند و در مقطع پیش دبستانی و ابتدایی 80 دانشآموز دارد.
120 دانشآموز نیز در مدرسه دینی این مدرسه به فراگیری و حفظ قرآن مشغولند، مجوز رسمی این مدرسه به دلیل ناتمامبودن ساختمان آن صادر نشده و صدور مجوز، موکول به اتمام پروژه ساختمانی آن شده است.
عزاداری حسینی در مسجد امام علی(ع) دارالسلامشور و نوای حسینی در مدرسه البتول تانزانیا