کد خبر: 3537714
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۸

همایش بزرگ رهروان زینبی در زنجان برگزار شد

گروه اجتماعی: همایش بزرگ رهروان زینبی 23 مهرماه با حضور بانوان زنجانی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از زنجان، شامگاه دیروز جمعه 23 مهرماه، همایش بزرگ رهروان زینبی به میزبانی زینبیه اعظم زنجان برگزار شد. در این همایش از خانواده شهید مدافع حرم، داوود مرادخانی، تجلیل شد و دختر این شهید والا مقام میثاق‌نامه لبیک یا زینب (س)، میثاق‌نامه خواهران و بانوان که برگرفته از مبانی و اهداف نهضت حسینی است را قرائت کرد و در حاشیه این برنامه برگه‌هایی بین‌ بانوان حاضر در همایش توزیع شده که در آن نوشته شده بود اگر حضرت زینب (س) الان در بین ما بودند چه انتظاری از بانوان داشتند؟

سخنران این همایش ، آیت‌الله محمد حاج‌ابوالقاسم دولابی، نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری بود که با تاکید بر حفظ عفت و حیا از سوی زنان به تأسی از حضرت زینب(س)، اظهار کرد: با یکی مرور تاریخی، نقش زنان در حادثه عاشورا در چهار مقطع قابل تبیین است.

آیت‌الله دولابی گفت: در هر یک از این چهار مقطع زنان برجسته و شاخصی را می‌بینیم که می‌توانند الگوی همه آزادگان عالم باشند و نکته جالب توجه این است که در هر چهار مقطع نام حضرت زینب(س) می‌درخشد.

وی با اشاره به چرایی و چگونگی ایستادگی و رشادت جوانان و نوجوانانی همچون حضرت عباس (ع) و حضرت علی اکبر(ع) تصریح کرد: اگر کمی به قبل از واقعه عاشورا بنگریم خواهیم دید که بانوان پاکدامنی این فرزندان را تربیت کردند که چهار فرزند از پسران بانو ام‌البنین(ع) از جمله آنها بودند.

آیت‌الله دولابی با اشاره به نقش تعدادی دیگر از بانوان در حادثه عاشورا گفت: ماریه دختر منقذ معروف به عبدیه بصریه از بانوان با اخلاص و شیعه بصره بود همچنین همسر زهیر نیز از دیگر بانوانی بود که نقش به‌سزایی در همراه کردن همسر خود به کربلا داشت، این بانو با این که می‌دانست همراه شدن با کربلاییان راهی بی‌بازگشت است اما او را متقاعد کرد که با امام حسین (ع) همراه شود و همین بانو در ﻟﺤﻆﻪ ﻭﺩاﻉ ﺑﺎ ﺯﻫﻴﺮ ﺩﺭﺧﻮاﺳﺘﺶ اﻳﻦ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ای زهیر «ﻣﺮا ﻧﺰﺩ ﺟﺪ ﺣﺴﻴﻦ(ع) ﻳﺎﺩ ﻛﻦ».

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه مقطع دیگر نیز مربوط به بطن حادثه عاشورا است، تاکید کرد: در این مقطع نیز تعداد زیادی از بانوان شاهد شهادت فرزندان خود بودند، اما ذره‌ای شک و تردید در راهی که انتخاب کرده بودند، به خود راه ندادند.

وی با اشاره به نقش حضرت زینب(س) قبل، حین و پس از واقعه عاشورا گفت: پس از واقعه عاشورا، ایشان آن چنان فصیح و بلیغ صحبت کرده و خطبه‌خوانی کردند که مردم کوفه می‌گفتند گویا علی(ع) خطابه می‌خواند.

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر حفظ عفت و حیا از سوی زنان به تاسی از حضرت زینب(س) گفت: یک زن مومن و مسلمان، نه اینکه هنر نداشته و توانایی جلوه‌گری نداشته باشد، بلکه توانایی‌های خود را در چارچوب شرعی استفاده می‌کند.

آیت‌الله دولابی با بیان اینکه هم اکنون نیز نقش بانوان حساس و تاثیرگذار است، تصریح کرد: همین امروز نیز میدان جنگ و شهادت و عرصه شهادت باز و فراهم است و رزمندگانی که برای دفاع از حرم می‌روند در دامان همین زنان پرورش یافته‌اند.

در ادامه این همایش، حجت‌الاسلام محمود محمدی، معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه همایش رهروان زینبی یکی از برنامه‌های اجرایی در قالب طرح بصیرت عاشورایی است، اظهار کرد: طرح بصیرت عاشورایی امسال در 81 بقعه متبرکه استان به مدت دو ماه و تا پایان ماه صفر اجرا می‌شود.

معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: تقویت باورهای دینی، ترویج معارف اهل بیت (ع) بخصوص امام حسین (ع)، تبیین سبک زندگی حسینی و ایجاد بصیرت افزایی در میان مردم و پاسخگویی به شبهات دینی مردم از اهداف اجرای طرح بصیرت عاشورایی است.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به اینکه همایش رهروان زینبی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های اجرایی در قالب طرح بصیرت عاشورایی است، تصریح کرد: هر سال در قالب این همایش سیره و شخصیت حضرت زینب (س) تببین، خطبه آن حضرت در کوفه تشریح می‌شود.

captcha