پیرحسین کولیوند، رئیس مرکز مدیرت حوادث و فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح وضعیت آمادگی وزارت بهداشت برای راهپیمایی اربعین پرداخت و تصریح کرد: مسئولیت بهداشت و درمان در کمیته اربعین به وزارت بهداشت سپرده شده است و وزارت بهداشت نیز این وظیفه را به دو بخش خارجی و داخلی تقسیم کرده است.
وی ادامه داد: مسئولیت بخش خارجی بهداشت و درمان بر عهده مرکز پزشکی حج و زیارت سازمان هلال احمر و اداره کل بهداشت و محیط وزارت بهداشت و بخش داخلی نیز بر عهده اورژانس کشور گذاشته شده است که در این راستا سایر نهادها مانند بهداشت و درمان سپاه پاسداران، بهداری نیروهای مسلح نیز وزارت بهداشت را یاری میکنند.
رئیس اورژانس کشور با تأکید بر اینکه امسال تدابیر بهتری نسبت به سال گذشته اندیشیده عنوان کرد: برنامه ریزی منسجم و مفصلی برای در خصوص امداد رسانی و فوریتهای پزشکی به زائرین در خاک ایران و عراق انجام شده است.
همکاری مسئولان عراقی
وی افزود: مدیران اورژانس دو استان ایلام و خوزستان با استانداران جلساتی را در خصوص هماهنگی دستگاهها برای راهپیمایی اربعین انجام داده و دیدارهایی را با مسئولان عراقی داشته و آنها هم به صورت جدی در این خصوص همکاری میکنند.
رئیس بیمارستان خاتمالانبیا(ص) در ادامه به نحوه استقرار تجیزات امدادی و بیمارستانی اشاره کرد و گفت: مرکز پزشکی حج و زیارت 4 دستگاه اتوبوس آمبولانس را در شهر نجف، کربلا و بین راه برای اعزام مصدومان احتمالی مستقر کرده و بیمارستانهای صحرایی مختلفی در سه مرز چزابه، شلمچه و مهران با همکاری ستاد نیروهای مسلح و سپاه پاسداران و شهرداری تهران برپا میشود. وزارت بهداشت هم علاوه بر توسعه بیمارستانهای خود چندین درمانگاه صحرایی در کنار مرزهای غربی برپا میکند.
از مرزهای شرقی تا غربی هر 10 کیلومتر یک آمبولانس/ ورود ناوگان هوایی در امداد رسانی اربعین
وی اضافه کرد: از مرز پاکستان و افغانستان تا مرز عراق هر 10 کیلومتر به صورت آماده باش دستگاههای آمبولانس مستقر شده؛ از شهر ایلام تا مرز مهران هر سه تا 5 کیلومتر یک دستگاه آمبولانس مستقر میشود این وضعیت در شهرهای سوسنگرد و بستان تا مرز چزابه، آبادان و خرمشهر تا مرز شلمچه برقرار است.
کولیوند تأکید کرد: اتومبیل امدادی و آمبولانس برای انتقال مصدوم به تعداد کافی پیشبینی و 4 فروند هواپیما برای اولین بار و چندین فروند بالگرد نیز برای راهپیمایی بزرگ اربعین در نظر گرفته شده است.
کنترل بهداشتی گیتهای مرزی
این مدیر ارشد وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت آموزش به زوار اربعین اظهار کرد: آموزش اولیه به زوار بسیار مهم بوده و در این راستا قرار است به مردم و زوار و به ویژه برپا کنندگان موکبها آموزشهایی در خصوص نکات بهداشتی و کمکهای اولیه داده شود، ضمن اینکه دستورالعملهایی از سوی وزارت بهداشت به این موکبها ابلاغ شده است.
رئیس اورژانس کشور با اشاره به اهمیت مراقبت از ورود هرگونه ویروس و عوامل بیماریزا به کشور در ایام اربعین بیان کرد: تمامی گیتهای ورودی و خروجی مرزها از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت و درمان کنترل و به 36 نفر از متخصصان بهداشت در کشور عراق نیز آموزشهای ویژهای در این رابطه داده شده است.