احمد زرنگار، سرپرست معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره برنامه سازمان دارالقرآن در رابطه با تصحیح قرآن گفت: از چندی پیش در پی این بودیم تا برای کارشناسان تصحیح قرآن کریم، دورههای آموزشی برگزار کنیم که در این راستا این دورهها از پنجشنبه هفته جاری آغاز خواهد شد.وی افزود: موضوعات این کارگاهها کتابت قرآن، رسمالخط، تجوید، چاپ و نشر قرآن، ادبیات عرب، اعراب قرآن، ترجمههای قرآن، نحوه غلطگیری و چگونگی به وجود آمدن اغلاط در قرآن و شیوههای تصحیح برتر است و اساتید برجسته قرآنی تدریس آن را بر عهده خواهند داشت.
زرنگار ادامه داد: حجتالاسلام حبیبی، عضو کارگروه تحقیقات سازمان دارالقرآن که کتابی هم درباره رسم و ضبط قرآن نوشتهاند، مسائلی در رابطه با کتابت قرآن را مورد بحث قرار میدهند، استاد سیدمحسن موسویبلده، تجوید کاربردی قرآن را که در رابطه با تصحیح قرآن است، تدریس میکنند و اعراب، ترجمه و آسیبشناسی آن نیز برعهده من خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه این کلاسها به صورت کارگاهی بوده و حدود یک تا دو جلسه برای هر بحث خواهد بود، عنوان کرد: یکی از مباحثی که در کارگاههای آموزشی تصحیح قرآن مورد توجه قرار گرفته، آشنایی با رایانه و علوم مربوط به آن است؛ چرا که قرآنهایی که برای اخذ مجوز به سازمان دارالقرآن میآیند، به صورت فایل و لوح فشرده هستند؛ از این رو مصححان باید با رایانه بیشترآشنا باشند. از سوی دیگر بحث چاپ و نشر قرآن نیز توسط سیدحسین صدرالحفاظ، تصحیح برتر توسط عزیزالله مرتضوی (مدیر امور تصحیح) و نحوه غلطگیری نیز توسط علی مشهدپور(کارشناس این حوزه)، تدریس خواهد شد.
زرنگار با اشاره به تعداد مصححان حاضر در این دورههای آموزشی گفت: این دورهها که از 29 مهرماه آغاز میشود، 32 نفر از مصححانی که از میان بیش از 60 نفر انتخاب شدهاند، حضور مییابند و هر هفته پنجشنبهها از ساعت 8:30 تا 12 طی 9 هفته ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: هفته جاری با تدریس استاد حبیبی درباره کتابت و انواع قرآنهای موجود آغاز میشود و به نظر میرسد این موضوع هفته آینده نیز ادامه یابد و سپس موضوعات دیگر در هفتههای آتی برگزار میشود.
جدول دوره آموزشی تصحیح قرآن به همراه زمانبندی و اساتید