کد خبر: 3538625
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۷

ارادت به خادمی ثامن‌الحجج وجه تسمیه مؤسسه خادم‌الرضا(ع) کوثر زابل/ کودکان؛ محور فعالیت‌های مؤسسه

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت خادم‌الرضا(ع) کوثر از جمله مراکز مردمی است که در سیستان و بلوچستان، شهرستان زابل با وجود مشکلات مختلف با اخذ شهریه اندک و بعضاً حمایت خیرین به‌دلیل تمسک به حدیث ثقلین هنوز پا برجاست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هنگامی که سخنی از مناطق محروم کشور به میان می‌آید، اولین استانی که به ذهن متبادر می‌شود، سیستان و بلوچستان با شهرها و روستاهایش است. استانی در جنوب شرقی کشور که در کنار محرومیت از خیلی از امکانات، فعالیت‌های قرآنی نیز در آنجا کمرنگ دیده شده است.
اما مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت خادم‌الرضا(ع) کوثر از جمله مؤسسات و تشکل‌های مردمی است که دوشا دوش دیگر مراکز قرآنی ـ مردمی در شهرستان زابل با وجود مشکلات و مسائل مختلف از جمله نبود مکانی مناسب برای جمع‌آوری کتاب‌ها و همچنین محلی برای برگزاری کلاس‌های قرآنی، اما هنوز فعالیتش را کما‌کان ادامه داده است.
این مؤسسه فعالیتش را به صورت غیررسمی از سال 90 با مدیریت حجت‌الاسلام والمسلمین حسن صیادی که دارای تحصیلات حوزوی است، آغاز کرد و پس از آن در سال 93 موفق به رسمیت بخشیدن به فعالیتش با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
هنگامی که از حجت‌الاسلام صیادی درباره هدف راه‌اندازی این مؤسسه پرسیدم، می‌گوید: «در برپایی دوره‌ها بیشتر محوریتمان بر روی نونهالان است، لذا در نظر داریم تا خردسالان پس از اتمام دوره‌ها در کنار آشنایی با قرآن با اهل‌ بیت(ع) و احکام آشنا شوند».
وی با اشاره به اینکه سعیمان بر این است که با خردسالان بیشتر به صورت عملی کار شود، اظهار می‌کند: «سعی داریم که احکام مورد نیاز را که متأسفانه در جامعه امروزی به دست فراموشی سپرده شده است را با این قرآن‌آموزان نونهال کار کنیم».
ارادت به خادمی ثامن‌الحجج وجه تسمیه مؤسسه خادم‌الرضا(ع) کوثر زابل/ کودکان؛ محور فعالیت‌های مؤسسه
در این مؤسسه دوره‌هایی روخوانی، روان‌خوانی، حفظ قرآن، مفاهیم، تجوید، تفسیر در مقاطع مختلف سنی خردسالان و بزرگسالان برگزار می‌شود، وی ادامه می‌دهد: «دوره‌هایی برای علاقه‌مندان به حفظ عمومی و هم مفهومی در مؤسسه در حال برپایی است، حفظ عمومی ویژه افرادیست که مدنظر دارند در مسابقات شرکت کنند و حفظ مفهومی نیز برای علاقه‌مندانیست که تا الان حدود هشت جزء پیش رفته‌اند».
وی با تأکید بر اینکه کلاس‌ها در نوبت عصر تشکیل می‌شود، عنوان می‌کند: «اما دوره‌های خردسالان صبح‌ها تشکیل می‌شود و برای بزرگسالان به‌دلیل اینکه صبح‌ها مشغله دارند، دوره‌هایی در نوبت بعدازظهر درنظر گرفته شده است».
این مؤسسه متشکل از هیئت مدیره سه نفر است که طی جلسات آنها تصمیمات مهم مؤسسه اخذ می‌شود و برای اجرا در اختیار مدیریت قرار داده می‌شود، این اعضا متشکل از مرضیه شیرازی، ام‌البنین سنچولی و سمیه بذری است.
صیادی ادامه می‌هد: «مدیریت داخلی با مرضیه شیرازی است و من به‌عنوان مدیرعامل مؤسسه هستم یعنی بیشتر فعالیت‌های مؤسسه را من انجام می‌دهم اما مسئولیت داخلی مؤسسه برعهده وی است».
هنگامی که از او درباره وجه تسمیه نامگذاری مؤسسه می‌پرسم؟ می‌گوید: «چند اسم مشخص شد اما به‌دلیل تشابه اسمی مادام بازگشت می‌خورد و اسم‌ها پذیرفته نمی‌شدند، لذا برای بار آخر عنوان «خادم‌الرضا» را انتخاب کردیم اما به‌دلیل اینکه بازگشت نخورد کارمند ثبت احوال «کوثر» را در امتداد اسم مؤسسه اضافه کرده بود که ثبت شد».
این مؤسسه که به‌دلیل ارادتی که به خادمی حضرت علی‌بن موسی‌الرضا(ع) داشته است بخش اول این عنوان را برگزیده است. وی ادامه می‌دهد: «نیت کردیم به‌دلیل این ارادتی که داریم از همین راه دور خادم ایشان شویم و لذا این نام را برگزیدیم».
ارادت به خادمی ثامن‌الحجج وجه تسمیه مؤسسه خادم‌الرضا(ع) کوثر زابل/ کودکان؛ محور فعالیت‌های مؤسسه
وی با ابراز گلایه از وضعیت مالی نامناسب مؤسسه، اظهار می‌کند: «به‌دلیل این امر نه بخش روابط‌عمومی مناسب و نه کارگزینی داریم. بلکه خواهر من «زهرا صیادی» به‌عنوان مسئول فرهنگی و آموزش، فعالیت‌های این بخش را برعهده گرفته‌ است».
صیادی با اشاره به فعالیت‌های این مؤسسه و اینکه در کل منطقه سیستان 24 مربی برای برپایی دوره‌های مختلف داریم که هر هفته استادی از زابل برای آنها دوره تربیتی هم برای مربیان و هم برای متربیان قرار داده است، اضافه می‌کند: «دوره‌های تربیت مربی روخوانی، روانخوانی، تجوید و ... به صورت متنوع و متعدد با بهره‌گیری از اساتید قم و تهران در سطح استان و شهرستان زابل برپا کردیم، چنانکه تابستان امسال دوره‌ای را با حضور یکی از اساتید حوزه علمیه به منظور آموزش روش تدریس و  شیوه تدریس برای 70 نفر از طلاب انجام گرفت».
وی می‌گوید: «متأسفانه برخی از مربیان در مؤسسات از نظر اخلاقی در سطح پائینی هستند که این دوره‌ها به منظور پرورش و تربیت مربیان علاقه‌مند انجام گرفت که اینها در طول سال و در مؤسسات گوناگون مشغول به آموزش علاقه‌مندان هستند».
این مؤسسه که تا‌کنون بیش از پنج هزار قرآن‌آموز به‌ویژه در مقطع خردسالان داشته است که اکثراً به‌دلیل ممتاز بودن موفق به پذیرش در مدارس شاهد و نمونه شده‌اند.
از صیادی درباره افتخارات مؤسسه می‌پرسم، ادامه می‌دهد: «مؤسسه در استان طی آزمون‌های حفظ قرآن که از سوی وزارت ارشاد برگزار می‌شده است، رتبه الف را کسب کرده است و طی هفته قرآن و عترت نیز در جشنواره‌ای به‌عنوان مؤسسه برتر در سطح استان انتخاب شد. همچنین در نمایشگاه‌های قرآن و کتاب در سطح استان شرکت داشته‌ایم».
این مؤسسه که عضو اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت نیز هست با تمسک به حدیث ثقلین و با هدف آشنایی نونهالان قرآن و عترت راه‌اندازی شده است، صیادی ادامه می‌دهد: «دشمن بر روی این منطقه خیلی حساس است و به‌عنوان تنگه احد معرفی شده است که دشمن خیلی بر روی این منطقه سرمایه گذاری می‌کند تا مردم این منطقه را به سمت وسوی خود گرایش دهند اما متأسفانه مسئولان توجهی به این موضوع ندارند، به گونه‌ای که شعارها و حرف‌هایی و یا قول‌های مساعدی در این زمینه‌ها می‌دهند اما متأسفانه حمایت‌های عملی و مالی و تجهیزاتی انجام نمی‌دهند».
وی تصریح می‌کند: «چون این منطقه حساس است و احساس نیاز می‌کردیم لذا بر آن شدیم که این مؤسسه را راه‌اندازی کنیم تا قرآن و عترت را وارد خانواده‌ها کنیم».
ارادت به خادمی ثامن‌الحجج وجه تسمیه مؤسسه خادم‌الرضا(ع) کوثر زابل/ کودکان؛ محور فعالیت‌های مؤسسه
صیادی با اشاره به اینکه در سطح استان از مؤسسات خوب حمایت می‌شود اما در سطح شهرستان متأسفانه این امر انجام نمی‌گیرد، اضافه می‌کند: «خیرین نیز به مانند گذشته به‌دلیل شرایط اقتصادی پیش آمده بر آنها، کمکی در این زمینه نمی‌کنند مثلاً ما ماهیانه 600 هزار تومان هزینه مکان مؤسسه را پرداخت می‌کنیم. از سوی دیگر علاقه‌مندان به شرکت در این دوره کم هستند با وجود اینکه هزینه‌های کمی برای دوره‌ها می‌گیریم».
وی با اشاره به اینکه روحیه علاقه‌مندی به قرآن در میان این علاقه‌مندان زیاد است، اضافه می‌کند: «اما متأسفانه به‌دلیل اینکه جزو مناطق محروم نیز هست، آنگونه که باید در این منطقه کار نمی‌شود با وجود اینکه فضای مؤسسه ما کوچک است، بعضاً کلاس‌ها را در دفتر و یا حال برگزار می‌کنیم».
مدیر مؤسسه خادم‌الرضا(ع) از مسئولان درخواست می‌کند که نسبت به این منطقه دلسوزانه و همراه با عمل کار کنند.
سمیرا انصاری
captcha