به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سی و سومین همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران یکی از وظایف مهم دولتها را افزایش تابآوری و تحمل پذیری جامعه در برابر وقوع حوادث بیان کرد و افزود: لازم است حکومت و دولتها مردم را برای حل مسائل و مشکلات توانمند کنند اما متاسفانه نه در آموزش عالی و نه در آموزش و پرورش به این مسئله توجه زیادی نشده است.
وی افزود: این شکنندگی و کاهش تاب آوری در حل مسائل و مشکلات در نسلهای جدید بسیار بیشتر از قبل است و این مسئله مانع میشود که افراد جامعه بخواهند مسائل و مشکلات خود را حل کنند.
هاشمی بر لزوم توجه به فرهنگ و ارتقای دانش نسبت به مسائل سلامت اجتماعی تاکید کرد و افزود: باید صدا و سیما در این زمینه دانشگاه باشد و در خدمت همین هدف باشد اما به نظر میرسد تربیونها کمتر به این موضوع توجه میکنند.
وزیر بهداشت با بیان این که ۲۵ تا ۲۶ درصد از افراد جامعه دچار
اختلال رفتاری هستند افزود: البته این آمار در کشور ما نسبت به سایر کشورها بالا نبوده
چرا که ما کشوری اسلامی و با اخلاق بودهایم و همین مسئله باعث می شود تا کمتر در جامعه
اختلالات رفتاری داشته باشیم.
وی یکی از مشکلات موجود در جامعه را خود شیفتگی بیان کرد و افزود: متاسفانه این مشکل در همه ردههای جامعه بوده و وقتی این مسئله به مسئولین تسری پیدا می کند مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت چرا که این خود شیفتگی و بیان مسائل از زبان مسئولین و صاحبان تریبون در تمام رده ها باعث اضطراب و استرس در میان جامعه میشود.
هاشمی ادامه داد: مثلا برخی از افراد باقلم و یا در تریبونهای فرهنگی مسائلی را مطرح میکنند که منجر به از بین رفتن آرامش در میان مردم میشود و بخشی از شایعات که به غرض هم آلوده است هر از چندگاهی از همین تریبونها بازگو میشود که همین مسائل منجر به ایجاد اضطراب و آسیب به سلامت روان مردم میشود.
وزیر بهداشت همچنین با تاکید بر به رسمیت شناخته شدن بیماران روان، گفت: کاهش تحصیلات و فقر با سلامت روان مرتبط است و بیماران با اختلالات روانی در دریافت خدمات هم مظلوم ترین افراد هستند و این در حالی است که باید بیمه در ارائه خدمات سرپایی و بستری برای این بیماران حمایت کامل کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مسائل هر حرفه باید در خود آن حرفه حل شود، افزود: هر رشتهای که با سلامت مردم سروکار دارد باید در حوزه سلامت باشد بنابر این روانشناسی بالینی باید به گروههای مادر برگردد و همه باید تابع قانون باشند.
هاشمی بر لزوم همکاریهای بین بخشی برای حل مشکلات در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: سیاستگذاران، دولت، مجلس، خطبا و ائمه جمعه همه می توانند برای حل مشکلات بیماران رفتاری و اختلالات روانی نیز کمک و همکاری های لازم را داشته باشند.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم تجدید نظر بر ساختارها گفت: ساختارها باید با توجه به نیازهای جامعه تغییر کند و کامل شدن شبکههای بهداشتی بسیار مهم و خوب است و حضور یک کارشناس سلامت روان در شبکه های بهداشتی و درمانی علیرغم این که برای جمعیتهای زیاد کافی نیست اما حرکتی خوب در راستای حمایت از بیماران روانی و توجه به سلامت روان میباشد.