به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در دیدار حجتالاسلام محمدمهدی تسخیری، رئیس مركز بینالمللی گفتوگوی ادیان این سازمان با برایس بالمر، استاد دانشگاه «منونایت» كانادا و نماینده شورای كلیساهای پروتستان این کشور، مقدمات اولین دور گفتوگوی دینی با شورای كلیساهای پروتستان كانادا، برنامهریزی شد.
در ابتدای این دیدار برایس بالمر، با ابراز خرسندی از حضور در كشور ایران و آشنایی نزدیك با مراكز علمی و دینی كشورمان در شهر قم، گفت: از كلیسای منونایت هستم و سالهاست كه در گفتوگوی شیعه و منونایت فعالیت دارم.
اهمیت گفتوگوی منونایت و شیعه وی افزود: برای ما گفتوگوی منونایت و شیعه، بسیار اهمیت دارد اما اكنون به عنوان استاد دانشگاه واترلو و نماینده شورای كلیساهای پروتستان كانادا به اینجا آمدهام و این را فرصتی برای آشنایی بیشتر با فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه گفتوگوهای دینی با دیگر نهادهای مشابه در جهان میدانم.
بالمر ادامه داد: بیش از 300 دانشجوی ایرانی در شهر واترلو كانادا مشغول به تحصیل هستند كه با توجه به این جمعیت و علاقمندی اساتید و حوزههای دینی مسیحی برای آشنایی بیشتر با ایران و اسلام شیعی، پیشنهاد میكنم اولین دور گفتوگوی مشترك خود را در بهار سال آینده میلادی(2017) در این شهر برگزار كنیم.
نماینده شورای كلیساهای پروتستان كانادا همچنین اظهار كرد: در شهر واترلو، پیروان ادیان زیادی با هم زندگی میكنند و گفتوگوی علمی بین ادیان با یكدیگر دارند. بنابراین شهر خوبی برای برگزاری گفتوگوهای ماست.
وی سپس تأكید كرد: با این گفتوگو، دری باز میشود كه كاناداییها و پروتستانها، اسلام و به خصوص اسلام شیعی و ایران را بشناسند. با آمد و رفتها، به فهم و نگاه جدیدی خواهیم رسید كه كشورهایی كه پیروان ادیان و فرهنگهای مختلف دارند چگونه باید با یكدیگر زندگی كنند.
بالمر افزود: در كانادا ما مراكز و دانشگاههای فعالی در حوزه گفتوگوهای دینی داریم كه تمایل زیادی برای ارتباط با مجامع دینی ایران دارند و مناسب است كه شما و فعالیتهای شما را بشناسند تا این ارتباط برقرار شود؛ از جمله مهمترین این مراكز، شورای كلیساهای كانادا است كه متشكل از نمایندگان همه فرق مسیحی در این كشور است و امیدوارم گفتوگوی ما آغازی برای ارتباط قوی بین محافل دینی و علمی دو كشور شود.
در ادامه این دیدار محمدمهدی تسخیری، رئیس مركز بینالمللی گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم توضیحاتی در خصوص فعالیتهای این مركز در عرصه بینالمللی و ارتباط سازنده و مستمر با مراكز دینی و علمی در دنیا ارائه داد.
وی در ادامه گفت: هیچ كس انسان را به زمین نمیزند غیر از خودش؛ زیرا اوست كه میتواند دور خود حصاری به وجود آورد و در آن حصار قضاوتهایی نسبت به دیگران انجام دهد.
وی افزود: قرآن تأكید میكند كه به ظن و گمان اعتماد نكنید. ظن همیشه حقیقت را نمیگوید. 90 درصد از زندگیهای بشر متأسفانه بر اساس ظن پیش میروند و بهترین شاهد آن است كه وقتی متخاصمین پیش هم مینشینند و صحبت میكنند، مشتركات را مییابند و مشكلات حل میشود.
اختلاف رأی امری طبیعی است تسخیری ادامه داد: اختلاف رأی، امری طبیعی و عادی است كه حتی در یك خانواده هم وجود دارد. اگر با مذهب و دین، حصار دور خود میكشیم و فكر میكنیم هر كس آن طرف حصار است؛ دشمن ماست، اشتباه است.
وی افزود: حدود 4 دهه از تجربه ما در امر گفتوگو به ما نشان داده كه خیلی از عقاید ما نسبت به دیگران غلط بوده و همچنین اندیشه دیگران نیز در مورد ما غلط بوده است. هر چه انسانها به هم نزدیك شوند، میبینند كه ممكن است عقاید با هم متفاوت باشند؛ ولی در اساس مانند یكدیگرند.
وی سپس درباره اختلافات درون دینی و تفاسیر غلط مذهبی كه موجب جدایی و جنگ و خشونت میشوند، گفت: ما در گفتوگوها، پیرو منطق عقلانیت هستیم تا بتوانیم زندگی روزانه را بگذرانیم.
رئیس مركز بینالمللی گفتوگوی ادیان بیان كرد: گفتوگو در خصوص جنگ بسیار بیشتر از گفتوگو برای صلح جهان است. اگر یك دهم آن گفتوگو درباره صلح داشتیم وضعیت جهان اینگونه نبود و در حال توسعه و رشد بودیم.
وی سپس اظهار كرد: ما انتظار نتیجه فوری از جلسات گفتوگویی نداریم. سیاست ما سیاست صبورانه است و صبر میكنیم، دقت میكنیم و بعد یك نتیجه خوب به دست میآوریم. شاید ارزش مادی كمی از این گفتوگوها حاصل شود؛ ولی ارزش معنوی زیادی دارد.
تسخیری در پایان از اهمیت استفاده از تجربه تمدنها سخن گفت و به اهمیت مشورت و شریكشدن در همه عقول اشاره كرد.
بنا بر اعلام این خبر، در این جلسه همچنین درباره موضوع اصلی، زمان و مكان برگزاری اولین دور گفتوگوی اسلام و مسیحیت پروتستان كانادا مذاكراتی انجام و مقرر شد این اجلاس در بهار سال1396 در شهر «واترلو» كانادا، برگزار شود.