کد خبر: 3539627
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱
یک نماینده مجلس:

بی‌توجهی به برنامه‌های فرزندآوری مشکلات امنیتی در پی‌دارد/ هر وزارتخانه‌ سهمش را بردارد

گروه سلامت: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم موفقیت برنامه‌های فرزندآوری و سلامت آن خواستار ارائه برنامه‌های جایگزین برای اجرای سیاست‌های کلی جمعیت و سیاست‌های کلی خانواده شد.

همایون هاشمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ضمن اشاره به سیاست‌های کلی خانواده ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری، قانونگذاری و نظارت به حسن اجرای این‌سیاست‌ها را از وظایف اصلی کمیسیون بهداشت خواند.

وی تصریح کرد: یکی از کارهای کمیسیون بهداشت و درمان اولویت دادن به سیاست‌های کلان و ابلاغی رهبر معظم انقلاب چون سیاست‌های کلی جمعیت، بهداشت و خانواده است اینها به عنوان سیاست‌های فرادستی باید نصب‌العین همه برنامه‌های کشور و در وهله اول مجلس قرار گیرد.

هاشمی با بیان اینکه در سیاست‌های کلی جمعیت و سیاست‌های خانواده بر اهمیت فرزندآوری و سلامت آن تأکید شده‌ است، افزود: در حوزه فرزندآوری و ازدیاد موالید دولت باید بیشتر کارها و برنامه‌های اجرایی را به عنوان لایحه به مجلس ارائه دهد تا مجلس نیز بتواند بسترهای قانونی را برای آن فراهم کند.

نماینده میاندوآب و شاهین دژ ادامه داد: اگرچه در این حوزه کارهای بسیار خوبی به ویژه از سوی وزارت بهداشت در زمینه بهداشت و سلامت باروی شده؛ اما آن چیزی که مجلس به عنوان قانون‌گذار ناظر شاهد آن است عدم موفقیت در رسیدن به نرخ جایگزین رشد است.

وی معتقد است پس از مشاهده این عدم موفقیت می‌بایست بلافاصله برنامه‌های جایگزین پیاده و یک‌سری مشوق‌های فرزندآوری به خانواده‌ها اعطا می‌شد، که متأسفانه من نماینده مجلس چنین سیاست‌هایی را ندیده‌ام.

هاشمی با اشاره به ایجاد ظرفیت‌های نوین قانون گذاری در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: متولیان حوزه فرزندآوری به ویژه وزارتخانه‌های بهداشت و کار همچنین نخبگان دانشگاهی چنانچه خلائی قانونی در این باره مشاهده می‌کنند این موارد را به نماینده‌های مجلس یادآوری کرده تا آن‌ها این قوانین را به صورت طرح به تصویب بگذرانند.

این نماینده مجلس با بیان این که برای ازدیاد و سلامت فرزند آوری نیاز به یک همت که از آموزش عمومی منتج می‌شود، وجود دارد عنوان کرد: مباحث اجتماعی پیش از هر چیزی نیاز به یک آگاه‌سازی جمعی و عمومی دارد این برنامه‌ها باید در قالب برنامه‌های محله محور در شهرها محور از سوی شهرداری‌ها، سمن‌ها و نخبگان محلی صورت بگیرد.

وی با بیان این اینکه برنامه‌های فرزندآوری و سلامت آن باید جزء اولویت‌‌ وزارت‌ بهداشت و درمان همچنین وزارت تعاون و رفاه باشد تأکید کرد: عدم اجرای این برنامه ممکن است منجر به ایجاد یک سری مشکلات امنیتی شود به همین دلیل نهادی مانند وزارت کشور نیز در این راستا باید ورود کرده و سهم بگذارد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: پیشنهاد من به دولت این است که کارگروهی را تشکیل داده و به بررسی کارهای انجام شده، موانع و خلاءهای قانونی همچنین اقدامات پیش رو بپردازد تا هر چه زود‌تر بتوان بند‌های این سیاست‌ها را اجرا کرد.

captcha