علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، از برنامهریزی برای برپایی دورههای آموزشی کسب رضایت بیمار خبر داد و تصریح کرد: رضایتمندی بیمار از روند درمان و نوع ارتباط او با تیم درمانی مهترین بخش فرایند درمان بوده و در عین حال کسب این رضایتمندی از سوی تیم پزشکی یک قسمت مهمی از رفتار حرفهای و اصول اخلاق پزشکی است که در دین اسلام نیز بسیار برآن تأکید شده است.
جعفریان ادامه داد: این رضایتمندی عمدتا از طریق نحوه ارتباط با تیم معالج به دست میآید، در حین مداوا چنانچه یک بیمار از رابطه خود با پزشک معالج یا پرستار همراهش رضایت نداشته باشد مطمئنا نتیجه به دست آمده از معالجه مطلوب نخواهد بود.
وی عنوان کرد: در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی تهران یک برنامه جدی برای آموزش کسب رضایت مندی از بیمار به دانشجویان علوم پزشکی در سطوح مختلف دارد و این کار را به زودی آغاز خواهد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با اشاره به اثبات علمی برخی توصیههای دینی در تسریع بهبود بیمار اظهار کرد: یکی از توصیهها، ملاقات و عیادت از بیمار برای اقوام و حتی کادر پزشکی خارج از وظیفه حرفهای است.
وی افزود: نقش ملاقات و عیادات از بیمار در فرایند بهبودی، یک نقش مثبت بوده و بر تقویت قوای روانی و معنوی بیمار در مقابله با بیماری تأثیر میگذارد.
جعفریان بیان کرد: این سنت نبوی(ص)، یک جنبه علمی مهم نیز دارد و آن این است زمانی که بیمار به اطرافیان خود توجه میکند که در کنارش حاضر هستند، از لحاظ روانی خود را در مواجه با مشکل تنها نمیبیند و به همین با قوایی چند برابر به مقابله علیه بیماری میپردازد.
وی یادآور شد: مشخصا یک پزشک نیز هم برای کسب رضایتمندی بیمار و هم تسریع روند بهبود بیمارش میتواند خارج از انجام کار فنی به منظور عیادت بر بالین بیمار حاضر شود.