کد خبر: 3542497
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۱

بازیابی هویت یکی از راه‌های مقابله با هجمه‌ های فرهنگی دشمن است

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان بازیابی هویت را یکی از راه‌های مقابله با هجمه‌ های فرهنگی دشمن دانست و افزود: بازیابی هویت اسلامی برای مقابله با دشمن امری ضروری است.

حجت‌الاسلام سیدحسین گلمیرزاده، معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با اشاره به نقش مهم و اثرگذار مبلغان و روحانیون در جامعه اظهار کرد: دشمن همواره به طرق مختلف سعی در تخلیه فرهنگِ خودی در کشور دارد، تثبیت فرهنگ بیگانه، تجزیه فرهنگی، تضعیف روحیه عمومی، ایجاد یاس و ناامیدی، ایجاد وحشت بین مردم، تخریب ارزش‌ها و خانواده‌، القای حاکمیت دوگانه رهبری و دولت از جمله شیوه‌های دشمن برای رسیدن به اهداف خود است.

وی بازیابی هویت را یکی از راه‌های مقابله با هجمه‌ های فرهنگی دشمن دانست و افزود: بازیابی هویت اسلامی برای مقابله با دشمن امری ضروری است، باید برای مقابله با توطئه‌های دشمن هویت و فرهنگ دشمن را نیز بشناسیم.

معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان با بیان اینکه در آیه مبارکه ۱۳۴آل عمران آمده است که« مومنان در هنگام عصبانیت خشم خود را فرو می‌برند و از خطای مردم می‌گذرند و خدا نیکوکاران را دوست دارد»، خاطرنشان کرد: امام علی (ع) فرموده‌اند «خشم همنشین بسیاری بدی است؛ چرا که عیب‌ها را آشکار، بدی‌ها را نزدیک و خوبی‌ها را دور می‌کند».

وی با بیان اینکه انسان در رابطه با خشم و غضب به سه دسته تقسیم می ‌شود، گفت: گروه نخست کسانی هستند که در هنگام غضب افراط می‌‌کنند، گروه دوم نسبت به همه نگاهی مهربانانه دارند و نسبت به خشم و غضب بی‌تفاوت هستند.

این مسئول فرهنگی، دسته سوم را شامل کسانی دانست که بر اساس کمال وجودیِ خود هر گاه خشمگین شوند از مرز اعتدال خارج نمی‌شوند.

وی به شیوه‌های کنترل خشم و غضب اشاره کرد و متذکر شد: مطلوب است انسان در هنگام خشم استعاذه نماید و با گفتن« اعوذبالله‌من‌الشیطان‌الرجیم» به خداوند عالم پناه برد.

حجت‌ الاسلام گلمیرزاده با بیان اینکه متاسفانه جدل در استان گیلان در مقایسه با سایر استان‌ها بسیار زیاد است، بیان کرد: وضو گرفتن با آب سرد، برداشتن زمینه و بسترهای ایجاد خشم توسط خود و یا دیگران از دیگر روش‌های کنترل خشم و غضب است.

وی با اشاره به اینکه انسان‌های عصبانی در بین مردم و عقلای عالم منفورند، ابراز کرد: اگر انسان بتواند در حالت خشم و غضب مالک نفس خویش باشد او را می‌توان از افراد نیرومند و توانا برشمرد.

معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی گیلان با بیان اینکه متاسفانه نزاع و درگیری مهم‌ترین انگیزه وقوع قتل در کشور است، یادآور شد: بر اساس آمار مقامات انتظامی ۳۰ درصد قتل‌ها در بحث نزاع رخ می‌دهد.

وی به فواید کنترل خشم در دنیا و آخرت اشاره کرد و متذکر شد: نجات از آتش دوزخ، آرامش در روز قیامت، امنیت از خشم خدا از فواید کنترل خشم و زمینه تسلط شیطان، دوری از فضائل اخلاقی، خواری و رسوایی از مضرات خشم است.

این کارشناس حوزه دین با بیان اینکه هر سال یک درصد مردم ایران به دلیل نزاع و ضرب و شتم به مراجع قضایی و انتظامی معرفی می‌شوند، عنوان کرد: هر سال هزار و ۱۰۰ نفر به واسطه نزاع و درگیری جان خود را از دست می‌دهند، بر اساس آمار پزشکی قانونی بین سال‌های ۸۰ تا ۹۰ بیش از ۱۱هزار و ۱۰۰ نفر جان خود را بر اثر اصابت سلاح سرد از دست داده‌اند.

وی با بیان اینکه در سال‌های ۸۰ تا ۸۹ بیش از پنج میلیون و ۸۰۰ هزار پرونده در پزشک قانونی مورد رسیدگی قرار گرفته است، ادامه داد: هر ساله از هر هزار ایرانی هشت نفر به دلیل نزاع به پزشکی قانونی مراجعه می‌کند.

حجت‌الاسلام سید حسین گلمیرزاده در پایان با یادآوری اینکه اکثر تماس‌های گرفته شده با ۱۱۰ گیلان در مورد نزاع و درگیری است، تصریح کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی از عوامل ظهور آسیب‌های اجتماعی است که باید مورد فراوان توجه قرار گیرند.

captcha