به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم اختتامیه بیست و یکمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز، 11 آبانماه در محل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد برگزار شد، طی سخنانی ضمن عرض خیر مقدم به حضار و نیز خوشحالی از حضور در جمع قرآنیان، اساتید، دانشجویان و مسئولان حاضر در این مراسم اظهار کرد: خیلی خوشحال هستم از اینکه با راهنماییهای آیتالله هاشمی رفسنجانی و کوشش دلسوزانه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، بحث قرآن و عترت در دانشگاه آزاد اسلامی یک جایگاه ویژه و والایی پیدا کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: بحمدلله و با توفیق الهی بیش از 500 کانون قرآن و عترت در همه دانشگاههای آزاد سراسر کشور وجود دارد و اساتید، کارکنان و دانشجویان عزیز ما اقبال خیلی خوبی برای حضور در این کانونها و فعالیتهای قرآنی دارند.
وی در ادامه با اشاره به این جمله از مرحوم علامه شیخ طبرسی که «قرآن کریم معدن تمام علوم و سرچشمه همه دانشها است» تصریح کرد: این کتاب عظیم الهی نه تنها «هذا بیان للناس» فقط برای عموم مردم نازل شده بلکه کتاب علمی و کتابی است که برای استفاده اولیالالباب و تذکر به ایشان نیز تأکید شده است.
میرزاده در ادامه با اشاره به اینکه انس با قرآن را از دوران نوجوانی با راهنمایی معلم شهید مرحوم مهدی نصیری که در جریان هفتم تیرماه سال 1360 همراه با شهید بهشتی به شهادت رسید، آغاز کرده است، اظهار کرد: این استاد بزرگوار همواره اشاره داشت که قرآن کتاب تدبیر برای صاحبان عقل است. قرآن تنها کتابی برای عوام نیست البته درست است که بیانی برای مردم است ولی کتاب هدایت و کتابی است که انسان را به تفکر و تدبر درباره خلقت و آفرینش و انواع و اقسام علوم متوجه میکند و انسان را به کشف حقایق آفرینش ترغیب میکند تا با آیات الهی مأنوس شود و در آنها تفکر کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: سال گذشته که در جشنواره کانونهای قرآن و عترت دانشگاه در بروجرد شرکت کرده بودیم، مسئله جدیدی را مطرح کردم که همه باید از قرآن استفاده کنند اما ما به عنوان دانشگاهیان باید برخوردمان با قرآن غیر از قرائت آن یک برخورد عمیق باشد. خوب است که جلسات علمی مرکب از دانشمندان مختلف داشته باشیم که درباره مقولههای پیچیدهای که در قرآن مطرح شده و به بحث و تبادلنظر بپردازیم و نتیجهگیری کنیم که این امر باعث انس بیشتر با قرآن است.
وی در ادامه سخان خود ضمن طرح سؤالاتی در زمینه مسائل مهم و بعضا پیچیدهای که در قرآن کریم وجود دارد مانند بحثهای مربوط به صحبت ملائک با خداوند متعال در مورد آفرینش انسان که آیا قبل از خلقت آدم(ع) آیا انسان دیگری در زمین وجود داشته است؟ و یا مباحث مربوط به حرکت جرم انسان در زمان با سرعت نور که در قرآن نیز در رابطه با آوردن ملکه سبا نزد سلیمان در کمترین زمان، به این موضوع اشاره شده است پرداخت و از آیتالله هاشمی رفسنجانی درخواست کرد تا به این سؤالات پاسخ دهند.
میرزاده در ادامه با اشاره به نظریات فراوان دانشمندان قرون اخیر مانند انیشتین و دیگران در مورد فرضیه نسبیت و دیگر موضوعات مربوط به این مقوله، بیان کرد: بسیاری از این موضوعات و نظریات را میتوان در آیات قرآن کریم مشاهده کرد که در قالبهای گوناگون به آن پرداخته شده است. همچنین، بسیاری از مسائل در قرآن کریم وجود دارد که هنوز به آنها پرداخته و کشف نشده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به مسئله دائمی بودن خلقت و آفرینش از سوی خداوند متعال اشاره کرد و گفت: این موضوع نیز از موضوعاتی است که در قرآن کریم به آن اشاره شده است و نظریات دانشمندان بزرگ زمان نیز بر این امر صحه میگذارد که این نیز نشان از عظمت قرآن کریم دارد.
میرزاده در ادامه ضمن ارائه پیشنهاد به آیتالله هاشمی رفسنجانی که مانند یک دانشگاهی آکادمیک خدمات فراوانی در عرصه قرآنی دارند جهت تشکیل کرسی هفتگی تفسیر قرآن توسط وی در دانشگاه آزاد، اظهار کرد: من معتقد هستم با این روش جدید و آکادمیک که آیتالله هاشمی رفسنجانی در قرآنپژوهی دارند، راه جدیدی برای جوانان ما در عرصه قرآنپژوهی باز میشود که انس ایشان با قرآن نیز بهعنوان یک کتاب علمی، اخلاقی و هدایت بیشتر خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان سخنان خود ضمن تشکر از حضار و قرآنیان در مراسم، از همه دستاندرکاران برگزاری این مراسم قرآنی و معنوی تشکر و سپاسگزاری کرد.