کد خبر: 3542765
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۱

کتاب‌هایی که در کشوی ناشر گم شد

گروه ادب: نویسنده حوزه کودک و نوجوان از منتشرنشدن کتاب خود درباره رسول اکرم(ص) گلایه کرد و گفت: وظیفه نویسنده نگارش کتاب است و مراحل بعدی را باید ناشر پیگیری کند.

سوسن طاقدیس، نویسنده حوزه کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره تازه‌‌ترین تألیف خود در رابطه با پیامبر اکرم(ص) گفت: این کتاب را مدتی است به انتشارات سوره مهر سپرده‌ام، اما با وجود پیگیری‌ها و از سوی دیگر تغییرات مدیریتی در این انتشارات، نتیجه‌ای نگرفتم. البته نویسنده‌ای که کتابش را برای چاپ به ناشر می‌دهد، پیگیری مراحل بعدی، باید از سوی ناشر و نه نویسنده باشد؛ چرا که نویسنده نباید دغدغه چاپ کتابش را داشته باشد.
وی افزود: برای نگارش کتاب داستانی درباره حضرت محمد(ص) تحقیق و پژوهش بسیاری کردم و کتاب‌های مذهبی بسیاری را بررسی کردم و در این بررسی‌ها متوجه شدم، اغلب محتوای آنها تکراری است، البته این موضوع در رابطه با کتاب‌هایی که درباره حضرت فاطمه(س) منتشر شده است، بیشتر به چشم می‌خورد و این موضوع در رابطه با سایر ائمه معصوم(ع) نیز دیده می‌شود. به این معنی که اغلب محتوای آنها مشابه هم است و حتی چینش کلمات نیز یکسان بودند، به نحوی که انگار از روی همدیگر کپی کرده‌اند.
طاقدیس ادامه داد: علاوه بر این زحمات و مشکلات، ایرادهایی که پس از نگارش بر کتاب وارد می‌شود و اغلب آنها نیز به حق نیست و پس از عبور از این محدودیت‌ها و موانع و اصلاح ایرادها، در نهایت کتاب تأیید شده و به دست ناشر می‌رسد و چند سال هم در دست ناشر می‌ماند و در برخی موارد هم در کشوی ناشر مانده و یا گم می‌شود، چه‌بسا که تعدادی از کتاب‌هایی که به ناشری برای چاپ داده بودم، گم شد.
این نویسنده با اشاره به کتاب حضرت محمد(ص) گفت: با تحقیق و پژوهشی که بر روی کتاب‌های گوناگون در این حوزه داشتم، به دنبال پاسخی برای این پرسش بودم که چرا کودکان و نوجوانان تمایلی به قصه‌های مذهبی ندارند و در این تحقیقات به پاسخ برخی از این چراها رسیدم و تصمیم گرفتم زندگی ائمه معصومین(ع) را به گونه‌ای بنویسم که برای آنها جذاب باشد و از بیان مباحث غیرقابل درک پرهیز کنم و در این راستا به مباحث جذاب نیز آب و رنگ تازه‌ای داده و با زبان آنها بیان کرده‌ام تا برای آنها قابل درک باشد.
نویسنده «قدم یازدهم» در ادامه الگوسازی برای کودکان و نوجوانان از طریق کتاب‌های دینی را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: در نگارش این کتاب سعی داشتم برای کودکان و نوجوانان الگوسازی کنم تا بتوانند در زندگی فردی و اجتماعی خود از آن بهره‌مند شوند و در این راستا به مقاطع مختلفی از زندگی پیامبر اکرم(ص) پرداخته‌ام؛ چراکه اگر زندگی ایشان به صورت پیوسته نوشته شود، کاربردی برای آنها نخواهد داشت و شاید از حوصله کودک و نوجوان خارج باشد.
طاقدیس ادامه داد: در این زمینه نمی‌خواستم کتابی تاریخی برای این گروه سنی بنویسم، بلکه قصد داشتم بخش‌هایی از زندگی حضرت محمد(ص) را گزینش کرده و برای کودکان با زبان آنها بنویسم تا مورد علاقه آنها باشد؛ از این رو این کتاب به 12 بخش تقسیم می‌شود، اولین رخدادی که در این کتاب به آن پرداخته شده تولد آن حضرت است، سپس مسیر زندگی ایشان در جوانی دنبال می‌شود که به عنوان فردی امین شناخته شد، سپس آشنایی با حضرت خدیجه(س) و ازدواج، مبعوث شدن به پیامبری، برخوردهایی که با مردم اطراف خود داشت، معراج پیامبر(ص) به عنوان موضوعی جالب و کنجکاوبرانگیز، حجة الوداع و در نهایت رحلت آن حضرت مورد توجه قرار گرفته است.
این نویسنده در ادامه عنوان کرد: در نگارش این کتاب داستانی، از منابع مستند و معتبر استفاده کرده‌ام، همچنین زبان بیان، متناسب با سن کودکان و نوجوانان است.
وی در پایان یادآور شد: بر خلاف آنچه ادعا می‌شود، سیاست‌گذاری‌ها به نحوی نیست که نویسندگان به نگارش کتا‌ب‌های دینی تشویق شوند؛ بسیاری از نویسندگان دل خوشی از نگارش این کتاب‌ها ندارند؛ چرا که حمایتی از این کارها نمی‌شود و آنچه باید باشد نیست، در حالی که پرداختن به این موضوعات نیازمند مخاطب کودک و نوجوان است.
گفتنی است، سوسن طاقدیس، نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان در سال 1338 در شیراز به دنیا آمد. فعالیت داستان‌نویسی حرفه‌ای خود را با نوشتن داستان «بابای من دزد بود» در كیهان بچه‌ها آغاز كرد. او آثار متعددی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به بازار نشر ارائه کرده است که «قدم یازدهم»، «پشت آن دیوار آبی»، «هزار سال نگاه»، «تو هم آن سرخی را می‌بینی»، «دخترک و فرشته‌اش»، «بزغاله‌های سبز» و «یكی بود» تعدادی از این آثار را شامل می‌شود. همچنین هم‌زمان با کار داستانی برای کودک، شعر نیز از دیگر زمینه‌های علاقه و فعالیت وی است و اشعاری برای کودکان به طور پراکنده در مجلات مختلف به چاپ رسانده است.
این نویسنده در سال 1386 موفق شد برای کتاب «قدم یازدهم» جایزه كتاب سال را دریافت کند. لوح تقدیر دانشگاه الزهراء(س) برای مجموعه فعالیت هنری، لوح سپاس از مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری سال 1379 و جایزه پروین اعتصامی برخی از جوایز وی در حوزه نویسندگی است.
سمیه قربانی
captcha