به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ایرنا نوشت: عباس سلیمی درباره وظایف رسانه ها که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز هست گفت: حضرت آیت الله خامنه ای قبل از وظیفه رسانه ها در زمینه نقد به موضوع اطلاع رسانی شفاف و صادقانه اشاره دارند و ما نمی توانیم قبل از این که اطلاع رسانی را مدنظر قرار دهیم، وارد نقد شویم.
وی افزود: امروز بسیاری از کارهای ما حتی در مقوله اطلاع رسانی به صورت شفاف، کامل و گاهی صادقانه بیان نمی شود و همه رسانه ها بر اساس آیه 119 سوره توبه که می فرماید «یا ایهاالذین امنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین» (ای کسانی که ایمان آورده اید، از خدا پروا کنید و با پرهیزکاران باشید) باید حقایق و واقعیات جامعه را به مردم بگویند.
این قاری پیشکسوت افزود: خدا برای ورود به این وادی پربرکت و نورانی اقدام به آموزش پیامبر اعظم (ص) می کند و در آیه 80 سوره اسراء می فرماید «رب ادخلنی مدخل صدق و اخرجنی مخرج صدق» یعنی ورود و خروج مرا به همه پدیده ها و مسائل بر اساس صدق و راستی قرار بده.
وی همچنین گفت: چون این کار بسیار مشکل است خدا در ادامه به پیامبرش آموزش می دهد که «و اجعل لی من لدنک سلطانا نصیرا» تا در این کار از خدا کمک بگیرد تا خدا یک قدرت و یاور مستحکم برای او قرار دهد.
ویژگی های نقد منصفانه و عادلانهسلیمی افزود: بر همین اساس رسانه ها در اولین قدم باید مردم را صادقانه در جریان امور جامعه قرار دهند و سپس به نقد بپردازند و این نقد فقط ناظر به مسئولان نیست. چون نه مسئولان معصوم هستند و نه مردم و همچنین نوع کارها و برنامه ریزی هایی که در کشور صورت می گیرد از خطا و اشتباه مصون نیست.
وی اضافه کرد: رسانه ها زمانی می توانند با اطمینان به نقد منصفانه و عادلانه بپردازند که خالی از هرگونه جریان و تمایلات سیاسی و صنفی باشند و آن زمان است که نقد، به معنای روشنگری افراد اعم از مسئول و غیرمسئول است که کار خود را درست انجام دهند.
معاون فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزود: با این نقد رسانه ها تاکید می کنند تا افراد و مسئولان اگر در جایی غفلت کردند یا دچار فراموش شدند و یا موضوعی را نمی دانستند، به آنان تذکر می دهند.
خیانت رسانه هاسلیمی گفت: یکی دیگر از وظیفه رسانه ها این است که نقد را با تخریب همراه نکنند. چون زمانی نقد به منظور تخریب و ویران کردن یک شخص یا فروپاشی یک سازمان صورت می گیرد که نام آن را باید کم لطفی و خیانت بگذاریم.
وی افزود: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب نقد یکی از اصلی ترین وظایف ذاتی و اصلی رسانه هاست و اگر به این وظیفه نپردازند، در این رابطه کوتاهی کرده و باید به خدا و شهدا پاسخگو باشند.
ضرورت تامین امنیت رسانه ها برای نقداین استاد قرآنی تاکید کرد: نقد باید صادقانه، منصفانه، مهربانانه و به قصد اصلاح امور کشور اسلامی صورت گیرد که تاکنون رسانه ها در این رابطه چندان موفق نبوده اند و دعا می کنم با این شرایط و نکاتی که گفته شد، رسانه ها بتوانند وارد نقد شده و به وظایف خود عمل کنند.
وی افزود: شاید یکی از دلایل موفق نبودن رسانه ها در این زمینه نداشتن اختیار و مهمتر از آن این است که امنیت لازم را به او اعطا نکرده ایم و اگر رسانه ها بدانند که یک مصونیت منصفانه ای دارند و به دلیل نقد مورد خطاب و عتاب قرار نمی گیرند، بسیاری از مشکلات کشور حل می شود و آن زمان مملکت بهشت می شود.
سلیمی همچنین گفت: این مساله که گاهی به صورت سلیقه ای نقد می کنیم یا برخی افراد را به دلیل ملاحظاتی نقد نکنیم و یا بعضی افراد را بی جهت تحویل بگیریم از مشکلات رسانه هاست.